De 5 beste Arabische kinderboeken

Je gaat hier de 5 beste Arabische kinderboeken vinden voor kinderen van verschillende leeftijden. Er staan vooral Arabische prentenboeken tussen met een Engelse vertaling. Kinderen zullen genieten van deze Arabische voorleesboekjes. In het laatste hoofdstuk lees je waar meer kinderboeken in het Arabisch te vinden zijn. Lees lekker verder!

1. Arabische sprookjes (Rodaan Al Galidi)

Leeftijd: Vanaf ca. 5 jaar

Arabische sprookjes is in het Nederlands geschreven, maar toch willen we je dit boek niet onthouden in dit rijtje met de 5 beste Arabische kinderboeken.

De 20 mooiste sprookjes uit het Midden-Oosten staan in het boek. Dit zijn geen “Hans en Grietje” sprookjes, maar het gaat over Murat en Zahra. Anders dan de westerse sprookjes, maar toch zullen ze herkenbaar zijn.

Zowel kinderen als volwassenen vinden het boek geweldig. De sprookjes en tekeningen zijn erg mooi. Ook kom je levenswijsheden tegen.

Arabische sprookjes (Rodaan Al Galidi) boek

2. The Very Hungry Caterpillar – Arabic & English (Eric Carle)

Leeftijd: Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar

Het is mooi dat The Very Hungry Caterpillar – Arabic & English er is. Wereldwijd is het een erg populair prentenboek. Dit Arabische prentenboek is een echte aanrader.

In het verhaal heeft het rupsje altijd honger. Het rupsje eet veel en gaat daarmee door. Uiteindelijk wordt hij een mooie vlinder.

Veel (groot)ouders vinden het prachtig om dit prentenboek aan hun (klein)kinderen in het Arabisch voor te lezen. De (klein)kinderen genieten van het verhaal.

The Very Hungry Caterpillar - Arabic & English (Eric Carle) boek

3. The Rainbow Fish – English / Arabic (Marcus Pfister)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar

The Rainbow Fish – English / Arabic is een ander populair prentenboek dat ook naar het Arabisch is vertaald. Waarschijnlijk heb je al weleens van het prentenboek gehoord.

Het verhaal gaat over de mooiste vis van de zee. Hij is mooi, maar heeft geen vrienden. Als hij schubben weggeeft, krijgt hij steeds meer vrienden. Hij komt erachter dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste vis van de zee te zijn.

Voor kinderen is het prachtig dat dit prentenboek met deze mooie boodschap ook in het Arabisch verkrijgbaar is. In de boekenkast mag dit Arabische kinderboek niet ontbreken bij de andere Arabische voorleesboekjes.

The Rainbow Fish - English / Arabic (Marcus Pfister) boek

4. We’re Going on a Bear Hunt – English / Arabic (Michael Rosen)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 9 jaar

We’re Going on a Bear Hunt – English / Arabic is in het Arabisch verkrijgbaar en een echte klassieker onder de prentenboeken. Vele kinderen en ouders wereldwijd kennen het boek.

Vader en zijn vier kinderen gaan in het verhaal op berenjacht. Ze krijgen onder andere te maken met sneeuwstormen en komen in donkere bossen terecht. Dan lopen ze opeens een echte beer tegen het lijf..

Kinderen houden van dit Arabische prentenboek en willen dat je het meerdere keren voorleest. Ze krijgen er geen genoeg van!

We're Going on a Bear Hunt - English / Arabic (Michael Rosen) boek

5. I Love My Dad – English / Arabic (Shelley Admont)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar

Een verhaal in het Arabisch vertellen en erachter komen hoe waardevol je vader is? Met I Love My Dad – English / Arabic is het mogelijk.

Het konijntje Jimmy heeft twee oudere broers. Jimmy kan nog niet zonder zijwieltjes rijden op zijn fiets, zijn oudere broers wel. Zijn broers lachen hem uit, maar zijn vader is behulpzaam.

Voor kinderen is het een erg mooi prentenboek. Arabische voorleesboekjes zoals deze zijn waardevol voor kinderen.

I Love My Dad - English / Arabic (Shelley Admont) boek

Meer kinderboeken in het Arabisch + andere aanraders

Hierboven heb je de 5 beste Arabische kinderboeken gezien. Vooral Arabische prentenboeken met een Engelse vertaling ben je tegengekomen.

De Arabische voorleesboekjes maken kinderen gelukkig en zouden mooi in de boekenkast staan. Er staan vaak ook nog eens wijze lessen in.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer (online) kinderboeken in het Arabisch? Op Bol.com en Amazon.nl vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog goede Arabische kinderboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie