De 3 beste tips om je boeken te beschermen! [2024]

Wil jij graag je boeken beschermen en in goede conditie houden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met de onderstaande tips kan je bijvoorbeeld je boeken beschermen in een tas of in een koffer als je op reis gaat. Er staan handige boekbeschermers tussen. Ook krijg je meer algemene extra tips voor bescherming van je boeken, zodat ze lang in een goede conditie blijven. Lees snel verder!

1. Boekenhoesjes

De meeste mensen hebben wel een hoesje voor hun smartphone, maar waarom zou je als boekenliefhebber geen hoesje voor je boeken hebben?

Boekenhoesjes bieden goede bescherming voor je boeken en zorgen dat ze langer meegaan. Het is bijvoorbeeld erg handig om je boeken te beschermen in een tas.

Zoek je een goede boekbeschermer? Op Amazon.nl zijn verschillende boekenhoesjes verkrijgbaar. In het artikel “De beste boekenhoesjes!” zie je er ook meer.

Amenzo Book Sleeve

2. Rekbare boekenkaften

Veel scholieren gebruiken rekbare boekenkaften als boekbeschermer. Echter is het ook heel handig als je geen scholier bent.

Met rekbare boekenkaften heb je boeken binnen no time gekaft. Vaak kan je de rekbare boekenkaften ook wassen en daardoor makkelijk schoonmaken.

Op Bol.com zijn verschillende rekbare boekenkaften verkrijgbaar. In het artikel “De handigste rekbare boekenkaften!” zie je er ook meer.

Marceau rekbare boekenkaften

3. Kaftpapier

Eigenlijk is kaftpapier overbodig door de rekbare boekenkaften. Maar ben je nog van de oude stempel? Dan is het misschien wel iets voor jou om je boeken te beschermen!

Wel zal je zelf aan de slag moeten met boeken kaften. Of misschien ken je wel iemand die er handig in is? Dan kan je altijd vragen of degene het wil doen.

Op Bol.com zijn verschillende soorten kaftpapier verkrijgbaar. In het artikel “Hoe kaft je een boek?” leer je hoe je boeken moet kaften.

Verhaak kaftpapier

Extra tips voor bescherming van je boeken + andere aanrader

Hierboven heb je de 3 beste tips gezien om je boeken te beschermen. Er staan boekbeschermers tussen die bijvoorbeeld handig zijn om boeken te beschermen in een tas.

Hieronder staan nog extra tips voor bescherming van je boeken:

  • Doe boeken in plastic zakken tijdens het reizen
  • Voorkom dat boeken te lang in aanraking komen met direct zonlicht
  • Vouw geen bladzijdes in de boeken
  • Houd boeken weg van eten en drinken
  • Stof boeken af
  • Stop niks in boeken, zoals een paperclip
  • Lees boeken met schone handen
  • Gebruik geen boekenlegger die te dik is
  • Sla bladzijdes voorzichtig om
  • Probeer twee handen te gebruiken als je boeken leest

Je hebt in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan. Hopelijk maak je er gebruik van!

Wellicht is het artikel “Boeken opbergen: 10 leuke en handige ideeën!” ook interessant om te lezen.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie