De 10 beste boeken over stoppen met roken + extra tips!

De 10 beste boeken over stoppen met roken kunnen jou ook echt helpen om te stoppen met roken. De meeste boeken zijn geschreven door ervaringsdeskundigen en die weten hoe je moet stoppen. Ook kom je verschillende methodes tegen die jou kunnen helpen. Natuurlijk mogen de boeken over stoppen met roken van Allen Carr niet ontbreken in dit rijtje. Een boek is ook nog eens een goedkope manier om de strijd aan te gaan. De extra tips in dit artikel kunnen ook helpen. Lees snel verder!

1. Stoppen met roken (Allen Carr)

Allen Carr was zelf een kettingroker, maar stopte definitief met roken in 1983. Zijn boek Stoppen met roken heeft er al voor gezorgd dat miljoenen mensen wereldwijd gestopt zijn met roken.

Allen Carr gebruikt geen speciale trucjes of hulpmiddelen. Door het boek krijg je een andere visie op roken, waardoor stoppen de enige optie is.

Het zegt al genoeg dat miljoenen mensen wereldwijd zijn gestopt met roken door het boek van Allen Carr. Wil je stoppen met roken? Dan is dit het boek voor jou!

Stoppen met roken (Allen Carr) boek

2. De opluchting (Jan Geurtz)

Jan Geurtz was zelf 25 jaar lang een roker en heeft een methode ontwikkeld om ermee te stoppen. In het boek De opluchting lees je meer over deze methode.

De opluchting-methode helpt je binnen één dag van het roken af. Je komt te weten en te voelen dat je niet meer hoeft te roken.

De methode gaat verder dan andere methodes. Het is een methode zonder ontwenningsverschijnselen of gewichtstoename.

Door het boek zijn veel mensen al gestopt met roken. Zelfs als je al tientallen jaren rookt en meerdere stoppogingen hebt gedaan, dan kan je stoppen met dit boek.

De opluchting (Jan Geurtz) boek

3. Nederland stopt! Met roken (Pauline Dekker & Wanda de Kanter)

Volgens Pauline Dekker en Wanda de Kanter kan iedereen stoppen met roken. Hun boek Nederland stopt! Met roken helpt daarbij.

Zelf hebben ze ook gerookt en weten hoe moeilijk het is om te stoppen. Alle facetten van roken komen aan bod in het boek, zoals de tactieken van de tabaksindustrie en wat de gezondheidsvoordelen zijn als je stopt.

Meerdere methodes om te stoppen worden besproken. Ook lees je onder andere ervaringen van bekende Nederlanders over stoppen met roken en leggen specialisten uit waarom ze rokers motiveren om te stoppen.

Bij veel mensen heeft het boek echt gewerkt en ze zijn daadwerkelijk gestopt. Erg goed is dat het boek gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, maar toch voor iedereen duidelijk is.

Nederland stopt! Met roken (Pauline Dekker & Wanda de Kanter) boek

4. Stoppen met roken voor vrouwen (Allen Carr)

Stoppen met roken voor vrouwen is een ander boek van Allen Carr in dit rijtje van de 10 beste boeken over stoppen met roken. Voor vrouwen is stoppen extra belangrijk.

Vrouwen kunnen namelijk schadelijke stoffen overbrengen op hun ongeboren kind. Zonder heftige onthoudingsverschijnselen kan je stoppen met dit boek.

Heel veel vrouwen zijn door het boek al gestopt met roken. Het zet je echt aan het denken en je komt erachter dat stoppen de juiste keuze is.

Stoppen met roken voor vrouwen (Allen Carr) boek

5. Stoppen doe je zo (Marcel van Mosselveld)

Marcel van Mosselveld heeft meer dan 20 jaar gerookt, maar het is toch gelukt om te stoppen. Met het boek Stoppen doe je zo wil hij ook andere mensen leren stoppen met roken.

Je krijgt makkelijke manieren voorgeschoteld om te stoppen met roken. Op makkelijke wijze kan je een niet-roker worden.

Marcel van Mosselveld wordt door sommige mensen ook wel als de Nederlandse Allen Carr gezien. Het boek helpt je echt om te stoppen met roken.

Stoppen doe je zo (Marcel van Mosselveld) boek

6. Rookvrij (Kristina Ivings)

Kristina Ivings is een ex-roker en heeft de beste elementen uit methodes om te stoppen met roken gecombineerd. In het boek Rookvrij lees je daar meer over.

Ze kijkt niet alleen naar de psychische verslaving, maar ook naar de lichamelijke verslaving en de gewoonte om te roken.

Door deze drie punten aan te pakken, kan je echt stoppen met roken. Pak je niet alle punten aan? Dan is de kans aanwezig dat je weer gaat roken.

Sommige mensen hebben meerdere boeken over stoppen met roken gelezen, maar pas na dit boek konden ze stoppen. Als je dit boek gaat lezen, begrijp je niet meer waarom je eigenlijk nog rookt.

Rookvrij (Kristina Ivings) boek

7. Zo stop je met roken – De gouden formule (Robert West)

De titel, Zo stop je met roken – De gouden formule, klinkt al goed. Gelukkig is het ook een goed boek! Robert West is de man om jou van het roken af te helpen.

Door de tips en praktische strategieën kan je een persoonlijke handleiding maken om te stoppen. De nieuwste medische en psychologische inzichten staan in het boek.

Ook krijg je informatie over programma’s die je van je rookverslaving afhelpen in Nederland en Vlaanderen.

Mensen waarderen de inhoud van het boek. Het boek heeft al mensen geholpen om echt te stoppen met roken.

Zo stop je met roken - De gouden formule (Robert West) boek

8. De sport van het stoppen (Annemarie de Raadt)

In het boek De sport van het stoppen staat de Moos-methode. Deze methode helpt je om te stoppen met roken.

Je stopt niet direct met roken, maar bouwt langzaam af. Dit doe je volgens een persoonlijk schema. Met deze methode heb je onder andere geen ontwenningsverschijnselen en gewichtstoename.

Door het boek kom je erachter dat die sigaretten helemaal niet noodzakelijk zijn. Je mag wel roken, maar je hebt er geen behoefte meer aan.

De methode heeft voor veel mensen al gewerkt. Het boek is duidelijk beschreven en je kan echt aan de slag om te stoppen met roken.

De sport van het stoppen (Annemarie de Raadt) boek

9. Sigaretslaaf (Alex W. Pole)

Alex W. Pole is 27 jaar een sigaretslaaf geweest. Gelukkig heeft hij weten te ontsnappen. Met het boek Sigaretslaaf wil hij meer “slaven” helpen ontsnappen.

Regeringen deden eeuwenlang niks tegen de tabaksindustrie. Ze konden alles doen. Het Westen neemt al steeds meer maatregelen, vandaar dat de focus gaat naar Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

In dit boek worden de 4 G’s van tabak en de tabaksindustrie behandeld:

 • Mijn Geschiedenis
 • Onze Gevaren
 • Jouw Gebruik
 • Hun Geheimen

Mensen krijgen door het boek een beter beeld hoe de tabaksindustrie werkt. Het boek helpt om voor altijd te stoppen met roken.

Sigaretslaaf (Alex W. Pole) boek

10. Doelgericht (Adriane M.)

Doelgericht is het laatste boek in dit rijtje van de 10 beste boeken over stoppen met roken. Met het boek maak je van stoppen met roken jouw eigen avontuur.

Het boek geeft je een inleiding, maar daarna is er vooral veel ruimte voor je eigen plan. Een groot deel van het boek bestaat uit dagboekbladen. Ook staan er werkbladen in.

Vooral voor mensen die graag schrijven over hun successen is dit een prettig boek. Je kan op je eigen manier strijden tegen je verslaving.

Doelgericht (Adriane M.) boek

Extra tips om te stoppen met roken

 • Stel een datum vast wanneer je gaat stoppen
 • Maak een lijstje van jouw motivaties om te stoppen
 • Vertel aan je familie, vrienden en kennissen dat je stopt met roken
 • Schrijf de verleidingen op waarom je gaat roken en vermijd deze
 • Probeer nicotinevervangers
 • Vind andere manieren dan roken om te relaxen
 • Lees blogs van mensen die gestopt zijn met roken
 • Sluit je aan bij een community van mensen die willen stoppen met roken, zoals een forum of op Facebook
 • Herinner jezelf aan de voordelen van stoppen met roken
 • Als je terugvalt, zoek dan de oorzaak en geef niet op

Meer boeken over stoppen met roken

Hierboven heb je de 10 beste boeken over stoppen met roken gezien. De boeken over stoppen met roken van Allen Carr mochten natuurlijk niet ontbreken.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over stoppen met roken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Weet je zelf nog goede boeken over stoppen met roken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie