De 6 beste borduurboeken voor beginners en gevorderden

De 6 beste borduurboeken staan hier in een overzichtelijk rijtje. Voor zowel beginners die willen leren borduren als gevorderden die inspiratie op willen doen en hun vaardigheden willen vergroten, staan er goede boeken. Of je nu kleine borduurpatroontjes of grotere borduurpatronen zoekt, voor iedereen staat er wel iets geschikts tussen. Denk bijvoorbeeld aan borduren met borduurpatronen voor de/een baby/geboorte of bloemen borduren, je kan vele kanten op. Ook staat er onder andere een goed borduurboek tussen met kleine motiefjes met kruissteekpatronen. Bestellen is heel eenvoudig. Lees lekker verder en ontdek het beste boek over borduren voor jou!

Borduurboeken met borduurpatronen zijn ideaal om te (leren) borduren

Voor beginners die willen leren borduren zijn borduurboeken ideaal. Je kan het natuurlijk niet uit het niets gaan leren. Borduurboeken staan vol met duidelijke borduurpatronen en instructies. Daardoor kan je als beginner gelijk aan de slag en veel leren.

Het is vooral goed voor beginners om met kleine projectjes/borduurpatroontjes te beginnen en steeds een stapje verder te gaan. Zo word je steeds beter in borduren.

Voor gevorderden zijn borduurboeken op een andere manier ideaal. Als gevorderde kan je inspiratie halen uit de boeken en je vaardigheden vergroten. Je hoeft niet per se de borduurpatronen letterlijk te volgen en door je ervaring kan je ook je eigen creativiteit gebruiken.

Het is leuk en interessant om eens met andere borduurpatronen aan de slag te gaan dan je gewend bent. Dit maakt je als borduurder/borduurster completer.

Wil je de kruissteken onder de knie krijgen of jezelf erin verbeteren? Dan zijn er ook goede borduurboeken met kruissteekpatronen. Als je de projecten in deze boeken borduurt, dan ga je kruissteken leren en/of worden je kruissteekvaardigheden vergroot.

Ook zijn borduurboeken nog eens goedkoop. Met een cursus ben je meestal veel meer geld kwijt.

Borduren dieren

De top 6 van beste borduurboeken voor beginners en gevorderden

In het onderstaande rijtje staan de 6 beste borduurboeken voor beginners en gevorderden. Het niveau staat bij elk boek, zodat je kan zien of het voor jou geschikt is.

Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. Hoop Dreams (Cristin Morgan)

Niveau: Beginners en gevorderden

Hoop Dreams is een geweldig borduurboek voor beginners en gevorderden. (Leren) borduren met dit boek is echt een feestje!

Beginners leren de basissteken en vaardigheden om aan de slag te kunnen. Stap voor stap wordt alles heel duidelijk uitgelegd. Ook krijg je meer uitleg over het materiaal. Gevorderden doen inspiratie op.

Er staan 20 prachtige projecten in het boek en talloze patronen. Veel borduurders/borduursters vinden het boek leerzaam, inspirerend en krijgen echt zin om aan de slag te gaan.

Hoop Dreams (Cristin Morgan) boek

2. The Embroidery Stitch Bible (Betty Barnden)

Niveau: Beginners en gevorderden

The Embroidery Stitch Bible kan je echt zien als een borduurbijbel. Zowel voor beginners als gevorderden staan er meer dan 200 steken in dit borduurboek.

De basissteken en -technieken blijven hetzelfde bij borduren. Het is belangrijk om dit te leren als beginner. Meer gevorderden kunnen hun borduurkunsten uitbreiden met steken die ze nog niet gebruiken of nog niet zo bekend mee zijn.

Met stap voor stap instructies en een precieze uitleg is het uitvoeren van de steken niet lastig. Ook staan er mooie foto’s in het boek van de afgeronde steken.

Door de geleerde steken kan je mooie borduurwerken gaan borduren, zoals bloemen. Borduurders/borduursters zien dit boek echt als een borduurbijbel en raden het iedereen aan.

The Embroidery Stitch Bible (Betty Barnden) boek

3. Hip & trendy borduren (Libby Moore)

Niveau: Beginners en gevorderden

De titel, Hip & trendy borduren, zegt eigenlijk al een beetje waar dit borduurboek over gaat. (Leren) borduren is zeker niet ouderwets en kan zelfs hip zijn!

Beginners leren eerst de basistechnieken van het borduren en wat er allemaal nodig is. Gevorderden kunnen door de projecten inspiratie opdoen.

Door de duidelijke borduurpatronen en uitleg is het goed te volgen. Er staan onder andere projecten in waar je bloemen gaat borduren. Andere voorbeelden van projecten zijn: Hippe gympen, kleding versieren en een tas vol liefde.

De projecten vinden veel borduurders/borduursters erg leuk en ze doen veel ideeën op.

Hip & trendy borduren (Libby Moore) boek

4. Cross Stitch: Welcome Baby (Durene Jones)

Niveau: Beginners en gevorderden

Een borduurboek over borduren voor de/een baby/geboorte mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Cross Stitch: Welcome Baby is een boek met goede borduurpatronen voor de baby.

Wat is er leuker dan de geboorte van een baby vieren met borduurwerkjes? Er zijn kleine en grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan borduurwerken voor de baby op kaarten, cadeautjes, kleertjes en op de muur van een kinderkamer.

Het is echt één van de beste borduurboeken voor de baby. Veel borduurders/borduursters vinden de projecten erg leuk en raken ook geïnspireerd om hun eigen creativiteit erop los te laten gaan.

Cross Stitch: Welcome Baby (Durene Jones) boek

5. Leuke figuren borduren (Wendi Gratz)

Niveau: Beginners

Leuke figuren borduren is vooral een goed borduurboek voor beginners. Gevorderden zouden het eventueel ook kunnen gebruiken voor inspiratie, maar het boek is voornamelijk gericht op beginners.

Als beginner ga je de basissteken van het borduren leren. Met die basissteken kan je heel veel borduurwerkjes gaan borduren. De basissteken zijn heel duidelijk stap voor stap uitgelegd.

Er staan meer dan 500 motieven in het boek waarmee je aan de slag kan gaan. Voorbeelden zijn: Gevaarlijke piraten, stekelige cactussen en malle monsters. Deze motieven kan je bijvoorbeeld op een spijkerbroek, kraag en een sjaal borduren. Er zijn veel mogelijkheden!

Veel beginnende borduurders/borduursters wereldwijd hebben al geweldige motieven gemaakt en veel inspiratie opgedaan.

Leuke figuren borduren (Wendi Gratz) boek

6. Mega Mini Cross Stitch (Makoto Oozu)

Niveau: Beginners en gevorderden

Mega Mini Cross Stitch is een borduurboek vol met kruissteekpatronen van kleine motiefjes. Deze kleine borduurpatroontjes zijn leuk voor zowel beginners als gevorderden.

Er staan zelfs 900 motieven in het boek. Deze kan je overal op borduren, van t-shirts tot tassen. Bijvoorbeeld de volgende motieven komen voorbij: Dinosaurussen, auto’s, treinen, sokken en juwelen.

Voor sommigen is het na het kopen van dit boek zelfs een verslaving geworden om kleine motiefjes te gaan borduren!

Mega Mini Cross Stitch (Makoto Oozu) boek

Meer borduurboeken + andere aanraders

Hierboven heb je de beste borduurboeken voor beginners en gevorderden gezien. Leren borduren is voor beginners ideaal met borduurboeken. Gevorderden kunnen inspiratie opdoen en hun vaardigheden vergroten.

Kleine borduurpatroontjes of grotere? Voor iedereen staat er wel iets geschikts tussen. Goede voorbeelden zijn het borduren van bloemen en voor de/een baby/geboorte met baby borduurpatronen. De mogelijkheden zijn heel groot met wat je allemaal kan borduren!

Ook borduurboeken met kruissteekpatronen zijn interessant, om dat onder de knie te krijgen. Voor beginners is het sowieso belangrijk om de basissteken te leren.

Wil je toch nog verder kijken naar andere boeken over borduren? Op Bol.com staan er nog meer.

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet je zelf nog een goed boek over borduren dat absoluut in het bovenstaande rijtje thuishoort? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie