De 5 beste amigurumi boeken

De 5 beste amigurumi boeken zijn hier speciaal op een rijtje gezet, zodat je niet meer verder hoeft te zoeken. Amigurumi’s haken met behulp van een boek is erg leerzaam en leuk. In de boeken staan onder andere veel amigurumi haakpatronen, waarmee je aan de slag kan gaan. Bij elk boek staat het niveau aangegeven. Ontdek de beste amigurumi haakboeken en lees lekker verder!

De top 5 van beste amigurumi boeken

Hieronder staan de 5 beste amigurumi boeken. Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. Iedereen kan haken (Bobbi Eden)

Niveau: Beginners

Iedereen kan haken is volgens ons het beste amigurumi boek. De titel zegt het al, iedereen kan met dit boek amigurumi’s haken, zelfs de absolute beginners.

Er staan leuke amigurumi haakpatronen in het boek. Je gaat UkkePukki’s leren haken, bijvoorbeeld een lief walvisje en een stoere eland. Het is leuk om deze haakwerkjes zelf te houden of om cadeau te geven.

Iedereen kan haken (Bobbi Eden) boek

2. Amigurumi hartendiefjes (Erinna Lee)

Niveau: Beginners en gevorderden

Amigurumi hartendiefjes is een geweldig amigurumi haakboek voor de liefhebbers. Aan de hand van dit boek ga je echte hartendiefjes haken, zoals Rosie het bloemenhertje en Victoria de dansende zwaan. In totaal zijn er 15 hartendiefjes.

De haakpatronen van deze amigurumi hartendiefjes zijn erg leuk. Door de mooie foto’s en stap voor stap beschrijvingen is het allemaal goed te volgen.

Amigurumi hartendiefjes (Erinna Lee) boek

3. Betoverende Amigurumiknuffels (Mari-Liis Lille)

Niveau: Beginners en gevorderden

Betoverende Amigurumiknuffels is het ideale boek voor beginners en gevorderden om leuke amigurumiknuffels te maken. In totaal staan er 15 amigurumi ontwerpen in het boek.

De amigurumi haakpatronen zijn heel duidelijk uitgelegd en er staan mooie foto’s bij. Kinderen vinden het geweldig om ze cadeau te krijgen. Op Bol.com vind je ook de andere delen van dit amigurumi haakboek.

Betoverende amigurumiknuffels (Mari-Liis Lille) boek

4. Amigurumi Dino’s & Mammoeten (Joke Vermeiren)

Niveau: Beginners en gevorderden

Vaak zijn amigurumi figuurtjes vooral leuk voor meisjes. Door het boek Amigurumi Dino’s & Mammoeten kan je ook leuke figuurtjes voor jongens maken.

Aan de hand van goede amigurumi haakpatronen kan je 14 prehistorische figuurtjes haken. Verschillende designers hebben de figuurtjes ontworpen.

Amigurumi Dino's & Mammoeten (Joke Vermeiren) boek

5. Minimini’s haken (Sarah Abbondio)

Niveau: Gevorderden

Minimini’s haken is een heel leuk amigurumi haakboek voor gevorderden om 26 grappige kleine amigurumi-beestjes te haken. Denk bijvoorbeeld aan een hondje, aapje en een konijntje. Erg leuk om bijvoorbeeld te gebruiken als sleutelhanger of in een poppenhuis.

Het zijn korte projectjes en ze nemen enkele uren in beslag. Voor absolute beginners is het niet aan te raden, omdat de basistechnieken niet worden beschreven.

Minimini's haken (Sarah Abbondio) boek

Meer amigurumi boeken + andere aanraders

Hierboven heb je de 5 beste amigurumi boeken gezien. Doe er je voordeel mee en ga leuke amigurumi figuurtjes haken met één of meerdere van de bovenstaande boeken.

Voor alle niveaus staan er boeken tussen. Door de duidelijke amigurumi haakpatronen is het in veel boeken voor beginners ook goed te doen.

Wil je toch nog verder kijken naar nog meer goede amigurumi haakboeken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Andere artikelen die wellicht interessant voor je zijn:

Weet je zelf nog een goed amigurumi boek dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

1 gedachte over “De 5 beste amigurumi boeken”

Plaats een reactie