Boeken opbergen: 10 leuke en handige ideeën! [2024]

Wil jij je boeken opbergen, maar weet je nog niet precies hoe? Wij hebben hier 10 leuke en handige ideeën op een rijtje gezet om jouw boeken op te bergen! Zelfs met weinig ruimte is het al mogelijk. Van boeken opberger/opbergbox tot boeken ophangen met oude riemen, er staat vast een leuk en handig idee voor jou bij. Ook staat er bijvoorbeeld een idee bij om je kookboeken op te bergen in de keuken. Met de ideeën kan je verschillende boeken opbergsystemen toepassen. Laat je eigen creatieve geest ook losgaan. Lees lekker verder!

1. Boekenkast boomvormig

Een erg leuk idee is een boomvormige boekenkast. Met weinig ruimte kan je op deze manier al je boeken opbergen, want er zijn boomvormige boekenkasten die weinig ruimte in beslag nemen.

Ook ziet het er natuurlijk erg leuk uit in je huis of bijvoorbeeld op je kantoor. Daardoor sla je twee vliegen in één klap! Op Bol.com zijn mooie en handige boomvormige boekenkasten verkrijgbaar.

Boekenkast boomvormig

2. Zwevende boekenplank

Je boeken laten zweven, kan dat? Dat kan zeker met een zwevende boekenplank! Op deze manier kan je boeken opbergen met weinig ruimte en het ziet er ook nog eens gaaf uit!

De omslag van het onderste boek klem je met een kleine clip. Andere boeken stapel je erbovenop. De zwevende boekenplank kan ook handig zijn om kookboeken op te bergen in de keuken. Op Bol.com is de zwevende boekenplank verkrijgbaar.

Zwevende boekenplank

3. Industrieel boekenrek

Een stevig industrieel boekenrek met een stoere uitstraling, dat is altijd een goed idee om je boeken in te doen. Er is in het industriële boekenrek ruimte genoeg voor verschillende boeken opbergsystemen, zoals het opbergen op kleur of op achternaam van de schrijver.

Vaak is het ook niet moeilijk om in elkaar te zetten en staat het design mooi in je huis. Op Bol.com zijn industriële boekenrekken verkrijgbaar.

Industrieel boekenrek

4. Zigzag boekenkast

Een zigzag boekenkast is mooi, stevig en handig. Daarom is het een goed idee om je boeken in te doen. Heb je weinig ruimte in huis? Dan is het ideaal voor het opbergen van je boeken.

Ook zou je andere dingen in de zigzag boekenkast kunnen zetten, zoals een fotolijstje of een vaas. Op Bol.com is de zigzag boekenkast verkrijgbaar.

Zigzag boekenkast

5. Boeken opberger/opbergbox

Een “simpele” boeken opberger/opbergbox mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het is niet origineel, maar het blijft een handige manier om je boeken in te stoppen.

Er zijn veel verschillende boeken opbergers/opbergboxen. Op Bol.com kan je kijken welke boeken opberger/opbergbox voor jou het handigst is.

Boeken opberger

6. Kookboeken opbergen met boekenplank in keuken

Het is niet handig om je kookboeken tussen de pannen te leggen. Een boekenplank in de keuken is een simpele oplossing om je kookboeken op te bergen.

Een zwevende boekenplank is ook gaaf voor in de keuken. Op Bol.com zijn verschillende boekenplanken verkrijgbaar.

Boekenplank

7. Boekenladder

Heb je thuis nog een oude ladder liggen? Dan kan je dat gebruiken om je boeken in neer te zetten! Het klinkt misschien apart, maar het is wel degelijk een handig idee.

Het ligt eraan wat voor ladder je hebt, maar je kan van alles bedenken om je boeken ermee op te bergen. Hang je oude ladder bijvoorbeeld aan de muur en plaats de boeken tussen de traptredes.

8. Boeken ophangen met oude riemen

Je zal vast nog wel ergens oude riemen hebben liggen. In plaats van deze weg te gooien, kan je ze gebruiken om je boeken op te hangen. Mensen zullen verrast opkijken!

Hang bijvoorbeeld twee oude riemen op aan een plafond en plaats daarin een stapel boeken. De boeken blijven in de lucht hangen door de riemen.

9. Boeken opstapelen

Ouderwets je boeken opstapelen blijft een mogelijkheid. In je woonkamer ziet dat er misschien niet zo netjes uit, maar op zolder zou je dat prima kunnen doen.

Het is niet het meest leuke en handige idee, maar lijken de andere ideeën je helemaal niks? Dan is dit een simpele oplossing.

Boeken opstapelen

10. Boeken in dozen

Misschien heb je overal in huis wel te weinig ruimte om je boeken op te bergen? Dan zou je bijvoorbeeld je boeken in dozen kunnen doen en op zolder laten.

Je kan er zelfs een boeken opbergsysteem van maken. In de ene doos allemaal rode boeken en in de andere doos bijvoorbeeld allemaal gele. Zelfs met dozen is er veel mogelijk!

Boeken in dozen

Andere leuke en handige ideeën om boeken op te bergen + andere aanraders

Hierboven heb je 10 leuke en handige ideeën gezien om jouw boeken op te bergen, zelfs als je weinig ruimte hebt. Van kookboeken opbergen met een boekenplank in de keuken tot een boeken opberger/opbergbox. Verschillende boek opbergsystemen kan je erop loslaten.

Op Bol.com kan je nog meer inspiratie opdoen door bijvoorbeeld bij boekenkasten, opbergkasten, boekenplanken en opbergrekken te kijken.

Profiteer van deze ideeën en ga lekker aan de slag!

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant om te lezen:

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie