Top 3 apocriefe boeken (Nederlands)

Apocriefe boeken in het Nederlands zijn online niet heel makkelijk te vinden, maar wij hebben een mooie top 3 kunnen maken. Ook lees je in het laatste hoofdstuk waar je eenvoudig apocriefe boeken in het Engels kan vinden. De apocriefe boeken behoren niet tot de canon van de Bijbel, maar zijn wel interessant om te lezen. Zowel apocriefen van het Oude als Nieuwe Testament vind je terug in deze top 3. Door middel van dit artikel kan je apocriefe boeken eenvoudig kopen en lezen. Lees lekker verder!

1. De apocriefen (A.F.J. Klijn)

Niemand beter dan A.F.J. Klijn kan De apocriefen schrijven. Hij is namelijk een echte kenner van apocriefe geschriften. Het is een pareltje onder de apocriefe boeken die in het Nederlands zijn geschreven.

In dit geval gaat het over de apocriefen van het Nieuwe Testament. Er zijn namelijk geschriften die het Nieuwe Testament aanvullen, corrigeren en/of op het Nieuwe Testament reageren.

Deze geschriften zijn lang verborgen en ondergewaardeerd gebleven, maar Klijn brengt deze geschriften meer naar de voorgrond. Dit zorgt ervoor dat meer mensen er bekend mee raken.

Het is prachtig dat Klijn de apocriefen van het Nieuwe Testament zo toegankelijk maakt in het Nederlands. Heel interessant is het om daarin te duiken.

De apocriefen (A.F.J. Klijn) boek

2. De Twaalf (Jo Claes, Alfons Claes & Kathy Vincke)

De Twaalf is een mooi boek met apocriefe verhalen over de apostelen. De auteurs hebben meerdere goede heiligenboeken geschreven en ook met dit boek hebben ze weer mooi werk afgeleverd.

Jezus stuurde de twaalf apostelen de wereld over om het Woord van God te verspreiden. Er zijn echter ook verhalen over de apostelen buiten de Bijbel ontstaan. Hier zijn schrijvers en kunstenaars mee aan de slag gegaan.

In de christelijke kunst zijn de buitenbijbelse verhalen terug te vinden. Onder andere op glasramen en schilderijen zie je gebeurtenissen die niet uit de Bijbel komen. De vele illustraties in het boek brengen de verhalen tot leven.

Lezers vinden het zeer interessant om achter meer verhalen over de apostelen te komen, buiten de Bijbel om. De goed geschreven teksten maken de verhalen over de apostelen toegankelijk.

De Twaalf (Jo Claes, Alfons Claes & Kathy Vincke) boek

3. Gooische Bijbel (Pieter Oussoren & Renate Dekker)

In de Gooische Bijbel vind je apocriefen van het Oude en Nieuwe Testament terug. Door de Nederlandse vertalingen van Pieter Oussoren en Renate Dekker zijn deze apocriefen makkelijker om te lezen.

De geschriften in dit boek waren uiteindelijk niet geschikt om in de Bijbel te komen. Onder andere de volgende apocriefen komen voorbij: Henoch, Tomas, Judas en Maria Magdalena.

De vertalingen zijn zeer nauwkeurig en lijken op het origineel. Verder staan er ook uitgebreide inleidingen in van de theologen Nico ter Linden en Auke Jelsma.

Volgens lezers is dit boek een goede aanvulling op de Bijbel. Dit maakt het plaatje nog completer. Bij de top 3 apocriefe boeken in het Nederlands mag dit boek niet ontbreken.

Gooische Bijbel (Pieter Oussoren & Renate Dekker) boek

Meer apocriefe boeken kopen en lezen (Nederlands en Engels) + andere aanraders

Hierboven heb je de top 3 apocriefe boeken in het Nederlands gezien. Je vindt apocriefen terug uit het Oude en Nieuwe Testament. Er staat vast en zeker een goed boek voor je tussen.

Misschien wil je toch nog meer of andere apocriefe boeken in het Nederlands kopen en lezen? Op Bol.com staan er nog meer.

Ben je geïnteresseerd in apocriefe boeken in het Engels? Dan zijn er goede op Amazon.nl te vinden.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie