De 10 beste boeken over AI (Artificial Intelligence)

In dit artikel staan de 10 beste boeken over AI (Artificial Intelligence), zowel in het Nederlands als Engels. Door de boeken kan je meer over kunstmatige intelligentie leren. Sinds de komst van ChatGPT is de populariteit van AI naar een recordhoogte gestegen. Daarom mogen ChatGPT boeken uiteraard niet ontbreken. Er staat zelfs een roman tussen die te maken heeft met AI. Lees snel verder!

1. AI Superpowers: China, Silicon Valley and the New World Order (Kai-Fu Lee)

Volgens Kai-Fu Lee wordt China de volgende supermacht op het gebied van technologie-innovatie. In het boek AI Superpowers: China, Silicon Valley and the New World Order gaat hij daar dieper op in.

China en de Verenigde Staten zijn in een concurrentiestrijd verwikkeld geraakt op het gebied van AI. Daar komen ook grote verantwoordelijkheden bij kijken.

AI gaat het leven van de mensheid veranderen. Onder andere banen zullen verdwijnen. In het boek komen oplossingen voorbij.

Voor lezers is het interessant om te lezen wat de toekomst gaat brengen met AI en waarom China de strijd gaat winnen.

AI Superpowers: China, Silicon Valley and the New World Order (Kai-Fu Lee) boek

2. Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence (Max Tegmark)

Niemand beter dan Max Tegmark kan de toekomst met AI verkennen. Dat blijkt wel uit het boek Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence.

Dit boek laat je nadenken over de toekomst van de mensheid met AI. Wat staat de mensheid allemaal te wachten?

Door het boek gaan lezers meer over de toekomst nadenken die nadert met AI. AI is niet meer weg te denken uit onze toekomst. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence (Max Tegmark) boek

3. AI in marketing (Charida Dorder)

AI in marketing is het eerste Nederlandse boek over AI in dit rijtje. Het boek is mede geschreven door AI.

Marketeers die in de toekomst nog op de oude manier zullen werken, zullen door de mand vallen. Het is tijd om met AI aan de slag te gaan.

De impact van AI wordt veelal onderschat door marketeers. Met dit boek kan je als marketeer verder groeien met AI, in plaats van steeds verder achter de feiten aanlopen.

Marketeers zijn door het boek al gaan experimenteren met AI en plukken er de vruchten van. Ga jij er ook van profiteren?

AI in marketing (Charida Dorder) boek

4. Hallo, ik ben ChatGPT (Bob van Duuren)

Wil je meer over ChatGPT leren? Dan is het boek Hallo, ik ben ChatGPT een echte aanrader!

Onder andere het volgende komt aan bod in het boek:

  • Geschiedenis en toekomst van ChatGPT
  • De werking van ChatGPT
  • Toepassingen van ChatGPT
  • Geavanceerde technieken
  • Praktische voorbeelden voor thuis of bijvoorbeeld op het werk

Ook wordt onder andere Midjourney besproken, dat is een AI-generator voor beeld, en Bing Chat van Microsoft.

Voor lezers die in ChatGPT willen duiken, is het een interessant boek. Goed gebruik van ChatGPT kan je leven echt makkelijker maken.

Hallo, ik ben ChatGPT (Bob van Duuren) boek

5. Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies (Nick Bostrom)

Ook Nick Bostrom laat zijn licht schijnen over de toekomst van de mensheid en AI. Dat doet hij in het boek Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies.

Wat gebeurt er met de mensheid als machines uiteindelijk slimmer worden dan ons? Dit is een vraag die we niet meer kunnen negeren.

Als machines slimmer worden, hebben we als mensen niet meer de controle. Tot nu toe hebben we het nog zelf in de hand.

Lezers krijgen door het boek een beter beeld over wat de gevolgen kunnen zijn van superintelligentie. Ook als je nog niet thuis bent in AI, is het prima te volgen.

Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies (Nick Bostrom) boek

6. ChatGPT Book for Beginners (Arsath Natheem S)

ChatGPT kan je productiviteit verhogen en je kan er geld mee verdienen. In het boek ChatGPT Book for Beginners lees je daar meer over.

Dit boek leert je om ChatGPT op een effectieve manier te gebruiken, laat zien hoe je toegang krijgt tot de OpenAI API en GPT-3 Playground en hoe je modellen traint en kan verfijnen voor specifieke taken.

Ook komt onder andere vertaling en het samenvatten van teksten aan bod. Je krijgt echte voorbeelden te zien die je helpen om te starten.

Met het boek kunnen lezers echt de kracht van ChatGPT ontdekken en daar hun voordeel uit halen. Het maakt je leven makkelijker.

ChatGPT Book for Beginners (Arsath Natheem S) boek

7. Klara and the sun (Kazuo Ishiguro)

Klara and the sun is een bijzonder boek in dit rijtje van de 10 beste boeken over AI. Het is namelijk een roman waarin AI onderdeel van is.

Klara is een robot met kunstmatige intelligentie. Ze is zo geprogrammeerd dat ze een vriendin kan zijn voor een kind.

In de winkel waarin Klara staat, neemt Klara het gedrag van kinderen waar die binnenkomen met hun ouders. Ze hoopt dat ze gekozen wordt door een kind.

Lezers vinden het zeer interessant om vanuit het perspectief van een robot het verhaal te lezen. Het is één van de meesterwerken van Kazuo Ishiguro. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Klara and the sun (Kazuo Ishiguro) boek

8. Kunstmatige intelligentie in 60 minuten (Remy Gieling en Job van den Berg)

De titel van het boek, Kunstmatige intelligentie in 60 minuten, zegt eigenlijk al waar het boek over gaat. In weinig tijd leer je meer over AI.

In het boek lees je over hoe AI werkt en hoe je het toepast. Van ChatGPT tot het bedrijf van de toekomst, het komt allemaal voorbij.

Lezers kunnen echt wat met de praktische voorbeelden, handige tools en concrete tips uit het boek. In korte tijd kan je jezelf en je bedrijf efficiënter en slimmer maken.

Kunstmatige intelligentie in 60 minuten (Remy Gieling en Job van den Berg) boek

9. 50x slimmer en sneller met ChatGPT (Patrick van Burgel)

50x slimmer en sneller met ChatGPT, wie wil dat niet? Het is mogelijk en dit boek gaat daar op in.

ChatGPT kan je onder andere helpen met het maken van CV’s, rapporten en recepten. Zelfs hulp bij het maken van een heel boek is mogelijk.

In het boek begin je bij de basis en ontdek je de mogelijkheden van ChatGPT. Het beste is om er lekker zelf mee aan de slag te gaan.

Voor lezers die net beginnen met ChatGPT is het boek erg nuttig. Er valt zoveel uit ChatGPT te halen!

50x slimmer en sneller met ChatGPT (Patrick van Burgel) boek

10. Ontdek de groeikansen van AI (Remy Gieling)

Ontdek de groeikansen van AI is een boek over AI in het Nederlands dat niet mag ontbreken in dit rijtje. Met AI kan een bedrijf groeien. Daar helpt dit boek bij.

Je gaat onder andere het volgende leren in het boek:

  • Kansen en bedreigingen van AI inschatten voor je bedrijf
  • Waarom banen, bedrijven en de maatschappij de komende 10 jaar gaan veranderen door AI
  • Hoe jouw bedrijf kan profiteren van AI

Lezers met een bedrijf vinden het een handig boek. Je kan stappen zetten om je bedrijf te laten groeien met AI.

Ontdek de groeikansen van AI (Remy Gieling) boek

Meer boeken over AI in het Nederlands en Engels

Hierboven heb je de 10 beste boeken over AI gezien, zowel in het Nederlands als Engels. Zelfs een roman waarin AI een rol speelt ben je tegengekomen.

De boeken zijn ideaal om dieper in kunstmatige intelligentie te duiken. AI gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst.

Wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over AI in het Nederlands en Engels? Op Bol.com en Amazon.nl staan er nog meer.

Weet je zelf nog goede boeken over AI? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie