De 3 beste boeken over Qatar (Nederlands)

Met de 3 beste boeken over Qatar kan je meer ontdekken wat voor land het is. Door de toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar is het land wereldwijd in de schijnwerpers komen te staan. Waarom is er wereldwijd zoveel kritiek op dit land? Lees snel verder!

1. Nooit meer Qatar (François Colin, Hein Meurs, Jurryt van de Vooren & Teun Meurs)

De titel van het boek, Nooit meer Qatar, zegt eigenlijk al genoeg. Waarom is het WK voetbal 2022 eigenlijk naar Qatar gegaan?

Dit blijkt niet helemaal eerlijk te zijn gegaan. Als gevolg van interne corruptie heeft de FIFA het WK voetbal 2022 toegewezen aan Qatar.

In het boek lees je meer over de toewijzing en het land zelf. Ook komen onder andere acties, demonstraties en protesten bij internationale voetbalevenementen sinds het WK voetbal 1930 aan bod.

Voor lezers is het een interessant boek om meer over de toewijzing van het WK voetbal 2022 te lezen en over Qatar zelf. Je krijgt er een beter beeld bij.

Nooit meer Qatar (François Colin, Hein Meurs, Jurryt van de Vooren & Teun Meurs) boek

2. Inshallah (Kees Wieringa)

Kees Wieringa is directeur geweest van een museum in Qatar. In het boek Inshallah beschrijft hij zijn ervaringen als museumdirecteur in Qatar.

Om precies te zijn wordt hij museumdirecteur in 2016 van het Al Thani Museum. Daar raakt hij steeds meer in de netten verstrikt van de sjeik en zijn nageslacht.

Hij komt onder andere in aanraking met wapenhandel en kunstsmokkel. Het lijkt toch niet zo’n droombaan te zijn.

Lezers vinden het spannend om de ervaringen van Kees Wieringa te lezen en ontdekken meer over het leven in Qatar. Het boek is moeilijk om neer te leggen als je er eenmaal aan begint.

Inshallah (Kees Wieringa) boek

3. Thuis tussen vreemden in Nigeria, Qatar en Brunei (Joanka ten Kate)

Thuis tussen vreemden in Nigeria, Qatar en Brunei is niet alleen maar een boek over Qatar, zoals je aan de titel kan zien. Toch past het goed in dit rijtje.

Joanka ten Kate heeft namelijk twee jaar in Qatar gewoond. Ze heeft haar ervaringen van Qatar in het boek gedeeld.

In Qatar kwam er bijvoorbeeld een gast met een gebraden schaap toen hij kwam eten. Het is ook interessant om de ervaringen in andere landen te lezen.

Lezers lezen graag over de ervaringen in de verschillende landen. Wel zijn de ervaringen uit het boek uit de vorige eeuw.

Thuis tussen vreemden in Nigeria, Qatar en Brunei (Joanka ten Kate) boek

Meer boeken over Qatar

Hierboven heb je de 3 beste boeken over Qatar gezien. Door de boeken krijg je een betere indruk van het land.

Misschien wil je toch nog verder kijken? Op Bol.com en Amazon.nl vind je nog meer (Engelse) boeken over Qatar.

Weet je zelf nog goede boeken over Qatar? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie