De 10 beste boeken voor moeders

De 10 beste boeken voor moeders zijn interessante en leuke boeken over het moederschap. De boeken zijn ideaal voor een moeder/mama. Bepaalde boeken gaan ook over moeders zelf. Verder vind je onder andere een grappig boek over het moederschap, boeken over werkende moeders en een boek over moeders en dochters. Voor iedere moeder staat er wel een goed boek tussen. Lees lekker verder!

1. Mom You Can (Elsbeth Teeling)

Mom You Can klinkt al als een goed boek voor moeders. Het boek gaat over meer geluk in werk en moederschap. Er is wel degelijk een goede balans te vinden tussen werk en moederschap.

Elsbeth Teeling is bekend van “De club van relaxte moeders”. In dit boek laat ze een tegengeluid horen. De combinatie van werk en moederschap hoeft niet alleen maar negatief te zijn.

Volgens het boek is kinderen krijgen zelfs het beste voor je carrière. Er zijn tientallen vrouwen geïnterviewd die werk en moederschap goed kunnen combineren. Ook is Elsbeth in onderzoek en psychologie gedoken. Ze heeft negen succesfactoren op papier gezet die zorgen voor een goede balans tussen werk en moederschap.

Voor alle werkende moeders is dit een geweldig boek. Het boek heeft vele werkende moeders al geholpen. Je gaat daadwerkelijk een balans leren vinden tussen werk en moederschap.

Mom You Can (Elsbeth Teeling) boek

2. Moeder genoeg (Florine Duif)

Er komt veel druk op moeders te staan. Het boek Moeder genoeg zorgt ervoor dat je ook voor je eigen geluk kiest tijdens het moederschap. Het is belangrijk om dit niet te vergeten.

Het is een gids voor moeders die op zoek zijn naar geluk, ruimte en kracht. Hierbij gaat het om elk vlak in hun leven. Als moeder komt er veel op je af, maar kan je daar zelf nog wel van genieten?

Alle vlakken van het leven komen in het boek voorbij, zoals werk, je relatie en (financiële) gezondheid. Kies daarbij wat jij belangrijk vindt. Er staan herkenbare verhalen van andere moeders en Florine zelf in. Door de tips en tools krijg je weer ademruimte en moed.

Het boek is voor moeders zeer herkenbaar en inspirerend. In de praktijk hebben vele moeders er al veel aan gehad. Je kan je leven als moeder fijner maken.

Moeder genoeg (Florine Duif) boek

3. Boeddhisme voor moeders (Sarah Napthali)

Het boek Boeddhisme voor moeders klinkt misschien zweverig, maar dat is het totaal niet. Het is een speciaal boek over moederschap, waarbij je erachter komt dat boeddhisme kan bijdragen aan een ontspannen moederschap.

Door het boek leer je als moeder beter omgaan met frustratie, woede en bezorgdheid tijdens het opvoeden van je kinderen. De boeddhistische principes in het boek kan je elke dag toepassen. Ze zorgen voor rust, kalmte en blijdschap, in plaats van chaos.

De praktische tips uit het boek hebben het moederschap van vele moeders al rustiger gemaakt. Het is niet alleen een goed boek voor een moeder/mama, maar ook voor een vader!

Boeddhisme voor moeders (Sarah Napthali) boek

4. Ik, moeder (Annemarie de Gee & Eva Kelder)

Annemarie de Gee en Eva Kelder zijn ervaringsdeskundigen. Ze kregen namelijk een kind en zagen daardoor hun schrijvende leven veranderen. Ze hebben met Ik, moeder een verhalenbundel samengesteld over het moederschap.

Het moederschap verandert je denken, doen en leven. Dit komt volgens de schrijfsters niet goed terug in de literatuur. Ze willen een beeld schetsen van de moeder waarin we ons herkennen.

Verschillende schrijvers hebben een verhaal geschreven. Ook zijn er essays en een gedicht gemaakt. De moeder krijgt het literaire leven dat ze verdient.

Het is een mooi boek met prachtige verhalen over het moederschap. Moeders vinden herkenning in de leuke en mindere kanten van het moederschap. De verschillende verhalen maken het divers en afwisselend.

Ik, moeder (Annemarie de Gee & Eva Kelder) boek

5. Het is je moeder (Isa Hoes)

Het is je moeder is een boek met de mooiste verhalen over moeders. Iedereen heeft een moeder en is door een moeder op deze aarde gezet. Daarom zijn moeders ook zo belangrijk in de literatuur.

Isa Hoes heeft de mooiste fragmenten uit de Nederlandse proza verzameld. Daarin komen verschillende soorten moeders terug, van lief tot gewelddadig.

Het zet je aan het denken. Wat maakt een moeder een goede moeder? Eigenlijk is dit boek voor iedereen, want iedereen heeft een moeder.

Veel moeders zijn al blij gemaakt met het boek. Het is een prachtig boek over moeders. Het zet moeders ook aan het denken over hun eigen moederschap.

Het is je moeder (Isa Hoes) boek

6. De introverte moeder (Shirley Visser)

Voor hoogsensitieve en introverte moeders is het moederschap een grote uitdaging. Het boek De introverte moeder kan zorgen voor meer balans.

Het is een praktisch en herkenbaar boek voor hoogsensitieve en introverte moeders. Gelukkig staan er goede tips in het boek die echt kunnen helpen.

Je komt erachter hoe je als moeder niet overprikkeld raakt in deze drukke wereld. Door herkenbare verhalen en inbreng van experts ga je meer balans krijgen tussen we-time en me-time.

Vele introverte moeders hebben door het boek al mooie inzichten gekregen. De praktische tips zijn erg handig. Zelfs voor extraverte moeders is het boek ook een aanrader.

De introverte moeder (Shirley Visser) boek

7. Dagboek van een quarantaine mama (Thaïs Vanderheyden)

Dagboek van een quarantaine mama is een leuk en grappig boek over het moederschap. In dit geval gaat het over het moederschap tijdens een lockdown.

Thaïs Vanderheyden zat tijdens de lockdown thuis met haar vier kinderen opgesloten. Ze moest werk combineren met de vele vragen van haar kinderen. Van vragen of krokodillen ballerina’s kunnen zijn tot vragen of de tandenfee bestaat, van alles kwam voorbij.

De quarantaine bracht zorgen, extra kilo’s en chaos met zich mee. Er waren echter ook veel gezellige momenten en veel tijd voor elkaar. In moeilijke tijden is lachen belangrijk, daarom ontbreekt de humor niet.

Het boek is herkenbaar voor moeders die ook een lockdown met jonge kinderen hebben meegemaakt. De lockdown was lastig, maar de humor in het boek laat ook zien hoe hilarisch het kon zijn.

Dagboek van een quarantaine mama (Thaïs Vanderheyden) boek

8. Wij zijn de menigte die moeder heet (Ester Naomi Perquin)

Speciaal voor Boekenweek 2019 werd Wij zijn de menigte die moeder heet samengesteld door Ester Naomi Perquin. De mooiste gedichten over moeders en het moederschap zijn uitgekozen.

Na een zware voetbalwedstrijd zetten moeders een bord eten voor je klaar. Ze leren je liedjes en vertellen verhalen. Maar ze breken ook weleens je hart of halen het bloed onder je nagels vandaan.

De prachtige gedichten spreken moeders erg aan. Er zijn zowel mooie als minder mooie kanten aan het moederschap. Dat komt terug in de gedichten.

Wij zijn de menigte die moeder heet (Ester Naomi Perquin) boek

9. Dochters & moeders (Eva Reinders)

Dochters & moeders is een mooi boek over dochters en moeders, zoals de titel al verraadt. Voor dochters is een relatie met hun moeder erg belangrijk. Dat komt in het boek mooi terug.

In totaal zijn 15 dochters geïnterviewd over hun moeder. Het gaat onder andere over de rol die ze vervult of vervulde in hun leven en de mooie kanten van moederliefde.

Ook de minder gemakkelijke kanten van een moeder-dochterrelatie komen terug. Van plattelandsmoeder tot stadsmoeder, je komt veel bijzondere moeders tegen.

Het is een mooi boek voor moeders. Er zullen mooie gesprekken op gang komen over de moeder-dochterrelatie. De portretfoto’s van de moeders en dochters samen zijn ook erg mooi.

Dochters & moeders (Eva Reinders) boek

10. Mindfulness voor moeders (Denise Roy)

Mindfulness en het moederschap kunnen goed samengaan, dat bewijst Mindfulness voor moeders wel. Het boek is voor moeders ideaal om nog meer van het moederschap te genieten.

Het moederschap vraagt veel van een moeder. Hoe blijf je daar rustig onder? Spirituele lessen kunnen daarbij helpen. Je wordt meer bewust van je handelingen en gedachten.

Met eenvoudige meditatie oefeningen is het mogelijk om je geest vrij te maken en je aandacht te trainen. Je leert daardoor leven in het moment en kan meer van het moederschap genieten.

Moeders vinden het een erg inspirerend boek en halen door het boek meer uit hun moederschap. Het praktische boek over moederschap hoort absoluut in dit rijtje thuis.

Mindfulness voor moeders (Denise Roy) boek

Meer boeken voor en over moeders + andere aanrader

Hierboven heb je de 10 beste boeken voor moeders gezien. Er staan verschillende soorten boeken voor een moeder/mama tussen, zoals een boek over boeddhisme voor moeders, een grappig boek over het moederschap, boeken over werkende moeders en een boek over moeders en dochters

Voor iedere moeder staat er wel een goed boek over het moederschap tussen. Maar misschien wil je toch nog verder kijken? Op Bol.com staan nog meer boeken voor en over moeders.

Wellicht is het artikel “De 10 beste moederdag boeken” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede boeken voor moeders? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie