De 11 beste boeken over bier brouwen

Je gaat hier de 11 beste boeken over bier brouwen vinden. Met de onderstaande boeken kan je zelf bier leren brouwen, je vaardigheden verbeteren en/of inspiratie opdoen. Sommige mensen hebben zelfs van bier brouwen hun beroep gemaakt en beschrijven dat in een boek. Er staan zowel boeken over bier brouwen voor beginners en (meer) gevorderden. Alle boeken kan je eenvoudig op Bol.com bestellen via de blauwe knoppen. Lees lekker verder en ontdek de beste bierbrouw boeken!

1. Thuis bier brouwen (Greg Hughes)

Thuis bier brouwen van Greg Hughes is volgens ons het beste boek over bier brouwen! Het is echt een feestje om met dit boek thuis de meeste lekkere biertjes te gaan brouwen.

Het boek bevat 100 bierrecepten, waardoor je veel verschillende soorten bier kan brouwen. Er staat duidelijk beschreven welke materialen en ingrediënten je allemaal nodig hebt. De heldere stap-voor-stap foto’s zorgen ervoor dat elke fase van het brouwproces heel duidelijk is en daardoor weet je precies wat je moet doen.

Eigenlijk heeft dit boek alles wat je nodig hebt om thuis bier te gaan brouwen, zowel voor beginners als gevorderden. Als je van plan bent om thuis bier te gaan brouwen, mag dit boek niet in je boekenkast ontbreken.

Vele andere lezers raden het boek ook aan.

Thuis bier brouwen (Greg Hughes) boek

2. Zelf bier brouwen (Brian Kunath)

Zelf bier brouwen speelt mooi in op de markt van mensen die het bieraanbod in slijterijen te beperkt vindt en lekker zelf aan de slag wil gaan. Met dit boek kan je daadwerkelijk aan de slag gaan en de lekkerste biertjes gaan brouwen!

Of je nu voor jezelf een lekker biertje wilt brouwen of ook voor je vrienden en familie, het is allemaal mogelijk. Het boek staat vol met goede uitleg, instructies en afbeeldingen, waardoor je zelfs als totale beginner gelijk aan de slag kan.

Ga lekker op zoek naar de beste smaak en verras jezelf, vrienden en familie. Veel lezers zijn aan de slag gegaan en zijn blij met de resultaten. Ook is het boek volgens lezers geschikt voor gevorderden.

Zelf bier brouwen (Brian Kunath) boek

3. Verander water in bier (Adrie Otte)

Het boek Verander water in bier is perfect om thuis bier te leren brouwen. De schrijver Adrie Otte is de ideale man om jou dat te leren. Hij brouwt al jarenlang zijn eigen bier en heeft daarmee verschillende prijzen gewonnen.

Het is een complete handleiding voor de beginnende en gevorderde hobbybrouwers. Je krijgt mooie inzichten om bier te gaan brouwen door de handige tips en goede uitleg. De recepten zijn duidelijk.

Veel lezers zijn direct aan de slag gegaan en zijn verbluft door het (lekkere) resultaat. Volgens sommigen is het boek zelfs onmisbaar voor de beginnende brouwers.

Verander water in bier (Adrie Otte) boek

4. Zelf bier brouwen doe je zo (Matthieu Goemaere, Linda Louis & Thomas Mousseau)

Zelf bier brouwen doe je zo, de titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg. Wil jij de geheimen van het bierbrouwen ontdekken en zelf aan de slag gaan? Dan is dit het boek voor jou!

De schrijvers van dit boek geloven dat iedere liefhebber de kunst van het bierbrouwen zichzelf kan aanleren. Daarbij is natuurlijk wel de hulp van dit boek voor nodig.

Er staan veel handige details in het boek, waardoor de kans klein is dat je gaat falen, bijvoorbeeld over het berekenen van het soortgelijk gewicht van je zelfgemaakte bier. Ondanks dat er vaktermen voorbijkomen, is het toch goed te begrijpen voor beginners.

Veel andere lezers vinden het een erg goed boek en raden het aan.

Zelf bier brouwen doe je zo (Matthieu Goemaere, Linda Louis & Thomas Mousseau) boek

5. Bier brouwen voor starters (Luc Pauwels)

Bier brouwen voor starters is een erg handig boek voor beginners die bier willen leren brouwen. Door dit boek leer je op een leuke manier de basis van het bier brouwen kennen.

Om bier precies te laten smaken naar jou wensen is er wel wat meer nodig dan alleen maar wat ingrediënten bij elkaar voegen. Daarom leer je meer over het hele brouwproces en over de ingrediënten, zoals hop en gist.

Je gaat leren wat je allemaal nodig hebt om te gaan brouwen, wat er gebeurt tijdens het brouwproces en hoe je het brouwproces kan beïnvloeden, zodat je echt een eigen smaak aan je bier geeft.

Veel hobbybrouwers kopen het boek voor zichzelf maar het is ook erg leuk om als cadeau te geven.

Bier brouwen voor starters (Luc Pauwels) boek

6. Gebrouwen door vrouwen (Tessel & Do de Heij)

Misschien wil je wel meer dan alleen maar hobbybrouwen en eventueel je eigen onderneming beginnen? Tessel en Do de Heij laten met Gebrouwen door vrouwen zien dat het mogelijk is.

Ook als je gewoon bier wilt leren brouwen als hobby, is het boek erg leuk en je krijgt goede tips om bier te brouwen. Interessant is ook dat je leest wat er mis gaat bij de dames en dat kan zeker leerzaam zijn.

Bier brouwen is voornamelijk een mannenwereld en daarom is het inspirerend om te lezen hoe Tessel en Do de Heij het zover geschopt hebben. Voor beginnende ondernemers is dit een erg inspirerend boek. Bij het artikel “De beste boeken voor ondernemers (Business boeken)” vind je het boek ook terug.

Volgens sommige lezers zijn Tessel en Do de Heij zelfs de leukste ondernemers van Nederland.

Gebrouwen door vrouwen (Tessel & Do de Heij) boek

7. Bierbrouwen voor dummies (Jacques Bertens)

Over vrijwel elk onderwerp is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek verkrijgbaar. Bierbrouwen voor dummies mag dan uiteraard niet ontbreken. Jacques Bertens brouwt al tientallen jaren bier en kan het jou daarom heel goed leren.

Je leert echt de eerste stappen zetten met dit boek om bier te brouwen. De grondstoffen, apparatuur en het brouwproces worden uitvoerig behandeld. Met handige recepten kan je een eerste brouwsel gaan maken met mout.

Een “… voor dummies” boek is meestal bedoeld voor beginners, maar volgens lezers kan dit boek ook handig zijn voor ervaren brouwers. Lezers leren echt veel van het boek en waarderen ook dat er verwijzingen worden gemaakt naar de website Hobbybrouwen.nl.

Bierbrouwen voor Dummies (Jacques Bertens) boek

8. Brouwen (James Morton)

Brouwen is de complete gids om thuis bier te gaan brouwen. James Morton legt haarfijn uit hoe alles werkt, zodat jouw zelf gemaakte biertje heerlijk smaakt.

Het boek is anders dan andere bierbrouw boeken. James Morton gaat meer een gesprek met je aan, zodat je daarna aan de slag kan gaan met de recepten van Europese en Amerikaanse bieren.

Bier brouwen is helemaal geen hoge wiskunde, maar je moet maar net even weten hoe het allemaal werkt. Als je dat eenmaal weet na het eerste gebrouwen biertje, zal je nog vele andere bieren in de toekomst gaan brouwen en jezelf steeds verbeteren.

Bij sommige lezers is er zelfs nog geen één biertje mislukt na het lezen van dit boek.

Brouwen (James Morton) boek

9. Brouw het zelf (Nick Moyle & Richard Hood)

Brouw het zelf is niet alleen een boek voor degenen die bier willen brouwen. Je leert ook hoe je wijn, cider en andere drankjes maakt.

Door dit boek is het helemaal niet lastig om alcoholische dranken te maken. Het kan ook nog eens snel en goedkoop. Waar wacht je nog op?

Nick Moyle en Richard Hood hebben twee grote liefdes, namelijk alcohol en tuinieren. Dit valt heel goed te combineren en uit deze combinatie ontstaan heerlijk alcoholische drankjes.

Overschotten uit je moestuin of een bezoekje aan de groenteboer kunnen ervoor zorgen dat je lekkere alcoholische drankjes gaat maken. Met 70 recepten heb je de mogelijkheid om je goed uit te leven.

Volgens veel lezers is het boek vooral geschikt voor beginners die bier willen brouwen en andere drankjes willen maken.

Brouw het zelf (Nick Moyle & Richard Hood) boek

10. Bierbrouwen in Dokkum (Warner B. Banga & Piet de Haan)

Ben je een bierliefhebber en kan je een stukje geschiedenis over bierbrouwen in Dokkum wel waarderen? Dan is het boek Bierbrouwen in Dokkum echt iets voor jou!

Sinds het jaar 754 wordt er al bier gebrouwen in Dokkum. De stad heeft een eeuwenlange traditie met bier brouwen en daar staan geweldige verhalen over in het boek.

Warner B. Banga en Piet de Haan zijn op onderzoek uitgegaan om achter de beste verhalen te komen. Voor echte bierliefhebbers mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast.

Volgens lezers is het boek een echte aanrader.

Bierbrouwen in Dokkum (Warner B. Banga & Piet de Haan) boek

11. Craft bier brouwen (Jeroen Bert)

Met het boek Craft bier brouwen kan je inspiratie opdoen doordat Jeroen Bert hele goede brouwers van dit moment bezoekt en je kan meer leren over het brouwproces om zelf bier te gaan brouwen.

Jeroen brouwt vaak verschillende bierstijlen in zijn eigen keuken en heeft veel kennis over bier brouwen. Daarom staan er ook mooie recepten in het boek, maar die zijn wel meer geschikt voor de gevorderde bierbrouwers.

Veel lezers vinden de verhalen over Jeroen’s bezoek aan de bierbrouwerijen erg leuk en gaan vaak zelf ook een kijkje nemen. Wie weet jij ook?

Craft bier brouwen (Jeroen Bert) boek

Meer boeken over bier brouwen + andere aanraders

Hierboven heb je de beste boeken over bier brouwen gezien, zowel voor beginners als gevorderden. Wil je toch nog meer bierbrouw boeken zien?

Op Bol.com vind je nog meer goede boeken over bier brouwen. Er staat vast en zeker een goed boek voor je tussen.

Boeken zijn ideaal voor beginners om bier te leren brouwen en voor gevorderden om hun vaardigheden te verbeteren.

Ga lekker aan de slag en brouw de lekkerste biertjes!

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je nog een goed boek over bier brouwen dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie