De 21 beste boeken over geld

Voor iedereen zijn de 21 beste boeken over geld erg handig. Je hebt geld nodig om een goed leven te kunnen hebben. Hoeveel dat is? Dat verschilt per persoon. Deze beste financiële boeken helpen je met je persoonlijke financiën. Door de boeken kan je beter met geld omgaan. In de boeken lees je onder andere ook meer over rijk worden, geld verdienen, miljonair worden, geld besparen en financieel onafhankelijk worden. Ook boeken over FIRE (Financial Independence Retire Early) ontbreken niet. Lees lekker verder!

1. Rijke pa arme pa (Robert T. Kiyosaki)

Rijke pa arme pa is een wereldwijde bestseller en het beste boek over geld. Robert T. Kiyosaki heeft al miljoenen mensen wijze lessen over geld meegegeven via het boek.

In het boek gaat het over twee vaders die anders omgaan met geld. De ene vader is arm en de andere vader is rijk.

Door het boek leer je meer geld verdienen en het behouden. De kunst is om het geld voor je te laten werken.

Het boek heeft al vele lezers geholpen met hun persoonlijke financiën en met stappen zetten naar financiële onafhankelijkheid. Wereldwijd behoort het boek tot de beste financiële boeken.

Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki) boek

2. Miljonair met een gewone baan (Oeds-Jan Postma)

Volgens het boek Miljonair met een gewone baan kan iedereen financieel onafhankelijk en miljonair worden. Wie wil dat nou niet?

Zelfs met een modaal inkomen is het mogelijk. Het geheim is bescheiden leven en slim beleggen.

In het boek lees je hoe je dat moet doen. Zelf werkt Oeds-Jan Postma nog steeds, maar voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.

Lezers vinden het een goed boek en gaan zich daadwerkelijk richten op het financieel onafhankelijk worden. Door het boek kan je rijk worden.

Miljonair met een gewone baan (Oeds-Jan Postma) boek

3. Word rijk met de wet van aantrekking (Marlies Heere)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Volgens Marlies Heere is rijk worden een kwestie van mindset. Door het boek Word rijk met de wet van aantrekking kan jij leren om het geld voor je te laten werken.

Veel mensen leven van salaris naar salaris of zitten zelfs in de schulden. Deze mensen hebben een mindset die schaarste aantrekt.

Door je mindset te veranderen, kan je uit de schulden komen en zelfs rijk worden. Alleen je mindset veranderen is niet genoeg, je zal logischerwijs ook ernaar moeten handelen.

Het boek kan mensen echt vooruit helpen om anders over geld te denken. Door er anders over te denken, kan je ook meer geld gaan aantrekken.

Word rijk met de wet van aantrekking (Marlies Heere) boek

4. De rijkste man van Babylon (George S. Clason)

De rijkste man van Babylon is een echte klassieker uit 1926. Sjors Sommer en Michael Pilarczyk hebben er een mooie Nederlandse vertaling van gemaakt.

De rijkste man van het oude Babylon was Arkad. Van de koning kreeg hij de vraag om alle inwoners wijze lessen over geld mee te geven.

Deze wijze lessen zijn nu nog steeds actueel. De lessen in het boek gaan onder andere over geld sparen, uitgaven begroten en geld investeren.

Volgens lezers zijn de wijze lessen voor iedereen toepasbaar. Het is een erg goed boek om je persoonlijke financiën te verbeteren.

De rijkste man van Babylon (George S. Clason) boek

5. De intelligente belegger (Benjamin Graham)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Benjamin Graham was de leermeester van de beste belegger ter wereld, Warren Buffett. Door De intelligente belegger heeft Warren Buffett leren beleggen.

Ondanks dat het boek uit 1949 komt, is de informatie in het boek nog steeds erg waardevol. Je kan een strategie ontwikkelen die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt.

Je leert niet precies welke aandelen je moet kopen, maar je krijgt wel de juiste denkwijze. Dit is veel waardevoller.

Voor lezers is het boek erg waardevol. Met het boek kan je de juiste stappen zetten om rijk te worden met beleggen. Het artikel “De beste boeken over beleggen voor beginners” is ook een aanrader.

De intelligente belegger (Benjamin Graham) boek

6. Een werkweek van 4 uur (Timothy Ferriss)

De titel, Een werkweek van 4 uur, klinkt al veelbelovend. Het boek helpt om meer geld te verdienen in minder tijd.

Om dat te bereiken moet je de juiste mindset hebben. Door dit boek kan je de juiste mindset daarvoor krijgen.

De meningen over het boek zijn verdeeld, maar de mensen die er open voor staan, hebben er echt wat aan gehad. Het boek kan je leven veranderen.

Een werkweek van 4 uur (Timothy Ferriss) boek

7. Koop je rijk (Myrthe de Groot)

Volgens Myrthe de Groot kan iedereen vermogen opbouwen met vastgoed. In het boek Koop je rijk lees je daar meer over.

Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om in vastgoed te investeren. Stap voor stap ga je leren investeren in vastgoed.

Ook komen andere ervaringsdeskundigen aan het woord, waar je veel van kan opsteken. Niks houd je tegen om te beginnen.

Door het boek hebben beginners een start kunnen maken met investeren in vastgoed. Dit kan uiteindelijk leiden tot financiële onafhankelijkheid. Interessant is om ook het artikel “Top 10 vastgoed boeken Nederland en België + buitenland!” te lezen.

Koop je rijk (Myrthe de Groot) boek

8. De €100 Startup (Chris Guillebeau)

Kan je met €100,- voor jezelf beginnen en succesvol zijn? Volgens het boek De €100 Startup wel! Voor iedereen is het mogelijk.

In het boek krijg je cruciale inzichten van mensen die met €100,- of minder een bedrijf zijn begonnen. Dit hebben ze weten op te bouwen tot een succesvol bedrijf.

Je hebt dus geen vermogen nodig om te beginnen. Waarom zou je werk doen dat je niet gelukkig maakt, als je de mogelijkheid hebt om te doen wat je echt leuk vindt?

Veel lezers hebben door het boek inspiratie gekregen om voor zichzelf te beginnen. Uiteindelijk kan het boek zelfs een aanleiding zijn om meer geld te verdienen dan onder een baas.

De €100 Startup (Chris Guillebeau) boek

9. De route naar €100.000 per jaar (Suzanne van Duijn)

Veel zzp’ers kunnen meer verdienen dan ze doen. Dat was ook bij Suzanne van Duijn het geval. In De route naar €100.000 per jaar lees je hoe ze meer is gaan verdienen.

Door persoonlijke groei is ze meer gaan verdienen. Eerst werkte ze als freelancer voor een inkomen onder modaal, maar dat was ze zat.

Ze ging zich verdiepen in de psychologie van geld, ging met een businesscoach aan de slag en ging 20 ervaringsdeskundigen interviewen die ruim een ton per jaar verdienen. Hierdoor kon ze haar inkomsten verdrievoudigen.

Ondernemers kunnen door het boek mooie stappen zetten om meer geld te verdienen. Voor ondernemers is het artikel “De beste boeken voor ondernemers” ook interessant.

De route naar €100.000 per jaar (Suzanne van Duijn) boek

10. Profit First (Mike Michalowicz & Femke Hogema)

Hou jij als ondernemer maar een klein beetje winst over? Met het financiële boek Profit First kan je daar verandering in brengen.

Met meer winst hou je meer over, kan je meer investeren, heb je meer inzicht, kan je betere keuzes maken en ervaar je meer rust. Met dit boek kan je dat zelf realiseren.

Door de focus te leggen op winst, kan iedere ondernemer vanaf de eerste dag een financieel succesvol bedrijf runnen. Profit First is een financieel systeem dat werkt.

Door het boek hebben veel ondernemers al meer rust en overzicht gekregen in hun (persoonlijke) financiën. Profit First is makkelijk toe te passen.

Profit First (Mike Michalowicz & Femke Hogema) boek

11. De financiële detox (Joëlla Opraus & Nathalie van Wingerden)

De financiële detox is een boek dat absoluut niet mag ontbreken in dit rijtje van de 21 beste boeken over geld. Met het boek kan je geld besparen.

Veel mensen hebben geen goed overzicht van hun persoonlijke financiën. Dit boek gaat daar verandering in brengen en daardoor kan je beter omgaan met geld.

Ook staan er opdrachten in het boek, die helpen om je financiën op orde te brengen. Stress over geld is verleden tijd.

Met behulp van het boek hebben lezers hun persoonlijke financiën op orde kunnen brengen. Hier hebben ze veel profijt van.

De financiële detox (Joëlla Opraus & Nathalie van Wingerden) boek

12. FIRE (Charlotte Van Brabander)

De titel, FIRE, is kort maar krachtig. Het boek gaat over FIRE (Financial Independence Retire Early), waardoor je financieel onafhankelijk kan worden.

Veel mensen hebben een verkeerde mindset over geld. Met dit boek kan je daar verandering in brengen en de weg naar financiële vrijheid inslaan.

Je leert onder andere een slim financieel plan maken, succesvol beleggen, sparen en investeren. Als je het goed doet, kan je zelfs eerder met pensioen.

Voor lezers is het een interessant boek om kennis te maken met FIRE. Je kan niet vroeg genoeg een gezonde mindset over geld krijgen.

FIRE (Charlotte Van Brabander) boek

13. Rijke pa’s Cashflow Kwadrant (Robert T. Kiyosaki)

Robert T. Kiyosaki kom je meerdere keren tegen in dit rijtje van de 21 beste boeken over geld. Rijke pa’s Cashflow Kwadrant is ook een goed financieel boek van hem.

In het boek kom je erachter hoe sommige mensen minder werken en toch meer geld verdienen. Ook betalen ze minder belasting en leren om financieel vrij te komen.

Voor jou is het ook mogelijk om de weg naar financiële vrijheid te bewandelen. Dit boek helpt je daarbij.

Lezers hebben door het boek inspiratie gekregen om rijker en zelfs financieel onafhankelijk te worden. Het boek is een aanrader als je dat ook wil.

Rijke pa's Cashflow Kwadrant (Robert T. Kiyosaki) boek

14. Gek van geld (Eef van Opdorp)

Wil je verliefd worden op je bankrekening? Met Gek van geld is dat mogelijk. Het boek leert je beter omgaan met geld en dat is terug te zien op je bankrekening.

Je komt er onder andere achter welke strategieën voor jou het beste zijn om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.

Eef van Opdorp is budgetcoach en weet hoe belangrijk geld in een leven is. Nadat mensen bij haar aangeklopt hebben, groeit hun (financiële) vrijheid.

Door het boek kunnen lezers beter omgaan met geld en ook geld besparen. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn persoonlijke financiën wil verbeteren.

Gek van geld (Eef van Opdorp) boek

15. De weg naar financiële vrijheid (Scott Rieckens)

De weg naar financiële vrijheid is nog een boek over FIRE (Financial Independence Retire Early) in dit rijtje. Deze filosofie krijgt steeds meer aanhangers.

In dit boek lees je meer over een familie die op zoek gaat naar financiële onafhankelijkheid. Scott Rieckens besloot om het roer om te gooien.

Samen met zijn gezin deed hij de onnodige dure bezittingen weg, verkocht zijn huis en belegde met het geld dat overbleef. De weg naar (financiële) vrijheid is ingeslagen.

Het boek geeft lezers motivatie om geld te besparen en te beleggen. Als je dat kan volhouden, kan je financieel onafhankelijk worden.

De weg naar financiële vrijheid (Scott Rieckens) boek

16. Waarom de rijken alsmaar rijker worden (Robert T. Kiyosaki)

Het boek Waarom de rijken alsmaar rijker worden is nog een pareltje van Robert T. Kiyosaki. Je komt erachter wat school je niet heeft geleerd over geld.

Spaarders zijn verliezers. Met de lage rente en hoge inflatie is alleen maar sparen geen optie meer. Dit zal nog meer duidelijk worden.

En waarom worden de rijken alsmaar rijker? Hier gaat het boek op in. Eigenlijk zouden ze dit op school al moeten leren aan kinderen.

Dit financiële boek opent de ogen van lezers. Ondanks dat school je niet veel heeft geleerd over geld, kan je later alsnog deze kennis opdoen.

Waarom de rijken alsmaar rijker worden (Robert T. Kiyosaki) boek

17. Geld verdienen met jezelf (Tony de Bree)

Geld verdienen met jezelf laat zien dat je niet per se afhankelijk van anderen moet zijn om genoeg geld te verdienen. Je kan de touwtjes in eigen handen nemen.

Door zelf te ondernemen, te doen waar je goed in bent en slim gebruik te maken van de nieuwe online mogelijkheden is dat mogelijk.

In het boek staan Tony’s Gouden Regels voor Succes. Je kan meer geld verdienen dan je wel denkt. Met de ideeën in het boek kan je gelijk aan de slag gaan.

Voor startende ondernemers is het een inspirerend boek om meerdere bronnen van inkomsten te genereren en meer geld te verdienen. Je zal er profijt van hebben.

Geld verdienen met jezelf (Tony de Bree) boek

18. Tien keer met pensioen (Rowan Siskens)

Tien keer met pensioen, het klinkt heel lekker, maar is het ook mogelijk? Volgens het boek wel!

Waarom zou je veertig jaar moeten wachten op je pensioen, als het ook anders kan? Dit vraagt Rowan Siskens zich af in het boek.

Hij bedacht de agile leven-methode. Dit is een nieuwe manier van leven en werken, waardoor je meerdere keren in je leven met pensioen kan gaan.

Veel lezers vinden het een interessant boek, het voelt niet ongrijpbaar aan. Dit boek hoort zeker thuis bij de 21 beste boeken over geld, want geld opzijzetten voor één pensioen is tegenwoordig niet de enige optie meer.

Tien keer met pensioen (Rowan Siskens) boek

19. De Side Hustle (Chris Guillebeau)

Iedereen zou wel extra geld willen verdienen naast zijn vaste baan. Met het boek De Side Hustle kan je daarmee beginnen.

Het is makkelijker dan je denkt en je hoeft niet te stoppen met je huidige baan. Je bent eigen baas van je onderneming en genereert inkomsten met iets waar je passie ligt.

In 27 dagen ga je op een makkelijke manier van idee naar actie en een extra inkomen. Een opleiding bedrijfskunde of ondernemingsplan is helemaal niet nodig.

Lezers zijn door het boek echt geïnspireerd geraakt om extra geld te verdienen met een side hustle. Ze plukken er de vruchten van.

De Side Hustle (Chris Guillebeau) boek

20. 100 dingen die miljonairs doen (Nigel Cumberland)

Zoek je een boek dat kan helpen om rijk te worden, of zelfs miljonair te worden? Dan is 100 dingen die miljonairs doen een mooi boek om te lezen.

Je hebt de juiste mindset nodig om miljonair te worden. Daarom heeft Nigel Cumberland zich verdiept in de gewoonten, technieken, tools en manier van denken van selfmade miljonairs.

Dit helpt om jouw doel te bereiken. Met nieuwe ideeën kom je dichter bij je doel. Ook staan er onder andere oefeningen en tips in het boek.

Voor lezers is het interessant om te ontdekken wat miljonairs doen. Hierdoor kunnen ze dat ook toepassen.

100 dingen die miljonairs doen (Nigel Cumberland) boek

21. De psychologie van geld (Morgan Housel)

De psychologie van geld is het laatste boek in dit rijtje van de 21 beste boeken over geld. Dit financiële boek geeft tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk.

Gedrag is meer van invloed op hoe mensen met geld omgaan dan kennis. Het is moeilijk om gedrag aan te leren.

Het boek geeft je meer inzicht over hoe we tegen geld aankijken en ermee omgaan. Er staan interessante ideeën en praktische tips in het boek.

Het boek laat lezers anders kijken naar hun persoonlijke financiën. Je gaat verstandigere beslissingen nemen.

De psychologie van geld (Morgan Housel) boek

Meer boeken over geld om beter met je geld om te gaan en rijk te worden + andere aanrader

Hierboven heb je de 21 beste boeken over geld gezien. Deze financiële boeken helpen je met je persoonlijke financiën.

Met de kennis uit de boeken kan je beter met geld omgaan. Onder andere boeken waarin meer staat over rijk worden, geld verdienen, miljonair worden, geld besparen, financieel onafhankelijk worden en FIRE (Financial Independence Retire Early) heb je voorbij zien komen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over geld om beter met je geld om te gaan en rijk te worden? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht is het artikel “De beste budgetplanners” ook interessant om te lezen.

Weet je zelf nog goede boeken over geld? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie