Top 10 beste boeken voor mannen [2024]

Deze top 10 van beste boeken voor mannen moet je echt zien als je zelf een man bent. Voor vrouwen staan er ideale boeken tussen om cadeau te geven aan je/een man. Er staan spannende, leuke, inspirerende, humoristische en populaire boeken voor mannen tussen. Vele boeken zijn zowel in het Nederlands als Engels verkrijgbaar. Via de linkjes en blauwe knoppen kan je de boeken eenvoudig op Bol.com bestellen. Lees lekker verder en ontdek de mooiste literatuur voor mannen!

1. Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki)

Rich Dad Poor Dad is een heel inspirerend en populair boek voor mannen. Wil je niet de man of vader zijn die bekend staat om zijn financiële problemen? Dan is dit boek ideaal voor jou!

Geld is (helaas) heel belangrijk in het leven en als man wil je genoeg geld hebben om je gezin te onderhouden. Helaas nemen veel mannen verkeerde beslissingen waardoor ze (vaak) geldproblemen krijgen.

In dit boek lees je hoe een rijke en arme vader omgaat met geld. Robert T. Kiyosaki koos als kind ervoor om naar zijn niet-biologische rijke vader te luisteren, van zijn vriend Mike, en is daardoor financieel onafhankelijk geworden.

Rijke pa arme pa is de Nederlandse versie van het boek. Al miljoenen mannen wereldwijd hebben hun financiën beter op orde en bouwen meer vermogen op door het boek. Deze kennis geven ze ook door aan hun kind(eren).

Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki) boek

2. Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Think and Grow Rich is een ander inspirerend boek in deze top 10 van beste boeken voor mannen. De manier waarop je denkt kan voor succes zorgen.

Welke man wil nou geen persoonlijke ontwikkeling doormaken, succesvol zijn en ook nog eens rijk worden? Met de tijdloze wijsheden uit dit boek kan je goede stappen zetten om dat allemaal te bereiken.

Napoleon Hill heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar rijke en succesvolle mensen. Hij heeft ontdekt dat er 13 principes nodig zijn om rijk en succesvol te worden. Deze worden in het boek behandeld.

De Engelse versie heet ook Think and Grow Rich. Ondanks dat het al in 1937 is uitgebracht, krijgen veel mannen tegenwoordig nog steeds de juiste mindset om rijk en succesvol te kunnen worden door de tijdloze wijsheden uit het boek.

Think and Grow Rich (Napoleon Hill) boek

3. De wildernis in (Jon Krakauer)

De wildernis in is een spannend en waargebeurd boek voor mannen. Waarom laat Chris McCandless alles achter zich en gaat hij naar Alaska om de wildernis in te trekken?

Het aparte is dat Chris alles heeft. Hij komt uit een goed gezin, is net afgestudeerd en heeft genoeg geld. Toch kiest hij ervoor om alles achter zich te laten. Zijn lichaam wordt na 4 maanden gevonden door een elandjager.

Door het boek ga je beter begrijpen wat Chris allemaal meemaakte en voelde. Jon Krakauer heeft dezelfde lange reis gemaakt en mensen gesproken die Chris in die tijd heeft ontmoet. Op die manier heeft hij er een heel mooi verhaal van kunnen maken.

Into the Wild is de Engelse versie van het boek. Veel mannen vinden het boek erg indrukwekkend en het laat een grote indruk achter.

De wildernis in (Jon Krakauer) boek

4. The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson)

De titel, The Subtle Art of Not Giving a F*ck, zal veel mannen al aanspreken. Het is een zelfhulpboek dat mannen meer waarderen dan andere zelfhulpboeken.

Waarom zal je altijd maar positief moeten zijn? Volgens Mark Manson is het veel belangrijker om met je tekortkomingen en tegenslagen in het leven om te leren gaan.

Als je hiermee kan omgaan, zal dat je juist veel moed en vertrouwen geven. Voor jezelf kan je beter bepalen wat wel en niet goed voor je is.

De edele kunst van not giving a f*ck is de titel van de Nederlandse versie. Ondanks de serieuze boodschap, is het ook een leuk en humoristisch boek voor mannen. Veel mannen hebben er ook echt wat aan in hun dagelijks leven.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson) boek

5. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (Kluun)

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! is een boek dat veel toekomstige vaders goed van pas zal komen. Het is mooie en handige literatuur voor mannen!

Weet je bijvoorbeeld wat tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha’s zijn? En weet je hoe je met hormonen om moet gaan? Veel mannen lopen met deze vragen rond tijdens de zwangerschap van hun vrouw en dit boek gaat je daarmee verder helpen.

Met dit boek kan je echt indruk maken op je vrouw met de kennis die je opdoet. Voor aanstaande moeders is het heel leuk om dit boek cadeau te geven aan je man.

Het is zowel een informatief als humoristisch boek voor mannen. Al vele mannen hebben door het boek meer kennis opgedaan over de zwangerschap en nog lol gehad ook.

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (Kluun) boek

6. The Road (Cormac McCarthy)

The Road mag absoluut niet ontbreken in deze top 10 van beste boeken voor mannen en is extra bijzonder voor vaders. Het is een treurig en indrukwekkend verhaal.

Een vader en zijn zoon trekken door het Amerikaanse landschap dat is verwoest door een grote vuurzee. Ze gaan richting het zuiden. Het enige wat ze hebben is elkaar.

Hoe uitzichtloos de situatie ook is, toch wil je als vader het beste voor je zoon. Dat komt ook mooi in dit verhaal terug. Ook mooi om te lezen is hoe de band groeit tussen vader en zoon in deze uitzichtloze omstandigheden.

De weg is de Nederlandse versie van het boek. Veel vaders voelen herkenning dat ze ook alles voor hun kind(eren) zouden doen en mannen gaan door dit boek nadenken over wat nou eigenlijk de zin van het leven is.

The Road (Cormac McCarthy) boek

7. De man & het hout (Lars Mytting)

De man & het hout is echt een typisch mannenboek. Het wordt echt als een mannending gezien om met hout in de weer te zijn en daar gaat dit boek over.

Denk je dat je alles al weet over hout stoken? Dan heb je het mis! In dit boek leer je nog meer over hout kappen, hakken, stapelen en stoken. Het is een praktische handleiding en je kan lekker aan de slag gaan.

Het wordt ook wel als de bijbel voor de houtstoker gezien. Er staan veel feiten en tips in waar iedere houtstoker wat aan heeft.

De Engelse versie heet Norwegian Wood. Veel mannen zijn verbaasd hoeveel er nog te leren valt over hout als ze het boek lezen. Ze raden het andere mannen ook aan!

De man & het hout (Lars Mytting) boek

8. De monnik die zijn Ferrari verkocht (Robin Sharma)

De monnik die zijn Ferrari verkocht is een zeer inspirerend boek voor mannen. Er zijn maar weinig mensen die hun luxe leven achter zich laten en echt voor zichzelf kiezen.

De fictieve hoofdpersoon in het verhaal is de succesvolle advocaat Julian Mantle. Tijdens een rechtszaak krijg hij een hartaanval. Gelukkig overleeft hij het, maar hij beseft wel dat het roer om moet.

Julian Mantle maakt een tocht naar een eeuwenoude cultuur in de Himalaya. Daar vindt hij innerlijke rust en meer geluk.

De Engelse versie heet The Monk Who Sold His Ferrari. Veel mannen zijn geïnspireerd geraakt door de wijsheden uit het boek.

De monnik die zijn Ferrari verkocht (Robin Sharma) boek

9. Boek voor mannen (Eelco Smit)

Een interessante, leuke en humoristische aanrader in deze top 10 is absoluut Boek voor mannen. Wil je als man zijnde je persoonlijke ambities waarmaken en het maximale uit jezelf halen? Dan is dit boek voor jou geschikt!

Door het boek krijg je inzichten en tools om als man een succesvol leven te gaan leiden. Je leert onder andere om ook een balans te vinden tussen persoonlijk geluk en zakelijk succes.

Het is een praktisch boek en je kan gelijk al aan de slag gaan. Mede door de humor leest het lekker weg en gaat het niet vervelen.

Voor vrouwen is het ook erg leuk om dit boek cadeau te geven aan hun man. Veel mannen hebben door het boek al mooie inzichten opgedaan en gaan met de informatie aan de slag.

Boek voor mannen (Eelco Smit) boek

10. Mancave (Bjørn Gabrielsen)

De titel, Mancave, klinkt al als een boek waar veel mannen blij van worden. Het mooie is dat veel mannen er ook echt blij van worden!

In het boek komen allerlei soorten hokken voorbij uit verschillende landen. Deze hokken zijn het domein van de man en hier voelen ze zich thuis.

Er staan mooie foto’s van de hokken in en het interieur is goed zichtbaar. Ook interessant is dat je de geschiedenis van mancaves induikt en praktische tips krijgt om je eigen mancave in te richten en op te bouwen.

Veel mannen vinden het een bijzonder vermakelijk boek en kunnen door de praktische tips ook lekker zelf aan de slag gaan.

Mancave (Bjørn Gabrielsen) boek

Meer goede en populaire boeken voor mannen + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 van beste boeken voor mannen gezien. Je bent spannende, leuke, inspirerende, humoristische en populaire boeken voor mannen tegengekomen.

Voor iedere man staat er wel een goed boek tussen, zelfs voor mannen die niet van lezen houden. Voor vrouwen is het leuk om cadeau te geven aan je/een man.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer goede en populaire boeken voor mannen? Op Bol.com vind je er nog meer!

Wellicht zijn de onderstaande artikelen ook nog interessant voor je:

Weet je zelf nog een goed boek voor mannen? Laat het dan hieronder in een reactie weten. Zo vullen we de beste literatuur voor mannen nog meer aan!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie