C boeken: De beste voor zowel jongens als meiden!

Hier staan de beste C boeken in een mooie lijst voor zowel jongens als meiden. Je hoeft niet meer verder te zoeken! C boeken zijn geschikt voor de jeugd. Hebben C boeken ook een bepaald niveau? Daar kom je achter in dit artikel. Carry Slee heeft veel leuke C boeken geschreven, vandaar dat daar ook een speciale lijst van te zien is. Via de linkjes kan je de C boeken eenvoudig bestellen en heb je ze snel in huis. Lees lekker verder om erachter te komen welke leuke C boeken er allemaal zijn.

Wat zijn C boeken?

Misschien moet je wel van je docent één of meerdere C boeken lezen? Of je ouders hebben gezegd dat je C boeken moet gaan lezen? Of je bent als ouder op zoek naar C boeken voor je kind(eren)? Het kan allemaal. Maar weet je ook wat C boeken zijn?

C boeken zijn geschikt voor de jeugd van 12 jaar en ouder. Ook zijn er A, B en D boeken. Bibliotheken in Nederland gebruiken deze indeling:

Boek indelingGeschikte leeftijden
A boekenTot 9 jaar
B boeken9 tot 12 jaar
C boeken12 jaar en ouder
D boeken15 jaar en ouder

De A, B, C en D indeling van boeken duidt niet per se een niveau aan. C boeken geven dus niet echt een niveau aan, maar het gaat meer over boeken die geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie en de levensfase waarin de kinderen zitten.

C boeken gaan bijvoorbeeld over het leven in de brugklas, kinderen die voor het eerst drugs gebruiken of over een eerste liefde. Deze verhalen zijn geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Het betekent niet dat kinderen van bijvoorbeeld 10 jaar geen C boeken kunnen lezen, maar het past minder goed in hun leeftijdscategorie. Als kinderen al wat verder zijn in hun ontwikkeling, zou je natuurlijk een niveau op kunnen schuiven.

In de bibliotheek vind je veel C boeken, maar vaak zijn de leuke C boeken al uitgeleend. En misschien ben je wel helemaal geen lid van de bibliotheek? De onderstaande boeken in de C boekenlijsten kan je eenvoudig bij Bol.com bestellen en je hebt ze snel in huis. Een e-book kan je uiteraard onmiddellijk mee beginnen.

Spongebob lezen

De beste C boekenlijst voor jongens

Speciaal voor jou hebben we de beste C boekenlijst voor jongens gemaakt. We hebben alle boeken nagekeken en volgens de bibliotheek zijn het officiële C boeken.

De beste C boekenlijst voor meiden

Speciaal voor jou hebben we de beste C boekenlijst voor meiden gemaakt. We hebben alle boeken nagekeken en volgens de bibliotheek zijn het officiële C boeken.

C boeken Carry Slee

Carry Slee is een legendarische Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken vallen zo erg in de smaak dat ze zelfs zijn verfilmd. Ze heeft leuke C boeken voor de jeugd geschreven.

We hebben contact gehad met de bibliotheek en de onderstaande boeken zijn allemaal officiële C boeken van Carry Slee. Hier is een lijstje van leuke en interessante C boeken die geschreven zijn door Carry Slee:

Andere aanraders

Hierboven heb je de beste C boekenlijst voor jongens en meiden gezien. Er zitten vast leuke C boeken voor je bij. De C boekenlijst van Carry Slee kan uiteraard niet ontbreken. Hier zitten ook hele goede C boeken voor de jeugd bij.

Lezen is goed voor de jeugd en misschien wil je wel meer boeken kopen, zonder dat er per se een “C” labeltje aan zit. Op Bol.com staan de beste boeken voor de jeugd. Ook staan er uiteraard nog meer C boeken.

Misschien is het ook interessant om naar andere boeken te kijken van de officiële indeling die de bibliotheken in Nederland gebruiken:

Een andere aanrader is het artikel “Populaire kinderboeken”. In dit artikel vind je de meest populaire kinderboeken voor alle leeftijden.

Als je zelf nog een suggestie hebt over een goed C boek dat absoluut in één van de bovenstaande lijsten moet komen te staan, dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie