De 11 beste breiboeken voor beginners en gevorderden

Ben je op zoek naar de beste breiboeken? Hier ga je ze vinden! Er staan boeken over breien voor zowel beginners als gevorderden. Breien is voor beginners makkelijker gemaakt met makkelijke breipatronen en voor gevorderden zijn er meer uitdagende breipatronen. Aan de hand van de breiboeken kan je van alles (leren) breien, zoals (kinder)truien, knuffels, sjaals, mutsen en nog veel meer. Lees lekker verder en ontdek de beste breiboeken!

De top 11 van beste breiboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke breipatronen

In het onderstaande rijtje staan de 11 beste breiboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke breipatronen. Het niveau staat bij elk boek, zodat je kan zien of het boek voor jou geschikt is.

Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. Ons breiboek (KVLV)

Niveau: Beginners en gevorderden

Alle breiers/breisters moeten Ons breiboek eigenlijk in hun boekenkast hebben staan. Zowel voor beginners als gevorderden is het een geweldig boek over breien.

Beginners kunnen gelijk gaan breien door de goede en makkelijke breipatronen. De steken en technieken zijn heel duidelijk uitgelegd met foto’s en symbolen. Voor gevorderden staan er moeilijkere projecten in het boek.

Het breien van onder andere een sjaal, laptophoes, muts en trui komt aan bod. Voor iedereen staat er wel een leuk project tussen.

Heel veel breiers/breisters zijn erg positief over het boek en raden het anderen ook aan.

Ons breiboek (KVLV) boek

2. De breibijbel (Lesley Stanfield & Melody Griffiths)

Niveau: Beginners en gevorderden

De breibijbel, het klinkt al als het ultieme boek over breien. Het is ook echt een boek dat je moet hebben als je van breien houdt.

In het boek staan maar liefst 300 steken, kabels en patronen. Je zal gegarandeerd inspiratie opdoen.

De klassieke breisteken staan in het boek, maar ook originele breisteken die de schrijfsters speciaal voor dit boek ontworpen hebben.

Breiers/breisters vinden het een heel prettig boek, zowel voor beginners als gevorderden. Je gaat echt veel ideeën opdoen!

De nieuwe breibijbel is ook beschikbaar.

De breibijbel (Lesley Stanfield & Melody Griffiths) boek

3. Breien voor starters. Kleur! (Erika Knight)

Niveau: Beginners en gevorderden

De titel van het boek, Breien voor starters. Kleur!, zegt het al. Het is een goed breiboek voor beginners. Maar vergis je niet. Ook is het boek zeer geschikt voor gevorderden.

Breien met kleur kan lastig zijn, maar dit boek gaat daar verandering in brengen. Door middel van 20 workshops leer je nieuwe technieken om te breien in kleur.

Technieken zoals de Fair-Isle techniek en de intarsiatechniek komen voorbij. Je ontwerp blijft heel stijlvol door de goede tips die je ook krijgt.

Breien voor beginners is makkelijker gemaakt met de duidelijke breipatronen. Elk project gaat steeds een stapje verder ten opzichte van de voorgaande projecten. Zo worden je breikunsten steeds beter en ga je meer leren over breien in kleur.

Veel breiers/breisters vinden de projecten erg leerzaam en ook nog eens een aanwinst voor hun huis en zichzelf.

Breien voor starters. Kleur! (Erika Knight) boek

4. De favorieten van Arne & Carlos (Arne Nerjordet & Carlos Zachrison)

Niveau: Beginners en gevorderden

Arne en Carlos zijn inmiddels echte breilegendes en hebben verschillende geweldige breiboeken gemaakt die overal ter wereld worden gebruikt.

In De favorieten van Arne & Carlos staan 70 van hun favoriete breipatronen uit eerdere boeken en er staan ook 15 gloednieuwe handwerkontwerpen in.

Door dit boek kan je onder andere truien, sjaals, poppen, kerstballen, sloffen en nog veel meer gaan breien! Er zijn breipatronen voor beginners en gevorderden.

Als je naar goede boeken over breien zoekt, dan kom je al snel uit bij een breiboek van Arne & Carlos. Vele breiers/breisters wereldwijd hebben al prachtige breiwerken gemaakt door dit boek en de andere boeken van Arne & Carlos.

De favorieten van Arne & Carlos (Arne Nerjordet & Carlos Zachrison) boek

5. Visserstruien 3 voor kinderen (Stella Ruhe)

Niveau: Gevorderden

Vissersjongens hadden vroeger altijd een visserstrui aan. Er zit een hele geschiedenis achter. Visserstruien 3 voor kinderen gaat dieper in op de geschiedenis van deze visserstruien en je leert hoe je de truien kan breien.

Van 1870 tot circa 1950 hadden vissersjongens het erg zwaar op de vissersboot. Ze werkten volledige diensten en hadden zeker niet de leukste klusjes. Interessant is dat je in het boek meer te weten komt over de vissersjongens in die tijd.

Deze vissersjongens hadden allemaal een visserstrui aan en jij kan nu ook deze visserstruien gaan breien. Het is een stukje nostalgie en het is prachtig om de visserstruien terug te laten keren. Het staat nog stoer ook bij kinderen.

Het is echt een uniek breiboek om kindertruien mee te gaan breien. Er zijn ook andere delen van de Visserstruien boeken beschikbaar op Bol.com.

Breiers/breisters waarderen het echt dat ze een kijkje krijgen in de geschiedenis van de visserij en de breikunst van vrouwen en meisjes in die tijd. Het is erg gaaf dat je nu zelf ook nog eens die visserstruien voor kinderen kan (leren) breien.

Visserstruien 3 voor kinderen (Stella Ruhe) boek

6. Kabels breien (Lynne Watterson)

Niveau: Beginners en gevorderden

Wil je meer soorten kabels leren breien als gevorderde of wil je als beginner kabels leren breien vanaf scratch? Dan is Kabels breien het ideale breiboek voor jou!

Van eenvoudige tot hele ingewikkelde kabels, je komt van alles tegen en je kan de kabels zelf gaan breien. Met duidelijke beschrijvingen en foto’s is het allemaal goed te volgen.

Je leert de kabels gebruiken in verschillende projecten, zoals bij het maken van tassen, sjaals en kussens. Er komen nog veel meer projecten voorbij voor de garderobe en het interieur.

Dit boek hoort absoluut bij de beste boeken over breien. Breiers/breisters vinden het echt een geweldig boek voor bij het breien van kabels.

Kabels breien (Lynne Watterson) boek

7. Breien met kleuren – Voor beginners (Melissa Leapman)

Niveau: Beginners en gevorderden

Net zoals Breien voor starters. Kleur! leert ook het breiboek Breien met kleuren – Voor beginners je hoe je moet breien met verschillende kleuren.

Alhoewel je aan de titel zou denken dat het alleen voor beginners is, kunnen gevorderden er ook inspiratie uit halen. Gevorderde breiers/breisters geven aan dat het voor hun een interessant boek is.

De populairste manieren van het breien met twee of meerdere kleuren komen langs. Je gaat onder andere een zigzagdeken en gestreepte handschoenen leren breien.

Er staan meer dan 60 steekpatronen in en die geven breiers/breisters veel inspiratie. Het kleurenwiel helpt om de juiste kleuren te kiezen, zodat al je breiwerken uniek zijn.

Voor veel breiers/breisters is het boek echt van waarde en ze verbeteren hun kleurbreikunsten.

Breien met kleuren - Voor beginners (Melissa Leapman) boek

8. Harry Potter – Magisch Breien (Tanis Gray)

Niveau: Beginners en gevorderden

Voor de Harry Potter fans is Harry Potter – Magisch Breien het ideale breiboek! Het is echt een uniek boek over breien waardoor fans zich meer wanen in de wereld van Harry Potter.

In dit breiboek staan zowel voor beginners als gevorderden 25 magische breipatronen. Je kan gaan werken aan projecten zoals de huissjaals van Zweinstein of de kersttrui van Mevrouw Wemel.

Bovendien staan er ook nog eens leuke weetjes, originele kostuumschetsen en meer materiaal van achter de schermen in het boek. Harry Potter fans smullen ervan.

Vele fans van Harry Potter en breien hebben het boek al besteld en zijn zeer verrast over hoe goed het is! Ze raden het anderen ook aan.

Harry Potter - Magisch Breien (Tanis Gray) boek

9. Noors breiboek (Ingunn Myklebust)

Niveau: Gevorderden

Ingunn Myklebust is de populairste breiblogster van Noorwegen. Op social media heeft ze ook vele volgers. Haar beste breipatronen staan in het Noors breiboek.

Volgens Scandinavische tradities worden de ontwerpen gebreid. Er staan prachtige breipatronen in, waardoor je modieuze kledingstukken kan breien voor jong en oud. Zowel voor meisjes en jongens als vrouwen en mannen.

Bijvoorbeeld een (kinder)trui, poncho, sjaal en een vest kan je gaan breien. Als je specifiek op zoek bent naar breiboeken om kindertruien te breien, dan is dit boek ook geschikt voor je. Het heeft echter nog veel meer te bieden.

Dit boek over breien is volgens breiers/breisters echt een aanwinst. Veel familieleden en vrienden lopen al met de zelfgemaakte kledingstukken van breiers/breisters die het boek gekocht hebben.

Noors breiboek (Ingunn Myklebust) boek

10. Vogels breien met Arne & Carlos (Arne Nerjordet en Carlos Zachrison)

Niveau: Beginners en gevorderden

Vooral bij het haken zijn amigurumi’s erg populair, maar Arne en Carlos hebben ervoor gezorgd dat je met Vogels breien met Arne & Carlos ook amigurumi-vogels kan breien.

Er staan 55 breipatronen in dit breiboek, waardoor je leuke amigurumi-vogels en bijbehorende accessoires kan breien. De amigurumi-vogels breien is voor beginners makkelijker gemaakt door de duidelijke breipatronen.

Dit boek past daarom prima bij breiboeken voor beginners, maar ook voor gevorderden is er genoeg uitdaging. Voor elk niveau zijn de breiprojecten geschikt.

Breiers/breisters smullen weer van dit geweldige breiboek van Arne en Carlos. Het is een musthave voor de echte breiliefhebbers.

Vogels breien met Arne & Carlos (Arne Nerjordet & Carlos Zachrison) boek

11. Vrolijke knuffels breien (Anna Hrachovec)

Niveau: Beginners en gevorderden

Een breiboek over knuffels breien mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje van de beste breiboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke breipatronen. Vrolijke knuffels breien is een geweldig boek om lekker knuffels te gaan breien!

Ook dit boek past goed bij de breiboeken voor beginners, omdat de patronen niet lastig zijn en de basistechnieken staan goed uitgelegd. Voor gevorderden is het leuk om deze kleine projectjes tussendoor te doen.

Je gaat allemaal schattige amigurumi-figuurtjes breien. Dit zijn niet zomaar amigurumi-figuurtjes, maar het zijn bijvoorbeeld snoezige varkentjes met pruiken op of mannetjes zo groot als een boon.

Binnen een uur kan je veel van deze projectjes al maken. Veel breiers/breisters vinden het leuk om deze amigurumi-figuurtjes voor zichzelf te maken en ook om cadeau te geven.

Vrolijke knuffels breien (Anna Hrachovec) boek

Meer boeken over breien (Breiboeken) + andere aanraders

Hierboven heb je de beste breiboeken voor beginners en gevorderden gezien met makkelijke en moeilijke breipatronen. Breien voor beginners is toegankelijker met makkelijke breipatronen. Voor gevorderden zijn er moeilijkere breipatronen met meer uitdaging.

Met de bovenstaande breiboeken kan je van alles breien, zoals (kinder)truien, knuffels, mutsen, sjaals, tassen, vogels en nog veel meer! Deze boeken over breien maken van het breien een feestje en je vergroot ook nog eens je breivaardigheden.

Wil je toch nog verder kijken naar andere breiboeken? Op Bol.com vind je er nog meer!

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet je zelf nog een goed breiboek dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie