De 10 beste boeken voor aanstaande vaders [2024]

Er komt een hoop af op aanstaande vaders. Daarom zijn de 10 beste boeken voor aanstaande vaders ook zo handig. De boeken zijn niet alleen maar serieus, er staan ook leuke en grappige boeken voor aanstaande vaders tussen. Boeken over vader worden en het vaderschap kunnen mannen voorbereiden op het echte werk. Vaak wordt gedacht dat zwangerschapsboeken alleen voor vrouwen zijn, maar je zal hieronder zien dat er ook goede zwangerschapsboeken voor mannen zijn. In het laatste hoofdstuk zie je waar nog meer boeken over papa/vader worden te vinden zijn. Lees lekker verder!

1. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (Kluun)

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! is niet alleen een handig, maar ook een leuk en grappig boek voor aanstaande vaders. Kluun kan schrijven als geen ander.

Wat zijn bijvoorbeeld hormonen en hoe ga je daarmee om? Tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha’s, zijn dat bestaande woorden? En hoe zit dat met seks?

Dit soort vragen worden beantwoord. Met extra tips zal je makkelijker door de zwangerschap heen kunnen komen. Ook de verklarende woordenlijst is handig.

Het is een handig, leuk en grappig boek voor papa’s die beginners zijn. Door de luchtige manier van schrijven, is het makkelijk om door het boek heen te komen. Veel lezers liggen zelfs dubbel van het lachen.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (Kluun) boek

2. Zó doe je dat papa (Shawn Bean)

De titel, Zó doe je dat papa, klinkt al goed. Het boek bereidt je voor om een goede papa/vader te worden. Er zijn namelijk dingen die je moet kunnen als (aankomende) vader.

Er staan in totaal 156 dingen in die elke vader moet weten. Van het zwanger maken tot de baby troosten, met de informatie in het boek word je een superpapa!

Zelfs (aankomende) vaders die niet veel lezen, vinden het een goed boek en hebben er veel van geleerd. Het boek is geschreven met humor, maar de tips zijn echt handig.

Zó doe je dat papa (Shawn Bean) boek

3. Commando papa (Neil Sinclair)

Elke vader zou wel willen toetreden tot het elitekorps van vaders. Met Commando papa is dat mogelijk! Het boek is bedoeld voor kersverse vaders, maar voor aanstaande vaders kan het ook alvast handig zijn als voorbereiding.

Duidelijke instructies komen in het boek terug over wat je als vader moet doen met baby’s en peuters. Het zorgen voor een baby of jong kind lijkt wel op een militaire operatie, daarom is het ook geschreven als militair handboek.

De omschrijvingen zijn informatief en ook hilarisch. Van het voorbereiden van het huis voor de baby tot het wegwerken van vieze luiers, allerlei zaken worden besproken.

Het boek hoort zeker bij de beste boeken over het vaderschap. Op een humoristische manier krijg je waardevolle informatie. Het boek is erg leuk om cadeau te geven aan (aanstaande) vaders.

Commando papa (Neil Sinclair) boek

4. Aanpakken voor aanstaande vaders (David Borman)

Aanpakken voor aanstaande vaders is een handig zwangerschapsboek voor mannen. Hoe ondersteun je de moeder het beste bij de zwangerschap? Dit boek helpt je daarbij.

Er staan praktische tips in voor vaders voor de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Daardoor doe je kennis op om de moeder goed te kunnen helpen.

Veel vaders hebben door de informatie en tips de moeder beter kunnen ondersteunen, zowel voor de zwangerschap als tijdens de bevalling. Het boek is een aanrader voor mannen om goed voorbereid te zijn voor de zwangerschap en de bevalling.

Aanpakken voor aanstaande vaders (David Borman) boek

5. Babymanagement voor mannen (Henk Hanssen)

Vaders die een baby krijgen of al hebben, zitten vaak met vele vragen in hun hoofd. Babymanagement voor mannen is een goed boek voor (aanstaande) vaders en geeft antwoorden op die vragen.

De vader wordt in het boek aangesproken als manager. Hij gaat namelijk een bijzonder product ontwikkelen, namelijk een baby. Daar komen veel vragen bij kijken.

Op dit soort vragen krijg je antwoord in het boek:

  • Wat gaat de opvoeding kosten?
  • Welke kinderwagen is het meest praktisch?
  • Hoe is werk- en privéleven het best te combineren?

De informatie in het boek is praktisch en er komt ook humor bij kijken. Veel (aanstaande) vaders hebben het boek gekocht of cadeau gekregen en hebben er veel van opgestoken.

Babymanagement voor mannen (Henk Hanssen) boek

6. Vader op komst (Willem Bisseling)

Wat kan je als moderne vader verwachten en doen? Vader op komst is een boek over papa/vader worden en gaat je daarbij helpen. Ook voor vaders die een tweede baby krijgen is het een handig boek.

Waar loop je bijvoorbeeld tegenaan tijdens en na de zwangerschap? Wat is ontsluiting? Er staan vele handige tips, checklists en grappige verhalen in voor aanstaande vaders.

Veel vaders vergeten veel dingen van de eerste zwangerschap. Daarom staan er ook hoofdstukken in het boek die speciaal gericht zijn op vaders die een tweede baby krijgen.

Het is een handig, leuk en grappig boek voor aanstaande vaders. Aankomende vaders zijn veel dingen tegengekomen die ze nog niet wisten en vinden het erg leerzaam.

Vader op komst (Willem Bisseling) boek

7. Zwangerschapsboek voor mannen (Gerard Janssen)

Bij een zwangerschapsboek denk je eerder aan vrouwen, maar Zwangerschapsboek voor mannen bewijst het tegendeel. Ook mannen zijn als het ware zwanger, dat ben je samen.

Het is goed om bij te blijven als je vriendin zwanger is. Dit boek praat je week na week bij. Dit gaat over de ontwikkeling van de baby in de buik en over de veranderingen bij je vriendin.

Hoe ga je om met hormonale onredelijkheid? Wat is een chromosoom en wat is DNA? Dit soort vragen worden beantwoord. Ook krijg je een stoomcursus verloskunde, mocht er nood aan de man zijn.

Het is goed dat er ook zwangerschapsboeken voor mannen zijn, zoals deze. Mannen zijn daardoor meer betrokken bij de zwangerschap en beter geïnformeerd.

Zwangerschapsboek voor mannen (Gerard Janssen) boek

8. F*ck it list book voor papa’s (Jacob & Haver)

In F*ck it list book voor papa’s staan heel veel dingen die je als (aanstaande) vader (niet) moet doen. Het boek is erg leuk om cadeau te geven aan (aanstaande) vaders.

Met dit boek is het eigenlijk elke dag papadag. Je zal hilarische en herkenbare momenten als vader in het boek tegenkomen. Het is vooral een boek met een knipoog.

Veel (aanstaande) vaders vinden het een leuk en grappig boek. Het is vooral erg leuk om dit boek cadeau te geven.

F*ck it list book voor papa's (Jacob & Haver) boek

9. Vader worden voor dummies (Matthew M.F. Miller & Sharon Perkins)

Een “… voor dummies” boek over papa/vader worden mag natuurlijk niet ontbreken. Vader worden voor dummies is een goed boek voor papa’s die beginners zijn.

De vader van nu heeft een andere rol tijdens de zwangerschap dan een vader van vroeger. Dit boek bevat veel praktische informatie voor toekomstige vaders. Alle technische, fysieke en emotionele aspecten van een zwangerschap zijn op een rijtje gezet.

Dit boek hoort zeker bij de beste boeken over het aanstaande vaderschap. Veel toekomstige vaders vinden het een goed en praktisch boek.

Vader worden voor dummies (Matthew M.F. Miller & Sharon Perkins) boek

10. Help! Ik word (super) papa (Benjamin Perrier)

Het boek Help! Ik word (super) papa verdient ook een plekje bij de 10 beste boeken voor aanstaande vaders. Elke vader zou wel een superpapa willen worden.

In het boek leer je alles over de negen maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte. Maand voor maand doorloop je de zwangerschap op een luchtige, praktische en eerlijke manier.

Info, tips en to-do lijstjes zijn terug te vinden in het boek. Ook de humor ontbreekt niet, waardoor je deze periode ook nog kan glimlachen.

Toekomstige papa’s hebben veel aan het boek gehad. Er is bruikbare informatie te vinden en het is ook nog grappig.

Help! Ik word (super) papa (Benjamin Perrier) boek

Meer boeken over papa/vader worden + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste boeken voor aanstaande vaders gezien. Er staan ook leuke en grappige boeken voor aanstaande vaders tussen, om het luchtig te houden.

Je hebt kunnen zien dat er zeker ook goede zwangerschapsboeken voor mannen zijn en niet alleen voor vrouwen. De beste boeken over het vaderschap bereiden je voor op het echte werk.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over papa/vader worden? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede boeken voor aanstaande vaders? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie