B boeken: De beste boeken voor kinderen van 9 tot 12 jaar!

De beste B boeken ga je hier vinden. We hebben B boekenlijsten gemaakt met de beste B boeken voor jongens en meiden. Uiteraard kunnen er ook boeken tussen staan die zowel voor jongens als meiden geschikt zijn. De B boeken zijn bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Via de linkjes kan je de B boeken eenvoudig bestellen en heb je ze snel in huis. Lees snel verder!

Wat zijn B boeken?

Je hebt het eigenlijk net al gelezen in de introductie. B boeken zijn boeken voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Er zijn naast B boeken ook A, C en D boeken.

Bibliotheken in Nederland hanteren deze officiële indeling. Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over deze indeling? In “Wat zijn C boeken?” lees je er meer over.

Waarschijnlijk ken je de AVI boeken wel. De AVI boeken geven echt een moeilijkheidsgraad aan. Dat is niet het geval bij de A, B, C en D boeken. Deze indeling is meer gemaakt op basis van de leeftijdscategorie en de levensfase waarin kinderen zich bevinden.

De boeken passen echt bij de leeftijdscategorie van een kind. Is een kind bijvoorbeeld 11 jaar, maar al wat verder in zijn ontwikkeling? Dan kan het kind gerust C boeken gaan lezen.

We gaan ons echter in dit artikel helemaal richten op B boeken. In “Andere aanraders” staan doorverwijzingen naar andere boeken van de officiële indeling die de bibliotheken in Nederland hanteren.

B letter

De beste B boekenlijst voor jongens

We hebben de beste B boekenlijst voor jongens samengesteld. Bij de bibliotheek is er navraag gedaan en het zijn echt allemaal officiële B boeken.

Als je op het linkje van een boek klikt, dan kan je het eenvoudig bij Bol.com bestellen en heb je het snel in huis.

De beste B boekenlijst voor meiden

We hebben de beste B boekenlijst voor meiden samengesteld. Bij de bibliotheek is er navraag gedaan en het zijn echt allemaal officiële B boeken.

Als je op het linkje van een boek klikt, dan kan je het eenvoudig bij Bol.com bestellen en heb je het snel in huis.

Andere aanraders

Hierboven heb je de beste B boekenlijsten gezien voor jongens en meiden. De B boekenlijsten bevatten allemaal boeken die geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Bestellen via de linkjes is eenvoudig en je hebt de boeken snel in huis.

Vaak zijn de beste B boeken in de bibliotheek uitgeleend. Misschien ben je zelfs helemaal geen lid? Het is ook gewoon erg leuk om de beste B boeken zelf in huis te hebben.

Misschien heb je interesse in andere boeken van de officiële indeling die bibliotheken in Nederland hanteren? Hier vind je ze:

Ook een echte aanrader is het artikel met de meest populaire kinderboeken voor alle leeftijden. Kinderboeken zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook leerzaam.

Weet jij nog goede B boeken die absoluut in één van de bovenstaande B boekenlijsten thuishoren? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie