Top 11 beste boeken over borderline

Ben je op zoek naar boeken over borderline? Dan ben je hier aan het goede adres! Wij hebben namelijk een top 11 met beste boeken over borderline gemaakt. Met borderline kan je leven een achtbaan zijn, maar deze boeken bieden hulp bij een borderline persoonlijkheidsstoornis. Er staan zowel boeken tussen voor patiënten als betrokkenen. In het laatste hoofdstuk lees je waar nog meer boeken over de borderline persoonlijkheidsstoornis te vinden zijn. Lees snel verder!

1. Gevalletje borderline (Kathelijn Hulshof)

Gevalletje borderline is geschreven door iemand die zelf leeft met borderline, namelijk Kathelijn Hulshof. Ze maakt met het boek korte metten met alle vooroordelen over borderline.

Veel mensen zeggen weleens dat iemand borderline heeft. Maar wat is borderline precies? In het boek vind je uitleg over wat het is en hoe het ontstaat.

Kathelijn Hulshof vertelt hoe het is om met borderline te leven. Ook komt onder andere aan bod welke therapieën er zijn en wat voor invloed het op de omgeving heeft.

Lezers krijgen door het boek een goed beeld van iemand met borderline. Voor mensen met borderline zal er veel herkenning zijn. De combinatie van Kathelijn Hulshof haar eigen ervaringen en wetenschappelijke onderbouwing maakt het een zeer goed boek.

Gevalletje borderline (Kathelijn Hulshof) boek

2. Leven met een borderliner (Paul Mason & Randi Kreger)

De titel, Leven met een borderliner, zegt eigenlijk al waar het boek over gaat. Hoe leef je met een borderliner? Dit boek gaat je daarbij helpen.

Als je zelf leeft met iemand die een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft, zal je vast wel weten dat het niet altijd makkelijk is. Hoe ga je daarmee om?

Aan de hand van praktijkverhalen en wetenschappelijke inzichten is het mogelijk om de controle over je leven weer terug te krijgen. Je leert onder andere:

  • Wat de symptomen en oorzaken zijn
  • Welke behandelmethoden er zijn
  • Het gedrag van een borderliner begrijpen
  • Jezelf en anderen beschermen tegen het gedrag van een borderliner

Volgens lezers is het eigenlijk verplicht om dit boek te lezen als je in je omgeving te maken hebt met een borderliner. Je gaat een borderliner beter begrijpen en je kan er beter mee omgaan.

Leven met een borderliner (Paul Mason & Randi Kreger) boek

3. Over the borderline (Anika Rooke)

Dit boek is gelezen en beoordeeld door onze redactie

Als er iemand over borderline kan schrijven, dan is het Anika Rooke wel. Dat is zeker te zien in het boek Over the borderline.

Zelf heeft ze ook de diagnose borderline gekregen, toen ze 18 jaar oud was. Dit bracht veel moeilijkheden met zich mee.

In het boek schrijft ze over hele zware periodes in haar leven. Uiteindelijk heeft Anika toch leren leven met borderline.

Door het boek krijgen lezers een erg goed beeld hoe het is om te leven met borderline. Borderliners zullen zich herkennen in bepaalde situaties.

Over the borderline (Anika Rooke) boek

4. Borderline de baas (Koos Krook)

Iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft vaak grote invloed op de omgeving. Betrokkenen kunnen zelf last gaan krijgen van psychische klachten en willen graag informatie. Borderline de baas biedt de benodigde informatie.

Je leert beter wat borderline is, hoe het ontstaat en wat voor effect borderlinegedrag op de omgeving heeft. Hierdoor kan je beter omgaan met een borderliner.

Ook lees je meer over de behandeling van borderline. De praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat de inhoud van dit boek nog nuttiger wordt.

Lezers vinden het een erg duidelijk en informatief boek over de borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor borderliners is het herkenbaar en betrokkenen gaan beter begrijpen wat borderline is en hoe je erop kan reageren.

Borderline de baas (Koos Krook) boek

5. Borderline (Jaap Spaans & Erwin van Meekeren)

Veel borderliners willen gericht aan de slag gaan en hun leven verbeteren. Wil jij dit ook? Dan is Borderline het ideale boek om mee aan de slag te gaan.

In het boek staat informatie over borderline, adviezen om relaties te verbeteren en zelfhulptechnieken. Je kan aan jezelf werken met opdrachten. oefeningen en online werkbladen.

Ook als je te maken hebt met een aantal klachten, maar niet per se met de borderline persoonlijkheidsstoornis, kan je aan de slag gaan. Het kan je levenskwaliteit verbeteren.

Het is een heel praktisch boek over de borderline persoonlijkheidsstoornis en lezers hebben er echt wat aan. Zelfs hulpverleners raden het boek aan.

Borderline (Jaap Spaans & Erwin van Meekeren) boek

6. Wat borderline met je doet (Arthur Hegger)

Wat borderline met je doet is een leerzaam boek van psycholoog Arthur Hegger, zowel voor patiënten als betrokkenen. Arthur Hegger is de initiatiefnemer van de serie “Wat … met je doet”.

In het boek lees je wat borderline is en wat het met je doet. De geloofsbeleving van borderliners komt speciaal onder de aandacht.

Als de patiënten en betrokkenen goede informatie krijgen, zal dat het leven een stukje makkelijker maken. In vijf verhalen vertellen patiënten en betrokkenen over hun moeilijkheden.

Het boek geeft veel duidelijkheid voor patiënten en betrokkenen. Er staat zelfs informatie in het boek die niet op het internet is te vinden volgens lezers.

Wat borderline met je doet (Arthur Hegger) boek

7. De borderline-dans (Anthony Walker)

Anthony Walker is getrouwd geweest met een borderline-patiënte. De borderline-dans is een verslag van zijn relatie. Zelf is Anthony Walker een psychiater.

Het boek laat zien hoe moeilijk het kan zijn om te leven met iemand die de borderline persoonlijkheidsstoornis heeft. Ook krijg je een indruk hoe moeilijk het is als je een borderline persoonlijkheidsstoornis hebt.

Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel last iemand zelf en de omgeving heeft van borderline. Ook staat er praktische psychiatrische informatie en adviezen in het boek.

Voor zowel patiënten als betrokkenen is het een herkenbaar boek. Belangrijk is wel om te weten dat niet alle borderliners hetzelfde zijn en de ex-vrouw van Anthony Walker niet een beeld geeft van hoe alle borderliners zijn.

De borderline-dans (Anthony Walker) boek

8. Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis (Hannie van Genderen & Arnoud Arntz)

De meerderheid van de patiënten kan herstellen door schematherapie en tweederde ziet verbetering optreden. Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis kan helpen om borderline te bestrijden.

Het boek is vooral bedoeld voor hulpverleners om meer over borderline en therapeutische technieken te weten te komen. Verschillende technieken komen aan bod.

Door nieuw klinisch onderzoek leer je nog meer over schematherapie. Ook staan er veelgestelde vragen over hoe een therapeut kan handelen bij knelpunten in de behandeling.

Voor hulpverleners is het een erg goed en praktisch toepasbaar boek. Het is minder geschikt als zelfhulp boek voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis (Hannie van Genderen & Arnoud Arntz) boek

9. Mindfulness bij borderline (Blaise Aguirre & Gillian Galen)

Mindfulness en borderline, gaat dat wel samen? Volgens het boek Mindfulness bij borderline wel! De auteurs zijn beiden expert op het gebied van borderline en weten waar ze over schrijven.

Door mindfulness toe te passen, is het mogelijk om beter om te gaan met bijvoorbeeld stemmingswisselingen en verlatingsangst. Nadat je meer over mindfulness en borderline gelezen hebt, kan je onder andere het volgende leren met praktische oefeningen:

  • Heftige emoties herkennen en ermee omgaan
  • Makkelijker storende gedachten loslaten
  • Onderhouden van stabiele en gezonde relaties
  • Meer rust en balans vinden in je leven

Dit boek over borderline en mindfulness kan echt de kwaliteit van je leven verbeteren volgens lezers. Interessant is ook om “De beste boeken over mindfulness” te lezen.

Mindfulness bij borderline (Blaise Aguirre & Gillian Galen) boek

10. Borderline belevenissen (Kitty van der Heijden)

Hoe is het om borderline te hebben en hoe is het voor de betrokkenen? Borderline belevenissen geeft daar een goed beeld van door ervaringsverhalen van borderliners en betrokkenen.

Kitty van der Heijden heeft borderliners en betrokkenen zelf geïnterviewd. Hierdoor zal je merken dat borderline niet alleen een grote impact heeft op de borderliner zelf, maar ook op de directe omgeving.

Het is niet alleen maar ellende, er komen soms ook mooie momenten voor. Verder leer je door de ervaringsverhalen ook beter om met borderline om te gaan.

Voor lezers is het boek makkelijk om te lezen en de ervaringsverhalen zijn herkenbaar. Ook voor hulpverleners is het een handig boek.

Borderline belevenissen (Kitty van der Heijden) boek

11. Borderline in quarantaine (Erik Persoons)

Het hebben van borderline kan al heel lastig zijn. Als je dat combineert met een quarantaine door de coronamaatregelen, hoe lastig moet dat wel niet zijn? In Borderline in quarantaine lees je daar meer over.

In dit boek staat het verhaal van Inge, een borderline-patiënte. Ze wil niet per se meer over borderline vertellen, maar ze wil dat de lezer zich kan verplaatsen in een borderline-patiënt(e).

Het gaat dan voornamelijk over het leven in lockdown door de coronamaatregelen. Zo’n periode kan er bij een borderliner behoorlijk inhakken.

Lezers vinden het boek een mooi inkijkje geven in het leven van een borderline-patiënte tijdens corona. Het lijkt net of Inge zelf alles aan je vertelt.

Borderline in quarantaine (Erik Persoons) boek

Meer boeken over de borderline persoonlijkheidsstoornis + andere aanraders

Hierboven heb je de top 11 met beste boeken over borderline gezien. De boeken bieden hulp bij een borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor zowel patiënten als betrokkenen staan er goede boeken tussen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over de borderline persoonlijkheidsstoornis? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede boeken over de borderline persoonlijkheidsstoornis? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie