Top 10 boerderij prentenboeken voor peuters en kleuters

Ben je op zoek naar boerderij prentenboeken? Wij hebben een top 10 boerderij prentenboeken voor peuters en kleuters gemaakt. Kinderen zijn gek op kinderboeken over de boerderij. In de prentenboeken komen onder andere veel boerderijdieren voorbij, zoals een koe en een geitje. Ook krijg je (online) digitale boerderij prentenboeken te zien. Voor iedereen staat er wel een goed voorleesboek over de boerderij tussen. In het laatste hoofdstuk lees je waar nog meer prentenboeken over de boerderij te vinden zijn. Lees lekker verder!

1. Boer Boris – Boer Boris (Ted van Lieshout)

De prentenboeken van Boer Boris, welk kind kent ze niet? Boer Boris – Boer Boris is het allereerste prentenboek van Boer Boris! De prentenboeken van Boer Boris worden gezien als de beste kinderboeken over de boerderij.

Elk kind zou Boer Boris wel willen zijn. Hij heeft zijn eigen boerderij en daar is veel te zien, natuurlijk veel dieren. Ook kan hij lekker heel de dag rondrijden op zijn rode tractor.

De prentenboeken van Boer Boris zijn geweldige voorleesboeken over de boerderij. Veel (groot)ouders vinden het leuk om voor te lezen en (klein)kinderen houden ervan om naar te luisteren.

Boer Boris – Boer Boris

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:56

2. Zo voelt het op de boerderij (Xavier Deneux)

Zo voelt het op de boerderij is meer dan alleen een prentenboek. In dit prentenboek kom je namelijk meer over boerderijdieren te weten en kan je ze voelen.

Wat eten boerderijdieren en wat voor geluid maken ze? Hoe voelt de vacht aan van boerderijdieren? Dit ga je allemaal in het prentenboek ontdekken.

Voor peuters is het een erg leuk prentenboek over de boerderij. Het voelen van de vachten vinden kinderen interessant. Ook is het een leerzaam prentenboek.

Zo voelt het op de boerderij (Xavier Deneux) boek

3. Kleine blauwe truck (Alice Schertle)

In de Verenigde Staten is het prentenboek Kleine blauwe truck een echte bestseller. In Nederland is het inmiddels ook een populair prentenboek geworden.

Kleine blauwe truck is de vriend van iedereen op de boerderij. Zelfs de onaardige Grote gele truck helpt hij. Het gaat vooral over vriendschap. Ook kan je auto- en dierengeluiden nadoen.

Voor veel kinderen is dit prentenboek hun favoriet. Kinderen genieten van het verhaal en de prenten. Ook zit er nog eens een mooie boodschap achter.

Kleine blauwe truck (Alice Schertle) boek

4. De koe die in het water viel (Phyllis Krasilovsky)

Een prentenboek over een koe mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 boerderij prentenboeken voor peuters en kleuters. De koe die in het water viel is een aanrader met een koe in de hoofdrol.

De koe Hendrika is niet echt gelukkig. Het paard Pieter vertelt haar over een stad. Daar wil ze graag heen. Dan valt ze in de vaart en drijft naar de stad. Ze komt op een kaasmarkt terecht, waar haar boer haar weer mee naar huis neemt.

Het is een typisch Nederlands prentenboek waar zowel (groot)ouders als (klein)kinderen blij van worden. Verschillende generaties hebben al van het prentenboek genoten.

De koe die in het water viel (Phyllis Krasilovsky) boek

5. Kleine Geit – Spelen op de boerderij (Marja Baeten)

Een prentenboek over een geitje past echt bij het thema boerderij. Kleine Geit – Spelen op de boerderij is een leuk en leerzaam prentenboek voor kinderen.

Kleine geit maakt allemaal avonturen mee op de boerderij. Er komen onder andere nieuwe dieren op de boerderij. Hoe haalt ze Kleine poes uit de boom?

De taalontwikkeling van peuters staat centraal. Ook staan er zoekplaten en puzzels in dit prentenboek over de boerderij. De prenten vallen in de smaak bij kinderen.

Kleine geit - Spelen op de boerderij (Marja Baeten) boek

6. Wat hoor jij op de boerderij? (Axel Scheffler)

Axel Scheffler is de maker van de Gruffalo en andere goede prentenboeken. Het prentenboek Wat hoor jij op de boerderij? is ook weer een pareltje.

De dieren maken veel herrie op de boerderij! De haan kraait iedereen wakker en daarna gaan andere dieren herrie maken. Welke dieren hoor je allemaal?

Kinderen vinden dit kinderboek over de boerderij geweldig. De dierengeluiden zijn erg leuk voor kinderen. Het is niet alleen maar leuk, maar ook leerzaam.

Wat hoor jij op de boerderij? (Axel Scheffler) boek

7. Een toren van koe (Pieter van den Heuvel)

De titel van het prentenboek, Een toren van koe, klinkt al leuk. Gelukkig is het ook een leuk prentenboek! Het is een origineel voorleesboek over koeien op de boerderij.

De koeien op de boerderij besluiten om een toren te maken. De toren wordt gemaakt van de koeien zelf. Sommige koeien worden zelfs met raketten naar boven gebracht. Dan maakt de boer er een einde aan.

Zowel het verhaal als de prenten zijn erg leuk. Het verhaal is op rijm geschreven. Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. De vele details maken het nog interessanter.

Een toren van koe (Pieter van den Heuvel) boek

8. Klaartje Koe (Axel Scheffler)

Klaartje Koe is nog een prentenboek van Axel Scheffler in deze top 10. Hij weet hoe je prentenboeken over de boerderij maakt en dat is met dit prentenboek ook weer te merken.

Klaartje Koe zoekt een plekje op de boerderij om te gaan slapen. Ze is erg moe, maar ze kan nergens slapen. Er zijn namelijk veel luide boerderijgeluiden.

Kinderen vinden het verhaaltje op rijm ontzettend leuk. Ook het loeien van de koe vinden kinderen prachtig. Axel Scheffler heeft meerdere prentenboeken over boerderijdieren gemaakt en die zijn ook een aanrader.

Klaartje Koe (Axel Scheffler) boek

9. Anna – Anna op de boerderij (Kathleen Amant)

Veel kinderen kennen de prentenboeken van Anna inmiddels. Een kinderboek van Anna over de boerderij mag dan natuurlijk niet ontbreken. Anna – Anna op de boerderij is een echte aanrader.

Anna en Leon gaan naar de boerderij. Er zijn veel dieren op de boerderij van boer Karel. Boerin Siska vertelt ze meer over de varkens. Boer Karel doet voor hoe hij koeien melkt. Het is een leuke dag op de boerderij!

Het is voor kinderen een leuk en leerzaam voorleesboek over de boerderij. Kinderen houden van het verhaal en de prenten. Het prentenboek is ideaal voor het thema boerderij.

Anna - Anna op de boerderij (Kathleen Amant) boek

10. Gulzige geit (Petr Horáček)

We sluiten af met een prentenboek over een geitje. Het prentenboek Gulzige geit past mooi bij het thema boerderij. Veel kinderen houden van geitjes.

Geit is gulzig en ze heeft er genoeg van om altijd maar gras te eten. Ze probeert iets anders te proeven, maar dat gaat mis.

Kinderen worden helemaal vrolijk van dit prentenboek. Het past mooi in de boekenkast bij de andere boerderij prentenboeken.

Gulzige geit (Petr Horáček) boek

Digitale boerderij prentenboeken

Ook de beste (online) digitale boerderij prentenboeken hebben we voor je opgezocht. Daarmee bedoelen we e-books. Het is leuk om deze e-books bijvoorbeeld voor te lezen op een tablet of smartboard.

De volgende digitale boerderij prentenboeken zijn een aanrader:

Verder zijn er op Bol.com vooral veel digitale boerderij prentenboeken in het Engels. Dit hoeft niet per se uit te maken. Je kan het namelijk in je hoofd vertalen en voorlezen in het Nederlands.

Meer prentenboeken over de boerderij + andere aanrader

Hierboven heb je de top 10 boerderij prentenboeken voor peuters en kleuters gezien. Kinderboeken over de boerderij zijn erg geliefd bij kinderen.

Vooral veel prentenboeken over boerderijdieren ben je tegengekomen, zoals een koe en een geitje. Ook de beste (online) digitale boerderij prentenboeken heb je gezien.

Veel kinderen hebben al voorleesboeken over de boerderij in hun boekenkast staan. Het is niet alleen maar leuk, maar vaak ook leerzaam.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer prentenboeken over de boerderij? Op Bol.com zijn er nog meer te vinden.

Het artikel “Top 10 dieren prentenboeken voor peuters en kleuters” is wellicht ook interessant voor je.

Ken je zelf nog goede boerderij prentenboeken die passen bij het thema boerderij? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

1 gedachte over “Top 10 boerderij prentenboeken voor peuters en kleuters”

Plaats een reactie