De 12 beste boeken over geluk

Hier vind je de beste 12 boeken over geluk. Hoe word je gelukkig? Boeken over gelukkig worden kunnen je een zetje in de goede richting geven. Veel mensen zijn op zoek naar geluk, maar kunnen het niet vinden. Gelukkig worden met jezelf is het belangrijkste, want je zal altijd met jezelf door het leven moeten gaan. In het artikel staan voorbeelden van mooie teksten over geluk die al inspirerend zijn. Verder staan er ook boeken over geluk die gericht zijn op kinderen. Lees snel verder!

Hoe word je gelukkig? Begin met boeken over gelukkig worden!

Dit is een lastige vraag, want voor iedereen is dat verschillend. Toch zijn er ook veel algemene dingen waar mensen gelukkig van worden. Boeken over gelukkig worden proberen je vaak erachter te laten komen waar jij gelukkig van wordt, hoe je dat bereikt en hebben het over de algemene dingen die mensen gelukkig maken.

Ieder mens is eigenlijk wel op zoek naar geluk. Gelukkig zijn maakt je leven zoveel mooier. Je voelt je veel beter en je gaat veel meer bereiken als je gelukkig bent.

Ieder mens verdient het om gelukkig te zijn, jij dus ook! In de introductie van dit artikel hebben we het er al over gehad, maar gelukkig worden met jezelf is zo belangrijk. Iedereen in je leven kan wegvallen op een gegeven moment, maar je zal altijd met jezelf moeten leven.

Veel mensen beseffen dat niet en laten hun geluk te veel afhangen van andere mensen. Natuurlijk kan je geluk halen uit andere mensen, maar laat dit niet de overhand nemen.

Boeken over geluk kunnen je mindset veranderen, waardoor je gelukkiger door het leven gaat. Echter zal je wel zelf aan de slag moeten. Jij hebt zelf de touwtjes in handen om je leven gelukkiger te maken.

Blije man roze confetti

Voorbeelden van mooie teksten over geluk

Om je alvast wat inspiratie te geven, staan hier voorbeelden van mooie teksten over geluk.

  • Geluk zit in het hart, niet in de omstandigheden
  • Geluk is niet te koop, wel betaalbaar
  • Geluk is het hoogste niveau van succes
  • Geluk vermenigvuldigt zich door het te delen
  • Geluk is genieten van wat er is

1. De logica van geluk (Mo Gawdat)

De logica van geluk kan absoluut niet ontbreken bij de beste boeken over geluk en is volgens ons zelfs het beste boek. Vele mensen wereldwijd ervaren nu meer geluk in hun leven door dit boek.

Ben je op zoek naar geluk? Dan past dit boek goed bij je zoektocht. De schrijver Mo Gawdat heeft een geluksformule ontwikkeld die van invloed kan zijn op ieders leven.

Er lijken veel open deuren in het boek te staan, maar vaak moet je ook niet te omslachtig denken om gelukkiger te worden. Mo Gawdat weet echt wel waar hij het over heeft. Zelfs na het verlies van zijn 21-jarige zoon kan hij nog gelukkig zijn, hoe moeilijk het ook is.

Mo Gawdat had alles. Hij was gezond, heel rijk en succesvol, maar toch was hij niet gelukkig. In het boek lees je hoe Mo Gawdat toch gelukkig is geworden.

In veel rijtjes van de beste boeken over gelukkig worden is dit boek terug te vinden. Voor veel lezers is dit boek een inspiratie geweest om gelukkiger door het leven te gaan.

De logica van geluk (Mo Gawdat) boek

2. Happy Life 365 (Kelly Weekers)

Hoe word je gelukkig? Happy Life 365 kan jou daarbij helpen! Je denkwijze bepaalt hoe gelukkig je bent dagelijks en in simpele stappen laat Kelly Weekers dat zien.

Gelukkig worden met jezelf is ook je eigen mindset onder controle krijgen en houden. Je eigen mindset kan tegen je werken, maar je kan er ook gelukkiger door worden! Dit boek laat dat inzien.

Er staan ook stappenplannen, praktische opdrachten, tips en mooie teksten over geluk in het boek die je inspireren en aan het denken zetten. Negativiteit en stress is iets dat altijd wel terugkomt in je leven, maar Kelly Weekers leert hoe je hiermee anders om moet gaan.

Veel boeken over gelukkig worden zijn een beetje dromerig en niet haalbaar, maar dit is echt een realistisch boek. Met dit boek kan je gelijk aan de slag en echt gelukkiger worden.

Lezers zijn erg positief en zelfs professionele psychologen raden het boek aan.

Happy Life 365 (Kelly Weekers) boek

3. Geluk voor kinderen (Leo Bormans)

Bij de beste boeken over geluk kan een boek die gericht is op kinderen niet ontbreken. Veel kinderen zijn (onbewust) op zoek naar geluk, maar kunnen het niet vinden.

Geluk voor kinderen is een boek dat kinderen laat realiseren wat geluk is en hoe ze zelf gelukkig kunnen worden. Het is vooral bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het boek is ideaal voor ouders en leerkrachten om voor te lezen. De prenten zijn prachtig en dat maakt het extra leuk voor kinderen. Er staan leuke verhaaltjes en tips in het boek. Kinderen ontwikkelen daardoor eigenschappen die het geluksgevoel vergroten.

Ouders en leerkrachten zijn erg enthousiast.

Geluk voor kinderen (Leo Bormans) boek

4. Gelukkig zijn moet je durven (Rosalinda Weel)

Ben je niet helemaal gelukkig met wie je bent en/of wat je doet in het leven? Dat gevoel hebben veel mensen. Maar hoe word je gelukkig? Dan is Gelukkig zijn moet je durven een aanrader om eens te gaan lezen.

Rosalinda Weel is een meditatie- en yogadocent. Ze heeft al veel mensen geholpen om gelukkiger te worden. Mensen kunnen nu ook door dit boek leren om naar hun hart te luisteren en de juiste beslissingen te nemen voor een gelukkiger leven.

Je krijgt echt waardevolle oefeningen mee, waar je gelijk mee aan slag kan gaan. Ook staan er net zoals in veel andere boeken over gelukkig worden veel mooie teksten over geluk in, ook wel quotes genoemd.

Het lijkt op het eerste gezicht meer een vrouwenboek, maar ook mannen zijn erg positief.

Gelukkig zijn moet je durven (Rosalinda Weel) boek

5. Het geluk in jezelf (Deepak Chopra)

Het geluk in jezelf laat lezers beseffen dat geluk niet afhangt van materiële doelen, maar dat het puur in jezelf zit. Het begint met gelukkig worden met jezelf en vaststellen dat geluk echt van binnenuit komt.

Veel mensen zijn bijvoorbeeld rijk, gezond, hebben een mooi gezin en leuke vrienden. Toch zijn ze nog op zoek naar geluk. Hoe kan dat? Ze beseffen niet goed dat geluk in jezelf zit.

Dit boek leert je om het geluk in jezelf te vinden. Je gaat anders naar jezelf kijken en ook naar anderen. Als je aan de slag gaat met de informatie uit het boek, kan dat echt tot een gelukkiger leven leiden.

Lezers zijn zeer te spreken over het boek en raken erdoor geïnspireerd.

Het geluk in jezelf (Deepak Chopra) boek

Boeken over geluk plaats 6 t/m 12

Plaats 1 t/m 5 van de beste boeken over geluk heb je gezien. Nu gaan we naar plaats 6 t/m 12. Deze boeken hebben geen beschrijving. Als je meer over deze boeken wil weten, klik dan op de cover.

6. De valstrik van het geluk (Russ Harris)

De valstrik van het geluk (Russ Harris) boek

7. De 7 eigenschappen van happy kids (Sean Covey)

De 7 eigenschappen van happy kids (Sean Covey) boek

8. Geluk zonder voorwaarden (Michael A. Singer)

Geluk zonder voorwaarden (Michael A. Singer) boek

9. Leven met wind mee (Jelle Hermus)

Leven met wind mee (Jelle Hermus) boek

10. Waar geluk begint (Eva Eland)

Waar geluk begint (Eva Eland) boek

11. De emotie encyclopedie (Vera Helleman)

De emotie encyclopedie (Vera Helleman) boek

12. Felix zoekt geluk (Leo Bormans)

Felix zoekt geluk (Leo Bormans) boek

Meer boeken over geluk en andere aanraders

Ieder mens is op een gegeven moment wel op zoek naar geluk, maar hoe word je gelukkig? De bovenstaande boeken over gelukkig worden kunnen jou daarbij helpen.

Ook hebben we er boeken tussen gezet die het geluk van kinderen kunnen vergroten. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren wat geluk is en hoe ze gelukkig kunnen worden/zijn.

Een tip van ons is dat gelukkig worden met jezelf eigenlijk het meest belangrijk is. Je zult toch heel je leven met jezelf moeten leven en anderen kunnen altijd wegvallen.

In de bovenstaande boeken over geluk staat onder andere veel informatie, tips, stappenplannen, oefeningen en mooie teksten over geluk. Ongetwijfeld staat er een boek tussen waar je gelukkiger van gaat worden.

Wil je toch nog verder kijken? Kijk dan eens op Bol.com. Hier staan nog veel meer boeken die je helpen om gelukkiger te worden.

Andere aanraders die ook interessant voor je kunnen zijn:

Weet jij nog een geweldig boek die ook in het bovenstaande lijstje hoort? Laat het ons weten!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie