AVI Start boeken/boekjes: De 10 beste!

Ben je benieuwd naar de 10 beste AVI Start boeken/boekjes? Dan zit je hier helemaal goed! We hebben ze voor jou op een rijtje gezet. De AVI Start boeken bevatten goede AVI Start teksten en zijn ideaal voor de beginnende lezers die naar groep 3 van de basisschool gaan of al in groep 3 zitten. Via de blauwe knoppen kan je de AVI Start boeken eenvoudig bestellen en je hebt ze snel in huis. Ook staan er een aantal AVI Start boekjes bij die je online kan downloaden (E-books). Lees lekker verder!

Wat zijn AVI Start boeken/boekjes?

Om te begrijpen wat AVI Start boeken/boekjes zijn, is het eerst handig om te weten wat AVI is. AVI staat voor Analyse van Individualiseringsvormen.

Het AVI-systeem geeft de moeilijkheid van een tekst aan en bepaalt de leesvaardigheid van een kind. Er zijn 12 niveaus en elk niveau heeft een aparte codering, vaak een letter en een cijfer. AVI Start is het eerste niveau voor de beginnende lezers die naar groep 3 van de basisschool gaan of er al zitten.

De andere niveaus van het AVI-systeem zijn: AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5, AVI M6, AVI E6, AVI M7, AVI E7 en AVI Plus. M staat voor “midden” en E staat voor “eind”.

Bijvoorbeeld AVI M3 betekent niveau midden groep 3 en AVI E4 betekent niveau eind groep 4. AVI Plus is op groep 8 niveau. De rest kan je zelf wel invullen.

De teksten in de AVI Start boeken zijn zo opgesteld dat het voor beginnende lezers erg leerzaam is en niet te moeilijk. Vaak gaan kinderen door AVI Start boeken echt leren lezen.

Spongebob lezen

De 10 beste AVI Start boeken/boekjes

De 10 beste AVI Start boeken/boekjes hebben we hier op een rijtje gezet. In de AVI Start boeken staan erg leerzame AVI Start teksten. Ook kan je een aantal AVI Start boekjes online downloaden (E-books). Klik op de blauwe knoppen om de AVI Start boekjes eenvoudig bij Bol.com te bestellen en je hebt ze snel in huis.

1. Vos en Haas en de seizoenen (Sylvia Vanden Heede)

Vos en Haas en de seizoenen (Sylvia Vanden Heede) boek

2. Lezen is leuk – Ik ga lezen (Anne Blokker)

Lezen is leuk - Ik ga lezen (Anne Blokker) boek

3. Pak me dan! (Paul van Loon)

Pak me dan! (Paul van Loon) boek

4. Lezen is leuk – Ik lees al (Anne Blokker)

Lezen is leuk - Ik lees al (Anne Blokker) boek

5. Het boek van aap (Maria van Eeden en Hugo van Look)

Het boek van aap (Maria van Eeden en Hugo van Look) boek

6. Hoera, ik leer lezen! (Deltas)

Hoera, ik leer lezen! (Deltas) boek

7. Het boek van fee (Maria van Eeden en Alice Hoogstad) – Hardcover en e-book verkrijgbaar

Het boek van fee (Maria van Eeden en Alice Hoogstad) boek

8. Het boek van poes (Maria van Eeden en Jan Van Lierde) – Hardcover en e-book verkrijgbaar

Het boek van poes (Maria van Eeden en Jan Van Lierde) boek

9. Lezen is leuk – Kijk eens, ik lees! (Anne Blokker)

Lezen is leuk - Kijk eens, ik lees! (Anne Blokker) boek

10. Een boek vol taart (Nicolle van den Hurk) – Hardcover en e-book verkrijgbaar

Een boek vol taart (Nicolle van den Hurk) boek

Meer AVI Start boeken/boekjes + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 beste AVI Start boeken/boekjes gezien. In deze boeken staan hele goede AVI Start teksten. Er staan zelfs AVI Start boekjes bij die je online kan downloaden (E-books).

Wil je toch nog verder kijken naar meer AVI Start boeken? Op Bol.com vind je er nog veel meer! Veel van deze AVI Start boekjes worden ook op scholen gebruikt.

Waarschijnlijk ken je de A, B, C en D indeling van kinderboeken wel die bibliotheken in Nederland hanteren? Een echte aanrader is om naar de beste A boeken te kijken van deze indeling. De A boeken worden vooral gebruikt voor kinderen in groep 1 t/m groep 5 van de basisschool.

Weet jij toevallig nog een goed AVI Start boek dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie