De 10 beste boeken over brood bakken [2024]

Je hoeft niet meer verder te zoeken naar de beste boeken over brood bakken. Wij hebben de 10 beste op een rij gezet. Er staan verschillende boeken tussen, van een boek met recepten voor de broodbakmachine tot een boek over zuurdesembrood bakken. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er boeken over brood bakken te vinden. Brood bakken is leuk en erg lekker. Jij kan ook lekkere broden bakken. Lees lekker verder!

1. Meesterlijk brood (Robèrt van Beckhoven)

Robèrt van Beckhoven zal je vast wel kennen als jurylid van Heel Holland Bakt. Met Meesterlijk brood heeft hij een geweldig boek over brood bakken gemaakt.

In het boek leer je wat er echt bij brood bakken komt kijken. Met de juiste kennis kan je pas echt goed brood gaan bakken. Denk hierbij aan kennis over ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen.

Je begint eerst met de basis. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. 50 recepten zijn in moeilijkheid en variatie opgebouwd. Van bruin en wit brood tot diverse desembroden. De fotografie in stappen maakt de uitleg makkelijker.

Voor veel kopers is het boek echt een aanwinst en het nodigt uit om brood te gaan bakken. Volgens ons is dit het beste boek om brood te bakken.

Meesterlijk brood (Robèrt van Beckhoven) boek

2. Brood uit eigen oven (Levine van Doorne)

Levine van Doorne heeft verschillende boeken over brood bakken gemaakt. Deze boeken zijn goed en vallen erg in de smaak. Brood uit eigen oven is haar beste boek.

Levine van Doorne geeft haar broodbakgeheimen prijs in het boek. De ingrediënten zijn netjes in grammen aangegeven, zodat je makkelijk aan de slag kan gaan en je ook je eigen draai eraan kan geven.

De ingrediënten zijn overal in Nederland verkrijgbaar. Er staan 50 recepten in voor verschillende soorten brood, zoals bruin, spelt, stokbrood en gevlochten brood. In het boek wordt ook ruim aandacht besteed aan het bakken van zuurdesembrood.

Thuisbakkers vinden het een geweldig boek. Zowel voor beginners als gevorderden is het zeer geschikt. Bij iedere thuisbakker hoort dit boek over brood bakken tussen de andere kookboeken te staan.

Brood uit eigen oven (Levine van Doorne) boek

3. Broodbijbel (Hiljo Hillebrand)

De titel van het boek, Broodbijbel, klinkt al goed. Gelukkig is het ook een goed boek. Het is een compleet boek voor de echte broodliefhebber.

Door de heldere instructies en duidelijke foto’s in stappen kunnen zowel beginners als gevorderden lekker aan de slag gaan. Hiljo Hillebrand heeft de titel Meester Boulanger en kan als geen ander uitleggen over brood bakken.

In het boek worden de belangrijke basistechnieken behandeld. Er staan handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties in. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes. Voor de ervaren broodbakker is bijvoorbeeld chapati en injera interessant.

Voor veel thuisbakkers behoort het boek zelfs tot hun favoriete broodboek. Van simpele tot ingewikkelde recepten, voor iedereen staat er wel iets tussen.

Broodbijbel (Hiljo Hillebrand) boek

4. Een boek over brood (Issa Niemeijer-Brown)

Issa Niemeijer-Brown bakt het lekkerste brood van Amsterdam en ver daarbuiten. Met het boek Een boek over brood leert hij jou ook de lekkerste broden bakken.

Het boek brengt brood bakken terug tot de basis. Issa Niemeijer-Brown komt uit een familie met Franse en Italiaanse banden. Dat is ook te merken aan de Franse bakkerij die hij is begonnen in Amsterdam.

Thuisbakkers begrijpen door het boek beter wat ze echt aan het doen zijn. Je kan onder andere echte baguettes maken die hetzelfde smaken als in Frankrijk.

Een boek over brood (Issa Niemeijer-Brown) boek

5. Broodjes uit eigen oven (Levine van Doorne)

Broodjes uit eigen oven is nog een boek van Levine van Doorne in deze rij. Ook dit boek is een echte aanrader voor de thuisbakker.

In totaal staan er 42 recepten in het boek voor zoete en hartige broodjes in verschillende variaties. Denk bijvoorbeeld aan advocaatbroodjes, chocoladekoffiebroodjes en Italiaanse gehaktbroodjes.

Ook staan er recepten voor grotere broden in, die geschikt zijn voor twee à drie personen. De recepten zijn op een heldere manier stap voor stap beschreven. Het is geschikt voor beginners en gevorderden.

De recepten die de thuisbakkers uitproberen zijn een groot succes. Het klopt op de gram nauwkeurig. Het is weer een typisch helder en goed boek van Levine van Doorne.

Broodjes uit eigen oven (Levine van Doorne) boek

6. Hoe bak ik zuurdesembrood (Emmanuel Hadjiandreou)

Hoe bak ik zuurdesembrood is het beste boek om zuurdesembrood te bakken. Steeds meer mensen kiezen voor gezond zuurdesembrood.

Het boek legt in het begin stap voor stap uit hoe je deeg maakt en kneedt en hoe je standaardzuurdesembrood vormt, bereidt en bakt. Variëren met bijvoorbeeld oergranen en spelt is mogelijk.

Ook staan er recepten in voor zoete of hartige zuurdesembroden, bijvoorbeeld met halloumi en munt. Meel, water en aandacht is de enige basis die je nodig hebt.

Volgens kopers maakt dit boek zuurdesembrood bakken makkelijk. Met de 45 lekkere en gezonde recepten kan je als thuisbakker lekker aan de slag gaan.

Hoe bak ik zuurdesembrood (Emmanuel Hadjiandreou) boek

7. Hoe bak ik brood (Emmanuel Hadjiandreou)

Hoe bak ik brood is het tweede boek van Emmanuel Hadjiandreou in deze rij. Met dit boek laat Emmanuel Hadjiandreou zien dat brood bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Er staan meer dan 60 eenvoudige recepten in. Deze recepten zijn stap voor stap gefotografeerd. Je krijgt bijvoorbeeld tips over hoe bloem en gist nu eigenlijk werken en hoe je sojabrood en wit brood maakt.

Er gaat veel aandacht uit naar rogge en spelt, omdat dit ingrediënten zijn om goede broden te bakken. Met een klein beetje zuurdesemstarter leer je ook zuurdesembroden maken met dit boek en je krijgt nog te maken met zoetigheden, zoals croissants.

Volgens kopers hoort dit boek echt bij de beste boeken over brood bakken. Vooral als je zonder broodbakmachine aan de slag wil, dan is het boek een aanrader!

Hoe bak ik brood (Emmanuel Hadjiandreou) boek

8. Haal meer uit je broodbakmachine (Marco Bakker)

Hou jij van brood bakken met je broodbakmachine? Dan is het boek Haal meer uit je broodbakmachine echt iets voor jou. Er valt meer uit je broodbakmachine te halen dan je denkt.

Met een broodbakmachine kan je zonder veel werk lekker vers brood maken. Je kan verschillende soorten brood maken, zoals voltarwebrood, roggebrood en notenbrood.

Maar je kan bijvoorbeeld je broodbakmachine ook als hulpmiddel gebruiken om sandwiches, broodpudding en taarten te bakken. Met de meer dan 50 recepten van brood, broodjes en gebak kan je alles uit je broodbakmachine halen.

Kopers vinden het een zeer duidelijk boek om brood te bakken met een broodbakmachine. De recepten in het boek zijn ideaal voor de broodbakmachine.

Haal meer uit je broodbakmachine (Marco Bakker) boek

9. Heel Holland bakt brood (Robèrt van Beckhoven & Linda Collister)

Vrijwel iedereen kent Heel Holland Bakt wel. Het boek Heel Holland bakt brood is voor de liefhebbers van Heel Holland Bakt een geweldig boek om brood te bakken. Ook voor degenen die het programma niet kijken is het een goed boek.

Robèrt van Beckhoven deelt in het boek de lekkerste broodrecepten. Er staan zowel basisrecepten in als recepten waarmee je echt de show kan stelen. Ook komen toppers van Heel Holland Bakt aan bod. De recepten variëren van volkoren brood tot zoete brioche.

Voor thuisbakkers is het een feestje om met dit boek brood te bakken. Zowel voor de beginnende als de ervaren broodbakker is het een geschikt boek.

Heel Holland bakt brood (Robèrt van Beckhoven & Linda Collister) boek

10. Red zuurdesem (Wouter Groeneveld)

Het boek Red zuurdesem laat zien hoe belangrijk zuurdesem is voor de smaak van brood. Wouter Groeneveld gaat in het boek op zoek naar de smaak en wetenschap van brood.

Verschillende experts komen aan het woord, zoals molenaars, brouwers en biochemici. Zuurdesem blijkt erg belangrijk te zijn. Helaas is het door het snelle leven van tegenwoordig naar de achtergrond verdrongen.

Dit boek wil zuurdesem redden. Er staan goede tips en formules in om zelf met zuurdesem aan de slag te gaan.

Kopers vinden het een erg inspirerend boek over zuurdesem. Als leek kan je zelfs met de recepten beginnen en ook gaan bakken met zuurdesem.

Red zuurdesem (Wouter Groeneveld) boek

Meer boeken over brood bakken + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste boeken over brood bakken gezien voor zowel beginners als gevorderden. Van recepten voor de broodbakmachine tot zuurdesembrood bakken, je hebt verschillende boeken voorbij zien komen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over brood bakken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede boeken over brood bakken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie