De 10 beste boeken over cocktails met recepten

Ben je op zoek naar de beste boeken over cocktails met recepten om lekkere cocktails te maken? Je hoeft niet meer verder te zoeken! Wij hebben de 10 beste op een rijtje gezet. Je hoeft niet per se naar een cocktailbar te gaan om een dure cocktail te kopen. Zelf kan je ze thuis ook maken. Je vrienden en familie kunnen meegenieten. Ook staan er boeken over mocktails met recepten tussen, dit zijn alcoholvrije cocktails. De meeste boeken over cocktails in dit rijtje zijn in het Nederlands, maar er staan ook een paar Engelse boeken tussen. Lees lekker verder!

1. 500 cocktails (Wendy Sweetser)

Als je thuis cocktails wil maken, dan is 500 cocktails absoluut het boek dat je moet hebben. De cocktails die je maakt worden gegarandeerd een succes.

Alle aspecten van het vak komen aan bod, zoals het versieren van glazen, roeren, schudden en schenken. Met de 500 cocktailrecepten in het boek is er genoeg keus om lekker los te gaan.

Door de vele cocktails is er voor elke gelegenheid wel een drankje te vinden. Ook staan er alcoholvrije cocktails in het boek. Je kan je favoriete drankjes maken en/of lekker zelf experimenteren.

Veel kopers geven aan dat dit het beste boek over cocktails met recepten is. Met het boek kan je zonder veel (onnodige) ingrediënten op een makkelijke manier cocktails maken.

500 cocktails (Wendy Sweetser) boek

2. Masterclass – Cocktails (Tess Posthumus)

Masterclass – Cocktails is een boek dat geschreven is door de beste vrouwelijke bartender ter wereld. Ze laat zien hoe je thuis de lekkerste cocktails maakt.

De favoriete recepten van Tess Posthumus komen voorbij, van een klassieker zoals Bloody Mary tot de alcoholvrije Virgin Mary Mule. Er staan meer dan 80 cocktails in het boek.

Ook krijg je meer informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken. Stap voor stap ga je echt de kneepjes van het vak leren.

Kopers vinden dat er goede cocktailrecepten in het boek staan, die ontzettend leuk zijn om uit te proberen. Er staan cocktails in die iedereen kan maken, maar er staan ook lastigere cocktails in.

Masterclass - Cocktails (Tess Posthumus) boek

3. Cocktails met Victor (Victor Abeln)

Victor Abeln is de meest bekende barman van Nederland. Vele mensen kennen hem van het populaire programma First Dates. In het boek Cocktails met Victor laat hij lekkere cocktailrecepten zien die iedereen thuis kan maken.

In het boek staan meer dan 100 cocktailrecepten. Victor Abeln beschrijft zijn professionele geheimen. Stap voor stap leer je om je eigen thuisbar op te zetten.

Met een paar basisdranken kan je meer dan 100 lekkere cocktails maken, van de Cosmopolitan tot de Sex on the Beach. Klassiekers, nieuwe twists en ook mocktails komen in het boek aan bod.

Veel kopers genieten al van de meer dan 100 cocktailrecepten in het boek. Ook de vormgeving van het boek is mooi en valt erg in de smaak.

Cocktails met Victor (Victor Abeln) boek

4. 100 Mocktails (Hilde Deweer)

Voor de liefhebbers van mocktails is het boek 100 Mocktails onmisbaar voor in de boekenkast. In het boek staan alcoholvrije cocktails, maar ze zijn wel 100% van smaak!

De mocktails in het boek kan je maken met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Je hebt geen kennis van mixology nodig. Ook komen er geen speciale technieken of benodigdheden bij kijken.

Het boek is opgedeeld in verschillende rubrieken, zoals sour, munch, veggie, bitter en beer. Voor iedereen staat er wel iets tussen. Met de recepten van 15 basissiropen en 5 limonades kan je ook zelf je creativiteit erop loslaten.

Volgens veel kopers is dit het beste boek over mocktails met recepten om mocktails te maken. De mocktails zijn niet lastig om te maken en smaken erg lekker.

100 Mocktails (Hilde Deweer) boek

5. The Classic Cocktail Bible (Allan Gage)

The Classic Cocktail Bible mag absoluut niet ontbreken bij de 10 beste boeken over cocktails met recepten. Wereldwijd hebben vele liefhebbers van cocktails het boek al in huis.

In het boek staan 200 recepten van klassiekers, zoals de Dry Martini en de Margarita. Je leest precies wat je moet kopen en hoe je de cocktails moet maken.

Ook krijg je geweldige insidertips, er staat een woordenlijst en er zijn handleidingen om stap voor stap verschillende technieken te leren.

Wereldwijd is het boek erg geliefd bij liefhebbers van cocktails. De cocktails zijn niet lastig om te maken, er staat veel waardevolle informatie in het boek en de afbeeldingen zien er ook goed uit.

The Classic Cocktail Bible (Alan Gage) boek

6. 200 Classic Cocktails (Tom Soden)

De titel van het boek, 200 Classic Cocktails, zegt al genoeg. Iedereen heeft op zijn tijd wel behoefte aan een chique drankje. Met dit boek kan je het zelf maken!

Er staan 200 recepten in het boek om een heerlijke cocktail te maken voor elke gelegenheid, van een klassieke Margarita tot een exotische Russian Spring Punch.

Veel kopers hebben door het boek al heerlijke cocktails kunnen maken waar ze zelf van genieten en hun vrienden ook. Het boek is erg leuk voor jezelf, maar ook om als cadeau te geven.

200 Classic Cocktails (Tom Soden) boek

7. It’s cocktail time! (Rebo Productions)

It’s cocktail time! hoort zeker bij de 10 beste boeken over cocktails met recepten. Het is een klein boek met de lekkerste en bekendste cocktails.

Met het boek kan jij bij je vrienden bekendstaan als de beste mixdeskundige. Door de heerlijke recepten zou je willen dat het altijd cocktailtijd is!

Kopers vinden dat er heerlijke cocktails in het boek staan om te maken. Voor jezelf is het boek een aanrader, maar ook om als cadeau te geven.

It's cocktail time! (Rebo Productions) boek

8. Cocktails – De bijbel van de barman (Tristan Stephenson)

Tristan Stephenson weet als geen ander hoe je lekkere cocktails maakt. In het boek Cocktails – De bijbel van de barman leert hij jou ook lekkere cocktails maken.

In het boek staan meer dan 75 recepten voor klassieke en iconische drankjes. Deze kan je allemaal thuis uit je cocktailshaker toveren. Van een klassieke Bloody Mary tot de minder bekende Hanky Panky.

Bij elk recept lees je ook hoe het drankje is ontstaan of leuke anekdotes. Misschien wil je zelfs wel barman worden na aankoop van dit boek?

Kopers vinden dat er originele cocktailrecepten in het boek staan. Het is erg leuk en lekker om de recepten uit te proberen.

Cocktails - De bijbel van de barman (Tristan Stephenson) boek

9. Mocktails (Caroline Hwang)

Je hoeft niet per se smoothies of shakes te drinken als alcoholvrij alternatief voor cocktails. Het boek Mocktails bewijst dat alcoholvrije cocktails erg lekker zijn.

In het boek lees je welke benodigdheden en ingrediënten je nodig hebt om de lekkerste mocktails te maken. Er staan recepten voor tientallen mocktails in het boek, van de bessenpunch tot de Salty Dog.

Voor de liefhebbers van mocktails is dit boek een feestje met de vele recepten. Op deze manier heb je zeker geen cocktails met alcohol nodig! Heb je toch ook interesse in smoothies? Dan is het artikel “De 10 beste boeken over sappen en smoothies” interessant om te lezen.

Mocktails (Caroline Hwang) boek

10. Cocktailkenner word je zo (Michaël Guidot)

De titel, Cocktailkenner word je zo, klinkt al interessant. Gelukkig is het ook een interessant boek. Wil jij een echte cocktailkenner worden? Dan is het boek een aanrader!

Een cocktail is meer dan een mengseltje. Achter elke cocktail zit een gedachte om de beste geur en smaak te krijgen. Cocktails mixen kan je vergelijken met gastronomie.

Je leert onder andere in het boek meer over essentiële benodigdheden, de technieken om als een prof te mixen en perfecte combinaties maken met gerechten. Ook staan er recepten voor ruim 100 cocktails in het boek.

Veel kopers vinden het een geweldig boek over cocktails om een echte kenner te worden. Ook de cocktailrecepten in het boek zijn erg goed om cocktails te maken.

Cocktailkenner word je zo (Michaël Guidot) boek

Meer boeken over cocktails met recepten om cocktails te maken + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste boeken over cocktails met recepten gezien, zowel in het Nederlands als Engels. Ook boeken over mocktails, de alcoholvrije cocktails, met recepten heb je voorbij zien komen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over cocktails met recepten om cocktails te maken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede boeken over cocktails met recepten? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie