De 10 beste aanbevolen boeken door Bill Gates! + Boeken over Bill Gates

Bill Gates houdt erg van lezen en beveelt via zijn blog vaak goede boeken aan. Wij hebben de 10 beste boeken verzameld die Bill Gates door de jaren heen heeft aanbevolen. Jij kan daar ook veel kennis en inspiratie mee opdoen! Eerst gaan we kijken wie Bill Gates is en wat zijn vermogen is, voordat we naar zijn beste aanbevolen boeken gaan kijken. Bij het lijstje van de 10 boeken zitten er ook een paar boeken bij met een Nederlandse versie. Bill Gates geeft niet voor niks boekentips en hoopt dat mensen er veel van leren. Lees lekker verder!

Wie is Bill Gates en wat is zijn vermogen?

De meeste mensen kennen Bill Gates wel. Hij werd vooral bekend als medeoprichter en het gezicht van Microsoft. Bill Gates was jarenlang de rijkste man ter wereld, namelijk van 1996 tot 2007. In die jaren was hij alleen in 1997 niet de rijkste man ter wereld volgens Forbes. We gaan zo naar het vermogen van Bill Gates kijken.

Op het moment van schrijven zitten we nog midden in de coronacrisis. Bill Gates is de grootste donateur van de WHO (World Health Organization), nadat de Verenigde Staten eruit is gestapt, omdat er verkeerde informatie over het coronavirus is verspreid.

Door de WHO zijn er wereldwijd zoveel maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Volgens sommige mensen is het niet goed dat Bill Gates zoveel invloed heeft binnen het WHO.

Bill Gates investeert de laatste jaren veel in vaccinaties en wil ook investeren in een vaccin tegen corona. Is dit echt een investering om de mensheid te helpen of wordt hij hier zelf nog rijker van? Hier twijfelen veel mensen over.

Een feit is wel dat Bill Gates het ver geschopt heeft in zijn leven en nog steeds tot de meest rijke mensen op aarde behoort.

Dollars machine

Hoeveel boeken leest Bill Gates?

Bill Gates is een liefhebber van boeken lezen en vindt dit ook belangrijk. Door boeken te lezen heeft hij veel kennis en inspiratie opgedaan en is hij ook zover gekomen in zijn leven. Met zijn boekentips wilt hij ook dat andere mensen deze kennis en inspiratie kunnen opdoen.

Het klinkt veel, maar het is echt zo. Bill Gates leest 50 boeken per jaar! Dat komt ongeveer neer op 1 boek per week. Hij vindt het erg belangrijk om tijd vrij te maken voor het lezen van boeken.

Bill Gates boekenplank

Wat voor boeken leest Bill Gates?

Voornamelijk leest Bill Gates non-fictie boeken, om meer over de wereld en de mensheid te leren. Met deze kennis hoopt hij ook de wereld een stukje beter te maken. Door het lezen van deze boeken heeft hij ook kennis opgebouwd om een groot vermogen te creëren.

Met het vermogen van Bill Gates is het zeker mogelijk om de wereld te helpen. Hij geeft ook vaak veel geld weg aan goede doelen.

Het vermogen van Bill Gates / Hoeveel geld heeft Bill Gates?

We hebben het al een aantal keer over het vermogen van Bill Gates gehad, maar wat is zijn vermogen? Hoeveel geld heeft Bill Gates?

Bill Gates zijn vermogen wordt geschat op 115 miljard dollar. Hij heeft zijn meeste Microsoft aandelen verkocht en dat is daarom ook geen groot gedeelte van zijn vermogen meer.

Bill Gates investeert in dividendaandelen en haalt daar veel geld mee op, waardoor zijn vermogen blijft groeien.

Dit zijn de 10 beste boeken die Bill Gates in zijn leven heeft aanbevolen

Bill Gates heeft inmiddels vele boeken aanbevolen in zijn leven, maar wij hebben daar de 10 beste weten uit te vissen. Misschien weet jij ook nog een goed boek dat Bill Gates heeft aanbevolen en echt in dit rijtje hoort? Dan horen we dat graag!

Zoals eerder al gezegd, vindt Bill Gates lezen erg leuk en belangrijk. Daarom geeft hij ook boekentips over zijn favoriete boeken. Hij probeert zoveel mogelijk van boeken te leren en legt ook uit hoe hij boeken leest:

De onderstaande 10 beste boeken die aanbevolen zijn door Bill Gates, zijn vooral in het Engels. Echter zitten er ook een paar Nederlandse versies tussen, voor degenen die dat makkelijker vinden.

1. The Great Influenza (John M. Barry)

We hebben The Great Influenza op 1 gezet bij de 10 beste aanbevolen boeken door Bill Gates, omdat het past in deze tijd waarin het coronavirus wereldwijd heerst. Interessant is om het coronavirus te vergelijken met de Spaanse griep, volgens Bill Gates.

De Spaanse griep was één van de dodelijkste virusuitbraken in de geschiedenis. Er zijn naar schatting tot 100 miljoen doden gevallen wereldwijd. De schrijver John M. Barry vertelt je er alles over.

Is het coronavirus wel (enigszins) te vergelijken met de Spaanse griep? Tot nu toe komt het dodenaantal van het coronavirus bij lange na niet in de buurt van het dodenaantal van de Spaanse griep destijds. Hopelijk blijft dat ook zo..

2. Army of None (Paul Scharre)

Autonome wapens zijn in opkomst. Dit loopt ook ongeveer gelijk met de opkomst van Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie). Het is een moeilijk onderwerp, maar volgens Bill Gates kan Paul Scharre het heel duidelijk uitleggen en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen van machinegestuurde oorlogsvoering.

Paul scharre is een veteraan die mee heeft geholpen met het opstellen van het beleid van de Amerikaanse regering omtrent autonome wapens. Hij weet dus echt goed waar hij het over heeft.

Army of None staat hoog in het lijstje van de 10 beste aanbevolen boeken door Bill Gates, omdat het echt iets is om serieus rekening mee te houden. Moeten we als mensen willen om deze kant op te gaan in de toekomst, waarbij autonome wapens met Kunstmatige Intelligentie doelwitten kunnen vernietigen, zonder dat er menselijk handelen bij komt kijken?

3. The Choice (Edith Eger)

The Choice is een boek waarin de schrijfster Edith Eger vertelt hoe ze in 1944 naar Auschwitz werd gestuurd. Ze heeft de afschuwelijke gebeurtenissen overleefd en is naar de Verenigde Staten verhuisd, waar ze een therapeut is geworden voor onder andere militairen en oorlogsveteranen.

Volgens Bill Gates kunnen vele mensen nu troost vinden in de manier hoe Edith Eger is omgegaan met moeilijke situaties. Edith Eger is een inspiratiebron voor iedereen.

Dit aanbevolen boek door Bill Gates is ook in het Nederlands verkrijgbaar, genaamd De keuze.

4. Upheaval (Jared Diamond)

Bill Gates geeft aan dat hij een groot fan is van alles wat Jared Diamond heeft geschreven. Upheaval ontbreekt daarom natuurlijk niet bij de favoriete boeken van Bill Gates.

In dit boek beschrijft Jared Diamond hoe landen kunnen omgaan met een nationale crisis en verandering. Nu tijdens de coronacrisis zou dit boek misschien wel handig kunnen zijn voor veel landen..

5. Bloedfraude (John Carreyrou)

Bloedfraude is de Nederlandse versie van het boek en Bad Blood de Engelse versie. Een aantal vrienden van Bill Gates hebben hem dit boek aangeraden.

Toen Bill Gates eenmaal met het boek begonnen was, kon hij er niet meer met zijn handen vanaf blijven. Het boek gaat over de opkomst en val van Theranos, een bedrijf dat hele goedkope en revolutionaire bloedtesten had ontwikkeld.

Maar dit bleek allemaal één grote leugen te zijn. Theranos was op den duur zelfs 10 miljard dollar waard, maar viel uiteindelijk hard naar beneden. De CEO van Theranos, Elizabeth Holmes, zette heel Silicon Valley op zijn kop. Ze was erg op geld belust.

6. Nine Pints (Rose George)

Bill Gates geeft aan dat hij gefascineerd is door bloed. Het is daarom niet verwonderlijk dat Bill Gates in 2019 Nine Pints als boekentip geeft aan zijn volgers.

De titel verwijst naar de hoeveelheid bloed van een gemiddelde volwassene. Het boek staat vol met interessante feiten over bloed. Bloed is de Nederlandse versie van het boek.

We hebben dit boek bij de 10 beste aanbevolen boeken door Bill Gates gezet, omdat elk mens bloed door zijn aderen heeft stromen, maar we er nog zoveel over kunnen leren.

7. Leonardo da Vinci (Walter Isaacson)

Bill Gates denk dat Leonardo da Vinci één van de meest fascinerende personen ooit is. De biografie Leonardo da Vinci van Walter Isaacson maakt goed duidelijk waar Leonardo da Vinci allemaal mee bezig was en wat hem zo uitzonderlijk maakte.

De biografie is zowel in het Nederlands als Engels verkrijgbaar. Het geeft een uniek inkijkje in het bijzondere leven van Leonardo da Vinci. Tegenwoordig kunnen we nog steeds leren van Leonardo da Vinci, daar kom je in de biografie achter.

8. Business Adventures (John Brooks)

Business Adventures is volgens Bill Gates het beste “business boek” dat hij ooit heeft gelezen. Ook één van de rijkste mensen op aarde, Warren Buffett, is groot liefhebber van het boek.

Er worden 12 iconische verhalen over Wall Street beschreven die vroeger plaatsvonden. De gebeurtenissen destijds in de financiële wereld lijken hedendaags nog steeds plaats te vinden of staan in de toekomst te gebeuren.

Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

9. Educated (Tara Westover)

Voordat ze thuis vertrok op haar zeventiende, is Tara nog nooit naar school geweest en had nooit een dokter bezocht. Tara leefde in een streng Mormoons gezin en was afgesloten van de buitenwereld.

In Educated vertelt Tara hoe ze toch zichzelf grammatica en wiskunde heeft aangeleerd en wordt toegelaten op de Brigham Young University. Leerschool is de Nederlandse versie van het boek.

Bill en zijn vrouw Melinda Gates bewonderen dat de honger naar leren zo groot was, waardoor Tara uiteindelijk nog zover gekomen is in het leven. Het kan een voorbeeld voor vele andere mensen zijn.

10. The Road to Character (David Brooks)

In The Road to Character komen verschillende gerespecteerde historische figuren langs die een sterk karakter hadden. Vooral het verhaal over George Marshall, een generaal uit de Tweede Wereldoorlog, vindt Bill Gates erg verhelderend.

Het boek heeft Bill Gates veel stof tot nadenken gegeven om goed te kunnen leven. Het behoort tot de favoriete boeken van Bill Gates en hij geeft het als boekentip om andere mensen ook te laten nadenken over hun eigen leven.

De beste boeken over Bill Gates zelf + andere aanraders

Je hebt wel gemerkt dat Bill Gates veel van lezen houdt en dat hij regelmatig zijn favoriete boeken deelt door boekentips te geven op zijn blog. Van deze boeken zijn soms ook Nederlandse versies beschikbaar, zoals je hierboven hebt gezien.

Maar er zijn ook goede boeken die over Bill Gates zelf gaan. Het beste boek dat over Bill Gates zelf gaat is Bill Gates: A Biography.

Bill Gates: A Biography (Michael B. Becraft) boek

Dit zijn andere goede boeken die over Bill Gates gaan:

Bij de 10 beste aanbevolen boeken door Bill Gates staat gegarandeerd een boek die jou meer kennis geeft en inspireert. Ook de bovenstaande boeken over Bill Gates zelf zijn erg leerzaam.

Dit zijn andere aanraders van personen die tot de rijkste mensen ter wereld behoren en ook vaak boeken aanbevelen:

Al deze rijke mensen raden niet voor niks boeken aan. Met deze boeken kan jij ook succesvol worden. Begin lekker met lezen en doe veel kennis en inspiratie op!

Tot slot nog een extra aanrader. Volgens sommige mensen is Bill Gates een narcist en daarom raden we deze boeken ook aan:

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie