A boeken: De beste boeken voor kinderen tot 9 jaar!

Je gaat hier de beste A boeken vinden. We hebben een A boekenlijst samengesteld met de 10 beste A boeken. De A boeken zijn bedoeld voor kinderen tot 9 jaar. Tot slot zijn er nog andere aanraders. Via de linkjes kan je de A boeken eenvoudig bestellen en je hebt ze snel in huis. Lees lekker verder!

Wat zijn A boeken?

Je hebt het al kunnen lezen in de introductie. A boeken zijn bedoeld voor kinderen tot 9 jaar. Naast A boeken zijn er ook B, C en D boeken.

In Nederland hanteren bibliotheken deze officiële indeling. Wil je meer over deze indeling lezen? In “Wat zijn C boeken?” lees je er meer over.

Deze indeling geeft niet een moeilijkheidsgraad aan, net zoals bij de AVI boeken. Het heeft meer met de leeftijdscategorie te maken en de levensfase waarin kinderen zich bevinden.

De boeken zijn ingedeeld zodat ze passen bij de leeftijdscategorie van een kind. Is een kind bijvoorbeeld 8 jaar maar al wat verder in zijn ontwikkeling? Dan zou het kind ook makkelijk B boeken kunnen lezen.

In dit artikel richten we ons echter puur op A boeken. Bij de “Andere aanraders” word je doorverwezen naar andere boeken die deze indeling hanteren.

A letter

De beste A boekenlijst

Speciaal voor jou hebben we de beste A boekenlijst samengesteld met de 10 beste A boeken. Er is navraag gedaan bij de bibliotheek en het zijn echt allemaal officiële A boeken.

Als je op de link van een A boek klikt, kan je het boek eenvoudig bestellen op Bol.com en heb je het snel in huis.

Andere aanraders

Hierboven heb je de beste A boekenlijst gezien met de beste A boeken voor kinderen tot 9 jaar. Er staat ongetwijfeld een goed A boek voor je tussen. Gelukkig zijn ze allemaal eenvoudig te bestellen en heb je ze snel in huis.

In de bibliotheek staan uiteraard ook genoeg A boeken, maar vaak zijn de beste A boeken uitgeleend en moet je weer lang wachten. Het is ook gewoon erg gaaf om de beste A boeken zelf in bezit te hebben.

Heb je ook interesse om naar andere boeken van de officiële indeling van de bibliotheek te kijken? Lees dan de volgende artikelen:

Ook heel interessant is om de meest populaire kinderboeken voor alle leeftijden te ontdekken. Kinderboeken zijn leuk voor kinderen en het is nog leerzaam ook.

Voor de beginnende lezers zijn AVI Start boeken echt aan te raden. Heel veel kinderen hebben door AVI Start boeken leren lezen.

Weet jij toevallig nog een goed A boek dat absoluut in de bovenstaande lijst hoort te staan? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie