Top 5 beste Bijbelse kookboeken

Door deze top 5 beste Bijbelse kookboeken kan je echte Bijbelse recepten koken en eten. Ook kan je natuurlijk heerlijke Bijbelse gerechten serveren aan familie en vrienden. Door de recepten uit de Bijbel kom je nog dichter bij je geloof te staan, hoe mooi is dat? Er staan zowel Nederlandse als Engelse boeken tussen. Ook staat er een speciaal boek tussen met recepten volgens het Genesis dieet. Lees snel verder!

1. Bijbels Culinair (Han Wilmink)

Als er iemand is die een Bijbels kookboek kan maken, dan is het Han Wilmink wel. Dat laat hij ook zien met het boek Bijbels Culinair.

In totaal staan er 10 hoofdstukken in het boek. De hoofstukken zijn gelinkt aan een bepaalde periode uit de Bijbel.

Er staan interessante weetjes in over de tijd en informatie over verschillende producten. In elk hoofdstuk staan recepten van een meergangenmenu of buffet.

Volgens lezers kan Han Wilmink als geen ander de Bijbel verbinden met voedsel. De gerechten zijn heerlijk. Zelfs atheïsten raden het boek aan!

Bijbels Culinair (Han Wilmink) boek

2. Natuurlijk lekker (Wijnanda Hogendoorn)

Natuurlijk lekker is een bijzonder boek waarin je kan koken volgens het Genesis principe. Wijnanda Hogendoorn heeft ervaring met recepten volgens het Genesis dieet en heeft dit mooi in het boek verwerkt.

In het boek staan meer dan 200 recepten die makkelijk te bereiden zijn. De gerechten bevatten natuurlijke voedingsmiddelen.

In haar eigen gezin ging Wijnanda experimenteren met recepten volgens het Genesis dieet. De geslaagde recepten staan in het boek.

Lezers zijn erg blij met de goede en makkelijke recepten in het boek. Je kan er ook je eigen draai aan geven.

Natuurlijk lekker (Wijnanda Hogendoorn) boek

3. What Would Jesus Eat Cookbook (Don Colbert)

What Would Jesus Eat is een bestseller van Don Colbert. In What Would Jesus Eat Cookbook zijn delen gecombineerd uit deze bestseller.

Het boek bevat nieuw onderzoek en gegevens die helpen om balans in je lichaam, geest en ziel te vinden.

Je vindt onder andere in het boek:

  • Meer dan 90 simpele maar gezonde gerechten die iedereen kan maken
  • Informatie over angst, kanker, diabetes, vermoeidheid, ontstekingen, slapeloosheid enz.
  • Handig advies om biologische opties te kiezen
  • Tips voor het invriezen van voedsel

Als je een christen bent en je houdt van koken, dan is dit echt het boek dat je moet hebben! Het is meer dan een Bijbels kookboek met recepten. Zoals de titel al verklapt, je komt er zelfs achter wat Jezus waarschijnlijk at in zijn tijd.

What Would Jesus Eat Cookbook (Don Colbert) boek

4. Koken met passie (Han Wilmink)

Koken met passie is nog een boek van Han Wilmink in dit rijtje. We mogen blij zijn dat we zijn Bijbelse recepten kunnen koken en eten door de boeken, ook door dit boek.

In het boek staat voor elke dag een gerecht in de veertigdagentijd. Ook staat er achtergrondinformatie in over gebruiken en voedsel.

Han heeft zich laten inspireren door gerechten uit de Bijbelse tijd. Hij probeert zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd voedsel te gebruiken.

Veel lezers vinden het boek onmisbaar in de veertigdagentijd. Niet alleen de gerechten zijn leuk en lekker om te maken, ook laat het boek je meer stilstaan bij de betekenis van de veertigdagentijd.

Koken met passie (Han Wilmink) boek

5. The Vatican Cookbook (David Geisser)

Wil je eten wat eeuwenlang aan Vaticaanse tafels werd geserveerd? Dan is The Vatican Cookbook jouw boek!

Het is niet alleen een boek met recepten. Er staan onder andere ook prachtige foto’s in, die je meenemen naar geheime en speciale plekken in Vaticaanstad.

Lezers houden van de recepten, de mooie foto’s en de verhalen. Je waant je echt in Vaticaanstad!

The Vatican Cookbook (David Geisser) boek

Meer Bijbelse kookboeken met Bijbelse recepten

Hierboven heb je de top 5 beste Bijbelse kookboeken gezien. Zelfs een speciaal boek met recepten volgens het Genesis dieet ben je tegengekomen.

Het is mooi om recepten uit de Bijbel klaar te maken en te eten. Bijbelse gerechten zijn ook gezond.

Wil je toch nog verder kijken naar meer Bijbelse kookboeken met Bijbelse recepten om te koken en te eten? Op Bol.com en Amazon.nl staan er nog meer.

Weet je zelf nog goede Bijbelse kookboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie