De 21 beste boeken voor ondernemers (Business boeken)!

De 21 beste boeken voor ondernemers (Business boeken) hebben we hier voor jou op een rijtje gezet. Je vindt hier onder andere de beste business boeken, inspirerende ondernemers met (succesvolle) ondernemersverhalen en boeken voor startende ondernemers. Er staan Nederlandse en Engelse boeken tussen. Als (startende) ondernemer kan je veel van deze boeken leren en inspiratie opdoen. De boeken zijn ook interessant als je erover nadenkt om te gaan ondernemen. Lees snel verder!

De eerste 11 boeken hebben een beschrijving. De boeken op plaats 12 t/m 21 hebben geen beschrijving. Als je op de cover van een boek klikt op plaats 12 t/m 21, kan je meer over het boek lezen en het eenvoudig bestellen.

1. De start-up scorecard (Geert-Jan Smits)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Ben je een ondernemer die met een start-up bezig is of wil beginnen? Of ben je een investeerder? Dan is De start-up scorecard het boek voor jou!

Ondernemers kunnen namelijk profiteren van de vele tips en kennis uit het boek. Je kan je start-up succesvoller maken en de aantrekkingskracht vergroten voor investeerders.

Investeerders kunnen op hun beurt weer leren toetsen welke start-ups erg interessant zijn om in te investeren.

Voor ondernemers en investeerders is het boek een grote aanrader. Ook de interviews met Nederlandse topondernemers en investeerders zijn erg interessant en inspirerend.

De start-up scorecard (Geert-Jan Smits) boek

2. Een werkweek van 4 uur (Timothy Ferriss)

Bij de 21 beste boeken voor ondernemers (Business boeken) staat Een werkweek van 4 uur op de tweede plaats, omdat het mooi beschrijft dat je tegenwoordig niet meer heel je leven elke (doordeweekse) dag van 9 tot 5 voor een baas hoeft te werken.

Met het internet is er heel veel mogelijk en kan je veel makkelijker dan vroeger voor jezelf beginnen. Door het internet voor jou te laten werken en werk uit te besteden, heb je veel meer tijd over om de dingen in het leven te doen die je echt leuk vindt.

Je bent niet afhankelijk van een locatie, zoals een vaste plek op kantoor, en je kan werken waar je maar wil. Dit boek geeft je inspiratie om alles uit je leven te halen en het internet voor jou als ondernemer te laten werken. Het boek is echt een aanrader voor (startende) ondernemers.

De Engelse originele versie is ook op Bol.com verkrijgbaar. Voor veel mensen is het boek inspirerend en het beïnvloedt hun denkwijze op een positieve manier.

Een werkweek van 4 uur (Timothy Ferriss) boek

3. ReWork (Jason Fried & David Heinemeier Hansson)

ReWork is zeker een pareltje in deze lijst. Dit boek is vooral geschikt voor (startende) internetondernemers.

De schrijvers van het boek zijn inspirerende ondernemers die het bedrijf 37signals hebben opgericht. 37signals is een websoftwarebedrijf in de Verenigde Staten.

Ze vertellen de geheimen over hoe ze zelf zo succesvol zijn geworden en laten zien hoe jij ook een (succesvolle) business kan runnen. De verhalen van deze succesvolle ondernemers zijn erg interessant.

Door het internet kan iedereen tegenwoordig een business starten. Je hoeft niet per se meer als ondernemer 80 uur per week te werken, dure technologie aan te schaffen, ellenlange vergaderingen te houden, saaie business plannen te maken enz. Vooral naar je klanten luisteren is belangrijk.

Je kan voor jezelf gaan werken op een slimme en simpele manier, waardoor je de verstikkende bedrijfscultuur achter je kan laten. Lezers zijn enthousiast en raden andere ondernemers en mensen die willen gaan ondernemen ook het boek aan.

Rework (Jason Fried & David Heinemeier Hansson) boek

4. Elon Musk (Ashlee Vance)

Elon Musk, wie kent hem tegenwoordig niet? Elon Musk is ook de naam van zijn biografie. Hij is op het moment van schrijven misschien wel de meest opzienbarende en inspirerende ondernemer ter wereld en vandaar dat zijn biografie ook zo hoog staat.

Inspirerende ondernemers met succesvolle ondernemersverhalen zijn een goed voorbeeld voor (startende) ondernemers. Dit boek is daarom echt een aanrader.

Hoe heeft Elon Musk van onder andere PayPal, Tesla Motors en SpaceX zo’n succes kunnen maken? Waarom heeft hij zo’n groot doorzettingsvermogen? Hoe komt hij op al die bijzondere ideeën? Dit ga je allemaal teruglezen in het boek en nog veel meer!

Ook goed is dat er aandacht wordt besteedt aan de mindere periodes van Tesla en SpaceX. Door geloof in eigen kunnen en doorzettingsvermogen heeft Elon Musk er toch een groot succes van kunnen maken.

De officiële versie van het boek is in het Engels verkrijgbaar. De lezers krijgen door het boek een goed beeld van Elon Musk en raden het anderen ook aan.

Elon Musk Nederlands (Ashlee Vance) boek

5. The $100 Startup (Chris Guillebeau)

The $100 Startup is echt een geweldig boek voor startende ondernemers. Je kan geen excuses meer hebben dat je te weinig geld hebt om te gaan ondernemen, want in dit boek staan voorbeelden van mensen die met 100 dollar of minder een succesvol bedrijf hebben opgezet.

Op de voorkant van de cover staat: “Vind de manier waarop je je brood verdient opnieuw uit, doe waar je van houdt en creëer een nieuwe toekomst”. Dit beschrijft goed waar het boek over gaat.

Het is veelal mogelijk om geld te verdienen met iets waar je van houdt. Veel mensen zien dit niet en blijven een baan behouden die ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden.

Wil jij wel echt gaan doen wat je gelukkig maakt en daar geld mee verdienen? Veel startende ondernemers zijn je voorgegaan en hebben nieuwe inzichten opgedaan.

The $100 Startup (Chris Guillebeau) boek

6. Ondernemen als een baas (Wesley dos Santos & Johan van Boven)

In Ondernemen als een baas vertellen inspirerende ondernemers succesvolle ondernemersverhalen en hoe ze ondernemen als een baas. Onder andere Jandino Asporaat, rapper Winne, Emms van Broederliefde en Soufiane Touzani vertellen hun verhaal.

De vaardigheden tinkeren, hosselen en circulair denken staan centraal. De schrijver Wesley dos Santos en de eerder genoemde inspirerende ondernemers vertellen hoe zij deze vaardigheden toepassen om als een baas te kunnen ondernemen.

Bij de samenvatting op Bol.com lees je wat deze vaardigheden precies betekenen. Het boek is erg leuk beschreven en leerzaam voor jonge en startende ondernemers. Ook krijg je tips om je ideeën echt te gaan toepassen in de praktijk.

Lezers zijn erg enthousiast en hebben zelfs spijt dat ze het boek niet eerder hebben gelezen.

Ondernemen als een baas (Wesley dos Santos & Johan van Boven) boek

7. Flippo en het spel om de knikkers (Leendert Jan van Doorn)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Waarschijnlijk ken je de Flippo nog wel. Misschien was je zelf wel een Flippofan? De bedenker van de Flippo was een Nederlander, namelijk Hans Zandvliet. Door de Flippo’s werd hij miljonair, maar nu zit hij in de bijstand. Hoe is dat zo gekomen?

In Flippo en het spel om de knikkers lees je het verhaal van Hans Zandvliet. Hij verdiende tientallen miljoenen door de Flippo’s en leefde op een groot landgoed in Wassenaar. Onder andere door onbetrouwbare zakenpartners, bankiers en ziekte verloor hij alles en raakte in de bijstand.

Dit boek staat in dit rijtje, omdat het goed de valkuilen blootlegt waar ondernemers in kunnen vallen. Niet alleen de valkuilen komen aan bod, je krijgt ook inspiratie om je dromen te verwezenlijken. Als (startende) ondernemer kan je veel van dit boek leren en er wijze lessen uit trekken.

Het boek geeft ondernemers veel stof tot nadenken en ze raken geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

Flippo en het spel om de knikkers (Leendert Jan van Doorn) boek

8. Zero to One (Peter Thiel)

Het boek Zero to One is een echte aanrader voor mensen die eraan denken om te gaan ondernemen en (startende) ondernemers. Veel mensen willen succesvolle modellen kopiëren uit Silicon Valley, maar volgens de schrijver Peter Thiel heeft dit weinig zin.

Je kan wel leren van grote bedrijven uit Silicon Valley om iets geheel nieuws te creëren. Dit boek leert je hoe je nieuwe waarde toevoegt aan de wereld.

Peter Thiel is onder andere de mede-oprichter van PayPal en was de eerste investeerder in Facebook. Hij weet dus echt waar hij over praat en kan jou ook leren om van je ondernemerschap een succes te maken.

Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar. Voor veel lezers is het erg inspirerend geweest.

Zero to One (Peter Thiel) boek

9. Shoe Dog (Phil Knight)

Shoe Dog is de autobiografie van de mede-oprichter van Nike, namelijk Phil Knight. Het sportmerk Nike is nu niet meer weg te denken en iedereen in de wereld kent het wel. Maar hoe heeft Nike zo groot en bekend kunnen worden?

Het ontstaan van Nike ging niet allemaal van een leien dakje en zijn omgeving zag het niet zitten, maar Phil Knight bleef doorzetten en je ziet wat daar nu van gekomen is. De slogan “Just Do It” past ook goed bij het verhaal over hoe Nike is ontstaan.

Ook dit is weer het bewijs dat een groot startkapitaal niet nodig is om te gaan ondernemen. De oprichters van Nike begonnen met een startkapitaal van $1200!

Het verhaal over het ontstaan van Nike mag natuurlijk absoluut niet ontbreken bij de beste boeken voor ondernemers (Business boeken). (Startende) ondernemers kunnen veel motivatie, inspiratie en kennis uit dit boek opdoen.

Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar. Lezers leren zowel op persoonlijk als zakelijk gebied veel van dit boek. Ze kopen het zelfs opnieuw om cadeau te geven.

Shoe Dog (Phil Knight) boek

10. Gebrouwen door Vrouwen (Tessel & Do de Heij)

De schrijvers van Gebrouwen door Vrouwen zijn eigenlijk “per ongeluk” ondernemer geworden. De jonge zussen beoefenden gewoon hun hobby uit in de keuken en dat groeide uit tot een succesvol biermerk “Gebrouwen door Vrouwen”.

Het bedrijf is nu zeer succesvol en het biermerk is verkrijgbaar in honderden kroegen en supermarkten. Het biermerk wordt zelfs in China verkocht!

De successen en tegenslagen van de zussen worden in het boek gedeeld. Door te doen wat je leuk vindt, kan je een heel eind komen. Dat bewijzen deze ondernemers ook. Het boek vind je ook terug in het artikel “De beste boeken over bier brouwen”.

Voor veel (startende) ondernemers en voor degenen die willen beginnen met ondernemen is dit boek een grote aanrader.

Gebrouwen door vrouwen (Tessel & Do de Heij) boek

11. Alibaba (Duncan Clark)

Alibaba is een biografie over Jack Ma, de mede-oprichter van Alibaba, en over hoe Alibaba zo groot is geworden. Alibaba wordt ook wel de Amazon van het Oosten genoemd.

Jack Ma begon als leraar Engels en heeft door het oprichten van Alibaba een vermogen opgebouwd van ruim 50 miljard dollar. Hoe heeft hij de grote ondernemers uit China en Silicon Valley weten te verslaan? Gaat Alibaba nog verder uitbreiden naar het buitenland en ook in de VS? Hoe kijkt de Chinese overheid tegen de opkomst van Alibaba aan?

Deze vragen en nog veel meer worden behandeld in het boek. Jack Ma hoort bij de meest inspirerende ondernemers ter wereld en dit boek past daarom ook bij de boeken met succesvolle ondernemersverhalen.

We sluiten de top 11 af. Lezers krijgen door het boek een beter beeld over wie Jack Ma precies is en hoe hij is begonnen.

Alibaba (Duncan Clark) boek

12. The Millionaire Fastlane (MJ DeMarco)

The Millionaire Fastlane (MJ DeMarco) boek

13. The Lean Startup (Eric Ries)

The Lean Startup (Eric Ries) boek

14. Loonshots (Safi Bahcall)

Loonshots (Safi Bahcall) boek

15. Grinding It Out (Ray Kroc)

Grinding It Out (Ray Kroc) boek

16. Ondernemen is net reizen (Oscar Bulthuis)

Ondernemen is net reizen (Oscar Bulthuis) boek

17. Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki)

Rijke pa arme pa (Robert Kiyosaki) boek

18. Let My People Go Surfing (Yvon Chouinard)

Let My People Go Surfing (Yvon Chouinard) boek

19. Disciplined Entrepreneurship (Bill Aulet)

Disciplined Entrepreneurship (Bill Aulet) boek

20. Crushing It (Gary Vaynerchuk)

Crushing It (Gary Vaynerchuk) boek

21. Nooit meer voor een baas je bed uit! (Oscar Bulthuis)

Nooit meer voor een baas je bed uit! (Oscar Bulthuis) boek

Meer boeken voor ondernemers (Business boeken) + andere aanraders

Hierboven heb je de beste 21 boeken voor ondernemers (Business boeken) gezien. Er staan zowel boeken voor startende ondernemers als meer ervaren ondernemers bij.

Als ondernemer kan je veel van deze boeken leren, inspiratie opdoen, je denkwijze op een positieve manier veranderen en het werkt motiverend. Inspirerende ondernemers met succesvolle ondernemersverhalen zijn ook erg leerzaam. Vergeet niet om ook lessen te trekken uit de tegenslagen van deze inspirerende ondernemers.

Wil je toch nog verder kijken naar meer goede boeken voor ondernemers? Op Bol.com vind je er nog veel meer. Er zijn goede boeken voor ondernemers in het Engels en Nederlands.

Andere artikelen die wellicht ook interessant voor je zijn:

Weet jij nog een goed boek over ondernemen die absoluut in dit rijtje thuishoort? Laat het ons dan weten. Hopelijk ga je zelf aan de slag met één of meer van de bovenstaande boeken en doe je veel inspiratie op!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie