De 10 beste boeken over wijn (Wijnboeken)

De 10 beste boeken over wijn (Wijnboeken) ga je hier vinden. Wij hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet. Bij de wijnboeken zie je duidelijk tot welke categorie ze behoren, zodat je snel kan zien of het een boek is dat je zoekt. Er staan wijnboeken voor beginners en gevorderden bij qua wijnkennis. Met deze wijnboeken kan je een echte wijnkenner worden en/of je wijnkennis vergroten. Bestellen is eenvoudig op Bol.com via de blauwe knoppen. Lees lekker verder!

1. Leven als Gort in Frankrijk (Ilja Gort)

Categorie: Ondernemerschap

De titel klinkt al heel lekker, Leven als Gort in Frankrijk, volgens ons is het ook het beste boek over wijn! Voor wijnliefhebbers en/of ondernemers en/of Frankrijkliefhebbers is dit wijnboek een absolute aanrader!

Ilja Gort waagde het erop en kocht een vervallen wijnkasteel bij Bordeaux in 1994. In tien jaar tijd heeft hij hier een heel succesvol wijnbedrijf van weten te maken. Op internationale wijnconcoursen wint hij nu zelfs hoge onderscheidingen met zijn wijnen.

In dit wijnboek beschrijft Ilja Gort over de beginperiode en hoe hij zijn wijnbedrijf heeft opgebouwd. Zelfs geheimen over zijn wijn komen ter sprake. Het mooie is dat hij altijd oprecht is en ook zijn emotionele kant laat zien.

Lezers krijgen het gevoel door dit wijnboek dat ze deel uitmaken van de vriendenclub van Ilja Gort en waarderen erg de humor.

Leven als Gort in Frankrijk (Ilja Gort) boek

2. Wine Folly – The Master Guide (Madeline Puckette & Justin Hammack)

Categorie: Wijnkennis

Wine Folly – The Master Guide is een geweldig boek over wijn voor beginners en gevorderden. Met dit boek word je een echte wijnkenner of je vergroot je wijnkennis als gevorderde.

In dit wijnboek leer je onder andere meer over hoe wijnen tot stand komen, verschillende soorten druiven, verschillende wijngebieden, wijn combineren met eten en wijn proeven.

Het boek is erg visueel ingesteld met zeer heldere infographics, dit maakt het opnemen van informatie leuker en makkelijker. Ook de website die bij het boek hoort is zeer goed en verhelderend.

Voor wijnliefhebbers is het echt een feestje om dit wijnboek te lezen. Veel lezers waarderen dat het boek zo visueel is ingesteld.

Wine Folly - The Master Guide (Madeline Puckette & Justin Hammack) boek

3. The World Atlas of Wine 8th Edition (Hugh Johnson & Jancis Robinson)

Categorie: Wijnkennis en reizen

Als er één boek is dat absoluut niet mag ontbreken in de boekenkast van een wijnliefhebber, dan is het wel The World Atlas of Wine 8th Edition.

Zowel beginners als gevorderden zullen met dit wijnboek meer wijnkennis opdoen. Je leert veel over verschillende wijnsoorten over heel de wereld en je krijgt prachtige kaarten te zien met wijngebieden.

Het boek kan naast het opdoen van wijnkennis ook inspireren om mooie wijnreizen te gaan maken. Wie weet maak jij een wijnreis aan de hand van dit wijnboek?

De twee schrijvers van dit boek worden ook wel gezien als de beste wijnschrijvers ter wereld. Dat is ook wel te zien aan deze prachtige wijnatlas.

Volgens sommige lezers is dit zelfs het beste wijnboek.

The World Atlas of Wine 8th Edition (Hugh Johnson & Jancis Robinson) boek

4. Wijnkenner word je zo (Ophélie Neiman)

Categorie: Wijnkennis

Wijnkenner word je zo is vooral een goed wijnboek voor beginners die meer wijnkennis willen opdoen en misschien wel een echte wijnkenner willen worden.

Je krijgt een mooie basiskennis over wijn mee en daarna zou je bijvoorbeeld meer de diepte in kunnen gaan met Wine Folly – The Master Guide en/of The World Atlas of Wine 8th Edition.

Aan de hand van dit boek ga je onder andere ontdekken wat je favoriete wijn is, leer je meer over verschillende druivensoorten, krijg je ervaring met aroma’s en lees je meer over wijnstreken wereldwijd. Dit is niet alles, je gaat nog veel meer leren over wijn!

Lezers raden het boek aan voor beginnende wijnliefhebbers en geven ook aan dat het erg leuk is om cadeau te geven.

Wijnkenner word je zo (Ophélie Neiman) boek

5. De wijn-spijs bijbel (Victoria Moore)

Categorie: Wijnkennis

Hou je van wijn en eten combineren? Dan is De wijn-spijs bijbel het ideale wijnboek voor jou! Benut je smaaksensatie ten volle en leer door dit boek de beste combinaties tussen wijn en eten maken.

Victoria Moore is een vinologe en smaakexpert. Daarom weet ze als geen ander wat de beste combinaties tussen wijn en eten zijn. Haar grote kennis brengt ze goed over op de lezers.

Je zal door het boek heel veel inspiratie en ideeën krijgen. Het is heerlijk om zelf of bijvoorbeeld met je familie of vrienden lekkere combinaties uit het boek te proberen, maar zelf experimenteren is ook heel leuk.

Veel lezers zijn zo enthousiast dat ze alle combinaties uit het boek wel willen uitproberen.

De wijn-spijs bijbel

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 1 januari 2024 - 19:56

6. Wijnroutes (Lonely Planet)

Categorie: Reizen

Wijnroutes mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje van de beste boeken over wijn (Wijnboeken). Hou je van wijn en reizen? Dan kan je dit boek niet laten staan.

In totaal worden er 52 routes in 20 landen behandeld. Je zal 327 wijngaarden voorbij zien komen. Denk bijvoorbeeld aan wijnstreken in Toscane en Bourgogne, maar ook bijvoorbeeld in Georgië en Griekenland.

Wat is er lekkerder dan wijn drinken op de plek waar het is gemaakt? Dit boek maakt het mogelijk om pareltjes te ontdekken en lekker te gaan reizen.

Volgens veel lezers krijg je veel inspiratie door het boek en is de informatie uitstekend om de reizen ook zelf uit te voeren.

Wijnroutes (Lonely Planet) boek

7. De wijnboer (Olle Swets)

Categorie: Reizen

Vraag jij je weleens af wat het verhaal achter de wijn is die je drinkt en waar het precies vandaan komt? Olle Swets & Charlotte Marres zijn langs wijnboeren door heel Europa gegaan om de verhalen achter de wijnen te horen. De verhalen staan in het boek De wijnboer.

Je gaat als lezer als het ware mee op reis met de Olle en Charlotte en mee de gaard in bij verschillende wijnboeren. Met de “portable kitchen” gaan Olle en Charlotte koken voor en samen met de wijnboeren op open vuur.

Vuur en samen eten werkt verbindend. Hierdoor komen de mooiste verhalen tot stand. De recepten kan je zelf ook op een barbecue maken en veel daarvan ook op een fornuis.

Veel lezers zijn onder de indruk van de verhalen, gerechten en mooie foto’s en willen zelfs meteen in de auto springen om wijnboeren en hun omgeving op te gaan zoeken.

De wijnboer (Olle Swets) boek

8. Welke wijn waarbij (Hubrecht Duijker)

Categorie: Wijnkennis

De titel van het boek, Welke wijn waarbij, zegt eigenlijk al waar het over gaat. Welke wijn past het best bij welk gerecht? Dat ga je in dit wijnboek ontdekken!

Er staan wel honderden gerechten in het boek met de beste wijnen die erbij horen. De gerechten zijn netjes onderverdeeld in onder andere groente, vis, pasta’s, verschillende soorten vlees en kaas. De onderverdeling gaat zelfs nog verder.

Van makkelijke tot moeilijke gerechten, voor iedereen staat er wel wat in. Het mooie is dat je veel wijnen uit het boek makkelijk bij een slijterij kan kopen.

Lezers raden het echt aan voor degenen die van koken en wijn houden.

Welke wijn waarbij (Hubrecht Duijker) boek

9. Wijn en gerechten combineren (Linda Johnson-Bell)

Categorie: Wijnkennis

Je hebt in dit rijtje van de beste boeken over wijn (Wijnboeken) al meerdere boeken gezien die je leren om de beste wijnen met gerechten te combineren. Wijn en gerechten combineren gaat, zoals de titel al zegt, daar ook over.

Zowel beginners als gevorderden kunnen hun wijnkennis met dit wijnboek vergroten en de lekkerste wijn leren kiezen bij een gerecht en omgekeerd.

Linda Johnson-Bell is de ideale persoon om jou dat te leren. Ze is een internationale bekende en bekroonde wijnspecialiste. In het boek heeft ze een mooie rangschikking gemaakt van wijnen en druivensoorten met passende gerechten. Ook is er een rangschikking gemaakt van ingrediënten en gerechten met daarbij geschikte wijnen.

Voor veel wijnliefhebbers en lezers is het boek een handig hulpmiddel.

Wijn en gerechten combineren (Linda Johnson-Bell) boek

10. Burp (Bas Korpel & Jur Baart)

Categorie: Wijn(etiket)kennis

Burp is alweer het laatste boek uit dit rijtje van de beste boeken over wijn (Wijnboeken). Het is eigenlijk niet echt een boek over wijn. maar over wijnetiketten.

Achter elk wijnetiket zit wel een verhaal. Hoe bijvoorbeeld het design tot stand is gekomen en wat het familieverhaal erachter is.

Er zijn 40 wijnen geselecteerd met een uitgesproken etiket en een passend verhaal. Als je meer over deze wijnetiketten leert, zal de wijn nog beter smaken.

Volgens veel lezers is het een supermooi boek en geeft het een unieke kijk op wijn en het verhaal achter het wijnetiket.

Burp (Bas Korpel & Jur Baart) boek

Meer boeken over wijn (Wijnboeken) + andere aanraders

Hierboven heb je de beste boeken over wijn (Wijnboeken) gezien. Er staan wijnboeken bij voor beginners en gevorderden. Met deze boeken is het mogelijk om je wijnkennis te vergroten en een echte wijnkenner te worden.

Wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over wijn? Op Bol.com staan er nog veel meer. Neem gerust een kijkje en ontdek welk boek bij jou past.

Hou je ook van bier? Dan is het echt heel leuk om de beste boeken over bier brouwen te zien. Dit is een erg leuke bezigheid en kan zelfs een hobby worden als je een bierliefhebber bent.

De artikelen “De beste boeken voor vrouwen” en “De 10 beste boeken over cocktails met recepten” zijn wellicht ook een aanrader voor je!

Weet jij toevallig nog een goed wijnboek dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie