Top 12 boeken over zelfvertrouwen

Hier vind je een top 12 van de beste boeken over zelfvertrouwen. Heb je weinig zelfvertrouwen en wil je zelfvertrouwen opbouwen? Deze boeken kunnen je daarbij helpen! Je zou bijvoorbeeld ook een dure coach kunnen nemen om je zelfvertrouwen op te bouwen, maar een boek is veel goedkoper en ook erg nuttig. In veel van de onderstaande boeken staan vaak goede tips en oefeningen om je zelfvertrouwen te vergroten. Ook staan er boeken die het zelfvertrouwen van kinderen kunnen vergroten. Lees snel verder!

Zelfvertrouwen opbouwen: Boeken helpen je om meer zelfvertrouwen te krijgen

Als je nu weinig zelfvertrouwen hebt en je wilt zelfvertrouwen opbouwen, dan is dat zeker niet makkelijk. Een (dure) coach zou je kunnen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar stel dat het niet klikt met die coach en/of niet werkt?

Dan heb je veel geld verspild! Met boeken over zelfvertrouwen bouw je op een goedkope, makkelijke en leerzame manier meer zelfvertrouwen op. Er staan vaak veel handige tips en oefeningen in die je zelfvertrouwen vergroten.

Met boeken weet je vaak ook beter waar je aan toe bent. Op internet zijn er tegenwoordig veel reviews te vinden over boeken en weet je of het mensen echt meer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Heb je één of meerdere boeken geprobeerd en je zelfvertrouwen blijft laag? Dan is het wel aan te raden om een professionele coach in te schakelen. Echter bouwen de meeste mensen door alleen boeken over zelfvertrouwen te lezen al meer zelfvertrouwen op.

Hieronder hebben we de beste boeken over zelfvertrouwen voor je op een rijtje gezet in een top 12. Ook staan er boeken bij die het zelfvertrouwen van kinderen kunnen vergroten.

Zelfvertrouwen jongen voor spiegel

Alvast een paar oefeningen en tips om je zelfvertrouwen te vergroten

  • Niemand is perfect. Probeer wel altijd de beste versie uit jezelf te halen, maar de perfecte mens bestaat niet.
  • Wees vriendelijk voor jezelf. Praat tegen jezelf zoals je tegen je vrienden zou praten. Schrijf eens 5 dingen op die je goed vindt aan jezelf.
  • Vergelijk jezelf niet met anderen, maar werk aan je eigen dromen en doelen. Schrijf je dromen en doelen op papier en hoe je dat wilt gaan bereiken.
  • Denk positief en straal dat ook uit. Negatief denken en zijn is heel makkelijk, maar wat schiet je ermee op?
  • Kleed jezelf goed. Met mooie kleren aan voel je je vaak al beter. Welke kleding geeft jou meer zelfvertrouwen?
  • Zorg dat je voorbereid bent. Heb je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek? Bereid jezelf voor, dit geeft al meer zelfvertrouwen.

1. Vergroot je zelfvertrouwen (Robert Haringsma)

Vergroot je zelfvertrouwen van Robert Haringsma heeft het zelfvertrouwen van ruim 10.000 mensen vergroot die weinig zelfvertrouwen hadden. Volgens ons is dit het beste boek over zelfvertrouwen.

Wat is zelfvertrouwen eigenlijk? Dit boek gaat daar eerst dieper op in. Veel informatie is wetenschappelijk onderbouwd en er staan veel oefeningen in. Hierdoor kan je gelijk aan de slag gaan om je zelfvertrouwen te vergroten.

De schrijver Robert Haringsma spreekt uit ervaring. Als stotteraar heeft hij ook aan zijn zelfvertrouwen moeten werken om in het openbaar te spreken. Nu is hij zelfs in te huren als spreker.

Dit boek is niet alleen maar bedoeld om je eigen zelfvertrouwen te vergroten, maar kan ook helpen om bijvoorbeeld het zelfvertrouwen van (je) kinderen een boost te geven.

De reviews zijn erg positief en lezers geven aan dat ze ook echt meer zelfvertrouwen hebben gekregen door het boek.

Vergroot je zelfvertrouwen (Robert Haringsma) boek

2. Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen (Matthijs Steeneveld)

Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen gaat niet alleen maar over zelfvertrouwen, maar kan absoluut niet ontbreken in de top 12 van beste boeken over zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen opbouwen is belangrijk en dit boek helpt daar enorm bij.

Om beter in je vel te zitten, beter te kunnen presteren en beter om te kunnen gaan met tegenslagen, is het niet alleen maar belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Ook optimisme, hoop en veerkracht horen daarbij.

Het ontwikkelen van deze 4 begrippen uit de titel gaat zorgen voor een beter en positiever leven. Met weinig zelfvertrouwen ga je sowieso minder bereiken in het leven. In het boek staan daarom ook oefeningen om je zelfvertrouwen te vergroten.

Dit boek helpt je om de 4 begrippen uit de titel te ontwikkelen. Je hebt als mens zelf de touwtjes in handen om dit te ontwikkelen en dit boek legt uit hoe je dat het beste doet.

Lezers zijn erg enthousiast over het boek en geven ook aan dat ze er echt wat aan gehad hebben.

Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen (Matthijs Steeneveld) boek

3. Gezond zelfvertrouwen (Melanie Fennell)

Er zijn veel van die boeken over zelfvertrouwen die zeggen dat jij zo geweldig bent en alles kunt worden wat je maar wilt. Dit is vaak niet realistisch en Gezond zelfvertrouwen slaat daarom een andere weg in.

Zelfvertrouwen opbouwen doe je ook door te veranderen van de manier waarop je naar jezelf kijkt. Daar gaat dit boek vooral over.

Ieder mens heeft sterke en zwakke punten. De kracht is om erachter te komen wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Heb je nu weinig zelfvertrouwen? Dit boek leert je waar dat vandaan komt, zodat je echt aan de slag kan gaan. Veel lezers zijn aan de slag gegaan en voelen hun zelfvertrouwen opbloeien.

Gezond zelfvertrouwen (Melanie Fennell) boek

4. Feel good – Meer zelfvertrouwen (Rosette Poletti & Barbara Dobbs)

Feel good – Meer zelfvertrouwen is een werkschrift met technieken en oefeningen om je zelfvertrouwen te vergroten. Zelfvertrouwen is iets dat je zelf kan ontwikkelen en dit werkboek helpt daarbij.

“Wees je eigen mentale coach!” is een mooie quote uit het werkboek. Dit goedkope werkboek leert je om zelf aan je zelfvertrouwen te werken. Waarom gelijk een (dure) coach inschakelen die je zelfvertrouwen opkrikt, als je ook met dit goedkope werkboek al aan de slag kan?

Het is ook echt de bedoeling dat je met de technieken en oefeningen uit het werkboek aan de slag gaat. Op die manier zal je merken dat je zelfvertrouwen groeit.

De meeste lezers zijn erg tevreden en merken dat hun zelfvertrouwen omhoog gaat.

Feel good - Meer zelfvertrouwen werkschrift (Rosette Poletti & Barabara Dobbs) boek

5. Opvoeden tot zelfvertrouwen (Steven Gielis)

Opvoeden tot zelfvertrouwen leert je om je kind(eren) meer zelfvertrouwen, veerkracht en gezonde assertiviteit te geven. Helaas hebben sommige kinderen weinig zelfvertrouwen en het is belangrijk dat ze hun zelfvertrouwen opbouwen.

Iedere ouder wilt toch dat zijn kind gelukkig is en vol zelfvertrouwen door het leven gaat? Helaas is dit niet altijd het geval en dit boek kan je daar uitstekend mee helpen.

Dankzij de goede tips en oefeningen in het boek kan je het zelfvertrouwen vergroten van je kind. Het is een praktisch boek, dus je gaat echt aan de slag met je kind.

Niet alleen voor ouders is het een goed boek, ook voor leerkrachten wordt het aangeraden.

Opvoeden tot zelfvertrouwen (Steven Gielis) boek

Boeken over zelfvertrouwen plaats 6 t/m 12

Je hebt nu de beste 5 boeken over zelfvertrouwen al gezien. De boeken op plaats 6 t/m 12 hebben geen beschrijving. Wil je toch meer over één of meerdere van deze boeken lezen? Klik dan op de cover.

6. Vergroot je zelfvertrouwen (Christine Wilding)

Vergroot je zelfvertrouwen (Christine Wilding) boek

7. 100% zelfvertrouwen (Frank Schaper)

100% zelfvertrouwen (Frank Schaper) boek

8. De vrouw met zelfvertrouwen (Joyce Meyer)

De vrouw met zelfvertrouwen (Joyce Meyer) boek

9. Lefgasten voor studenten (Pia Crul)

Lefgasten voor studenten (Pia Crul) boek

10. De weg naar zelfvertrouwen en succes (John Moens)

De weg naar zelfvertrouwen en succes (John Moens) boek

11. Dappere Draak (Ines Geudens)

Dappere draak (Ines Geudens) boek

12. Zelfvertrouwen en levenslust (Ida Stamhuis)

Zelfvertrouwen en levenslust (Ida Stamhuis) boek

Meer boeken over zelfvertrouwen en andere aanraders

Hierboven heb je al 12 geweldige boeken over zelfvertrouwen gezien. In deze boeken staan veel tips en oefeningen die je zelfvertrouwen gaan vergroten. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het de bedoeling dat je je zelfvertrouwen gaat opbouwen.

Een (dure) coach die met jou aan je zelfvertrouwen gaat werken is zeker niet gelijk nodig. Probeer het eerst eens op de goedkope manier met boeken, vaak helpt dat al voldoende.

Kinderen kunnen we natuurlijk niet achterwege laten en hier heb je ook goede boeken over gezien die hun zelfvertrouwen omhoog kunnen krijgen.

Wil je toch nog verder kijken? Op Bol.com vind je nog meer goede boeken die te maken hebben met het vergroten van je zelfvertrouwen of dat van kinderen.

Andere aanraders die eventueel ook interessant voor je kunnen zijn:

Misschien ken je zelf nog een boek die absoluut in deze lijst hoort? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie