Boeken opbergen kinderkamer: De 10 leukste ideeën!

Er zijn veel mogelijkheden om boeken op te bergen in een kinderkamer. Wij hebben de 10 leukste ideeën op een rijtje gezet! Er staat vast en zeker een goed idee voor jou tussen om kinderboeken op te bergen. Lees lekker verder!

1. Kinderboekenrek

Een kinderboekenrek is ideaal om boeken op te bergen in een kinderkamer. Het hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en kinderen kunnen er makkelijk bij.

Kinderen gaan meer van lezen houden als er een mooi kinderboekenrek in hun kamer staat. Op Bol.com zijn kinderboekenrekken verkrijgbaar.

Kinderboekenrek

2. Boekenkast boomvormig

Een boomvormige boekenkast, welk kind wil dat nou niet in zijn kamer? Voor volwassenen is het een leuk idee voor in de woonkamer, maar voor kinderen is het net zo leuk in een kinderkamer.

Een boomvormige boekenkast nodigt uit om er boeken uit te pakken. Op Bol.com zijn boomvormige boekenkasten verkrijgbaar.

Boekenkast boomvormig

3. Boekenplank

Een boekenplank klinkt simpel, maar er zijn veel leuke boekenplanken speciaal voor kinderkamers. Een boekenplank is natuurlijk prima geschikt om kinderboeken op te bergen.

Je kan een boekenplank laag hangen, zodat kinderen er zelf makkelijk bij kunnen. Op Bol.com zijn boekenplanken verkrijgbaar.

Boekenplank kind

4. Boekenmolen

Een boekenmolen is een draaibare boekenkast. Voor volwassenen is het leuk, maar zeker ook voor kinderen. Het geeft toch weer een extra dimensie aan een boekenkast.

Ook staat een draaibare boekenkast nog eens mooi in een kinderkamer. Op Bol.com zijn draaibare boekenkasten verkrijgbaar.

Draaibare boekenkast

5. Boekenkast

Je hebt al een boomvormige en een draaibare boekenkast voorbij zien komen. Een “normale” boekenkast is ook gewoon een uitstekend idee om boeken op te bergen in een kinderkamer.

Er zijn genoeg leuke boekenkasten om een kinderkamer mee te vullen. Op Bol.com zijn boekenkasten voor kinderkamers verkrijgbaar.

Boekenkast huis kind

6. Koffer

Kinderboeken opbergen in een koffer? Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt, maar probeer het eens! Veel volwassenen doen het al, maar voor kinderen is het ook leuk.

Heb je nog een koffer die je niet meer gebruikt of voor lange tijd niet nodig hebt? Plaats die in de kinderkamer en stop er boeken in.

7. Kist

Kisten zijn er in allerlei vormen en maten. Er zijn genoeg kisten die goed passen in een kinderkamer en uitstekend zijn om boeken in te doen.

Je zou ook speelgoed in de kist kunnen leggen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Kist speelgoed boeken

8. Bak

Een ballenbak zal bekender bij kinderen in de oren klinken, maar veel kinderen zouden ook wel een boekenbak in hun kinderkamer willen hebben.

Uiteraard is een boekenbak niet bedoeld om in te spelen, maar je kan er wel veel kinderboeken in opbergen.

9. Mand

Misschien heb je in huis nog wel mandjes staan waar je niks mee doet? Dan is het een goed idee om ze in de kinderkamer te zetten en daarin boeken op te bergen.

Zijn de mandjes niet zo groot? Dan kan je natuurlijk altijd meerdere mandjes in de kinderkamer zetten.

Mand boeken

10. Krat

Kratten zijn er in allerlei maten en kleuren. Er zijn bijvoorbeeld houten kratten en klapkratten. Voor iedere kinderkamer is er wel een geschikte krat te vinden waar boeken in kunnen.

Ben je zelf een beetje handig? Dan zou je zelf een mooie krat kunnen maken. Op Bol.com zijn ook kratten verkrijgbaar.

Andere ideeën om kinderboeken op te bergen + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 leukste ideeën gezien om boeken op te bergen in een kinderkamer. Om nog meer inspiratie op te doen, staan hier nog enkele andere ideeën om kinderboeken op te bergen:

  • Leesstoel waarin ook boeken kunnen
  • Bed waaronder ruimte is voor boeken
  • Boeken in een kar
  • Boeken in een houten schip

Profiteer van deze ideeën en ga lekker aan de slag!

Wellicht is het artikel “De 10 beste boeken over houtbewerking” ook interessant om te lezen.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie