De 15 beste crypto boeken + extra bitcoin investeren tips

Je gaat hier de 15 beste crypto boeken vinden in het Nederlands en Engels. Er staan ook specifieke Bitcoin en blockchain boeken tussen. Het is interessant om meer over Bitcoin en de techniek achter cryptocurrencies (Blockchain) te leren. Ook zijn er natuurlijk crypto boeken te vinden waarin je meer leert over investeren en traden. Voor iedereen zijn er in dit rijtje wel goede boeken over cryptocurrency te vinden. We geven ook nog extra tips weg over investeren in bitcoins. Lees snel verder!

1. Bitcoin voor beginners (Levi Haegebaert)

Wil je meer over bitcoins weten en misschien wel investeren in bitcoins, maar weet je er nog niet zoveel vanaf? Bitcoin voor beginners is het ideale Bitcoin boek voor beginners om meer over bitcoins te leren!

Je kan wel blind in bitcoins gaan investeren, maar het is handig om eerst te weten wat bitcoins precies zijn en wat de blockchain is. Ook als je niet wil investeren, is het erg interessant om als beginner meer over Bitcoin en de blockchain te weten te komen.

Verder krijg je goede tips over hoe je bitcoins kan kopen, verkopen en veilig bewaren. Je krijgt zelfs 3 euro aan bitcoins bij dit boek! Dat is een leuk begin voor je eventuele bitcoinavontuur.

Niemand beter dan Levi Haegebaert kan je meer over bitcoins vertellen. Hij is namelijk een echte Bitcoin-expert met een eigen start-up (Start2Bitcoin) en reist de wereld rond om zijn kennis met anderen te delen. Dit boek hoort bij de beste boeken over bitcoins.

Bitcoin voor beginners (Levi Haegebaert) boek

2. De Bitcoinrevolutie (Quinten François)

Voor beginners is het boek De Bitcoinrevolutie echt een aanrader. Je leert onder andere meer over de bitcoin zelf, de blockchain en waarom digitaal geld de volgende stap is in de evolutie van het geld.

Heel interessant is dat je de geschiedenis van het geld induikt en daarom ook een goede indruk krijgt waarom Bitcoin zo revolutionair is. De bitcoin is namelijk een veel eerlijker geldsysteem dan het monetaire systeem dat nu bestaat.

Hoe transparant zijn de banken eigenlijk? Denk daar maar eens over na. En waardes van valuta blijven maar dalen door het bijdrukken van geld. De bitcoin is gedecentraliseerd, veilig, transparant en kan niet worden bijgedrukt.

Zo zijn er nog meer voorbeelden op te noemen waarom digitaal geld beter is dan het huidige monetaire systeem. Voor beginners is het echt een heel goed boek om Bitcoin beter te begrijpen. Het is een aanrader en mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje van de 15 beste crypto boeken.

De Bitcoinrevolutie (Quinten François) boek

3. In 10 stappen je eigen bank (Dave van Dooren & Petra van Dooren-Lansdorp)

Het geld op de bank verdampt alleen maar en je kan wel fluiten naar rente. Het boek In 10 stappen je eigen bank leert je om te investeren in cryptocurrencies en je eigen cryptobank te maken.

Eerst ga je ontdekken wat de cryptowereld eigenlijk is en of het wel iets voor jou is. Het is mogelijk om financieel onafhankelijk te worden met cryptocurrencies, maar je moet wel weten hoe.

Je leert om veilig te investeren in cryptocurrencies. In principe gaat het niet alleen om geld verdienen, maar ook om de motieven die achter cryptocurrencies schuilgaan.

Je gaat niet alleen van de kansen, maar ook van de risico’s een beeld krijgen. Door dit boek over cryptocurrency is het mogelijk om een goed plan, de juiste mindset en je eigen cryptobank te hebben.

In 10 stappen je eigen bank (Dave van Dooren & Petra van Dooren-Lansdorp) boek

4. Ons geld is stuk (Bert & Peter Slagter)

De titel van dit boek over Bitcoin, Ons geld is stuk, zegt al een hoop. Ons geldsysteem is letterlijk kapot aan het gaan en Bitcoin kan daar de oplossing voor zijn.

Tegenwoordig worden mensen eigenlijk slapend arm. Veel mensen in Nederland hebben bijvoorbeeld een grote studieschuld, krijgen geen rente meer voor hun spaargeld en ook nog eens zijn huizen niet meer te betalen.

Wereldwijd hebben mensen problemen met het huidige geldsysteem. Denk bijvoorbeeld aan de financiële censuur en hoge inflatie. En wat denk je van geld vanuit het buitenland naar je eigen land sturen. Dan betaal je meestal grote tarieven.

Dit boek leert je dat Bitcoin een goede oplossing kan zijn voor deze problemen, maar dat het ook kan mislukken. Op een simpele manier lees je hoe.

Ons geld is stuk (Bert & Peter Slagter) boek

5. Blockchange! (Redmer Huizinga)

Blockchain boeken zijn interessant om meer te weten te komen over de techniek achter cryptocurrencies. Blockchange! is een goed boek om meer over de blockchain te leren.

Niet alleen kan de blockchain gebruikt worden voor cryptocurrencies, maar ook voor vele andere doeleinden. Het zou veel kunnen veranderen in de wereld.

Door de blockchain zou een land bijvoorbeeld geen centrale overheid meer hoeven te hebben. Op vele vlakken is het mogelijk om gebruik te maken van de blockchain.

Je duikt als het ware door het boek in de wereld van blockchain en cryptovaluta, op een luchtige manier. Zelf ga je ook nadenken over wat voor invloed de blockchain op de wereld zou kunnen hebben.

Blockchange! (Redmer Huizinga) boek

6. Black on Crypto Trading (Cédric Mangbau & Emmanuel Ngoma)

Weet je nu nog helemaal niks over cryptocurrencies, maar wil je wel op een makkelijke manier leren wat het zijn? Dan is Black on Crypto Trading een goed boek voor jou.

Je zal vast wel gehoord hebben van bitcoin of bijvoorbeeld litecoin. Sommige mensen investeren veel in cryptocurrencies en anderen geloven er totaal niet in.

Maar wat zijn cryptocurrencies precies? Hoe gaat het in zijn werk? Kan je er echt mee betalen of is het meer een soort experiment? Op deze vragen gaat het boek in.

Dit crypto boek is ideaal voor beginners die nu nog niks afweten van cryptocurrencies, maar zich er wel in willen gaan verdiepen. Geen onnodig moeilijke uitleg, maar gewoon simpel.

Black on Crypto Trading (Cédric Mangbau & Emmanuel Ngoma) boek

7. Blockchain Revolution (Don Tapscott & Alex Tapscott)

Blockchain Revolution beschrijft hoe de technologie achter bitcoin en andere cryptocurrencies de wereld gaat veranderen. Voor beginners is het goed te volgen.

Volgens het boek gaat de economie wereldwijd er anders uitzien door de blockchain. De blockchain heeft veel meer potentie dan alleen maar als techniek achter cryptocurrencies te functioneren.

Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van geboorte- en overlijdensakten, verzekeringsclaims en stemmen voor een verkiezing. De mogelijkheden zijn heel groot.

Je krijgt door dit blockchain boek een beter beeld over wat blockchain de wereld allemaal kan gaan brengen in de toekomst. Het zet je zelf ook tot nadenken.

Blockchain Revolution (Don Tapscott & Alex Tapscott) boek

8. Bitcoin en andere cryptovaluta (Gert-Jan Lasterie)

Denk je erover na om in cryptocurrencies te stappen? Bitcoin en andere cryptovaluta is een goed crypto boek voor beginners, waarmee jij ook kan gaan investeren in cryptocurrencies.

Ben je eigenlijk te laat als je nu instapt? Wat voor nut hebben cryptomunten en wat is de echte waarde? Dit boek gaat dieper in op dit soort vragen.

Je gaat meer leren over digitaal geld en de blockchaintechnologie. Ook leer je onder andere hoe je veilig kan handelen in cryptocurrencies, hoe je ze op een veilige manier bewaart en hoe je aan een ICO meedoet.

Het boek maakt je echt enthousiast over cryptocurrencies en de blockchain. Iedereen kan meedoen! Waar wacht je nog op als je wil gaan beginnen met cryptocurrencies?

Bitcoin en andere cryptovaluta (Gert-Jan Lasterie) boek

9. The Bitcoin Standard (Saifedean Ammous)

Meer mensen gaan zich steeds meer afzetten tegen (gecentraliseerde) banken. The Bitcoin Standard beschrijft mooi over een gedecentraliseerd alternatief voor dit bankensysteem, namelijk Bitcoin.

Het boek gaat dieper in op de opkomst van de Bitcoin, waardoor het zo snel kon groeien en wat de eventuele economische, politieke en sociale gevolgen zijn.

Met bitcoins ben je echt helemaal zelf eigenaar over je geld en met banken ligt dat toch iets anders. Volgens Saifedean Ammous zijn banken en het huidige geldsysteem achterhaald en kan Bitcoin voor een nieuw geldsysteem zorgen.

Interessant is ook dat je in dit Bitcoin boek achter veelgestelde Bitcoin vragen komt, zoals: Is bitcoin mining een verspilling van energie? Is bitcoin voor criminelen? Hoe kan Bitcoin kapot worden gemaakt?

The Bitcoin Standard (Saifedean Ammous) boek

10. De kracht van blockchain (Timo Baldwin & Marcel Sanders)

De titel van het boek, De kracht van blockchain, zegt goed waar het boek over gaat. Wat is eigenlijk de kracht van blockchain? Als je dit boek hebt gelezen, kan je daar een goed oordeel over vellen.

Je zal vast weleens van bitcoins gehoord hebben. Maar hoe komt het dat Bitcoin niet wordt beheerd door één partij, maar decentraal is? Dit komt door de blockchain.

De blockchain staat vooral bekend als de techniek achter de bitcoin en vele andere cryptocurrencies, maar de mogelijkheden met blockchain zijn nog veel groter.

Door dit blockchain boek ga je begrijpen wat blockchain precies is en wat de mogelijkheden zijn. Je hoeft niet per se verstand te hebben van ICT om het te begrijpen.

De kracht van blockchain (Timo Baldwin & Marcel Sanders) boek

11. The Crypto Trader (Glen Goodman)

The Crypto Trader is een geweldig crypto tradingboek en hoort thuis in dit rijtje van de 15 beste crypto boeken. Als beginner kan je net als Glen Goodman geld gaan verdienen door met cryptocurrencies te traden.

Glen Goodman is een succesvol cryptocurrency trader en kon zelfs stoppen met zijn baan toen hij in de dertig jaar oud was. In dit boek toont hij hoe je ook grote winsten kan behalen met bitcoin, Ethereum, Ripple en meer cryptocurrencies.

Hij stapte zelfs net op tijd uit in 2017, net voor de grote crash. Om van het traden van cryptocurrencies te leven, gebruikt hij bepaalde tradingstrategieën en regels die hem zo succesvol maken. In het boek ga je dit leren, zodat je ook geld kan verdienen met het traden van cryptocurrencies.

Op social media is hij tegenwoordig één van de meest gevolgde crypto traders ter wereld. Hij heeft er jarenlang over gedaan en veel fouten gemaakt om consistent geld te verdienen met cryptocurrencies traden, maar door dit boek kan jij gelijk goed beginnen.

The Crypto Trader (Glen Goodman) boek

12. Mastering Bitcoin (Andreas M. Antonopoulos)

Mastering Bitcoin is niet echt bedoeld voor beginners die meer over de bitcoin willen weten. Het is meer bedoeld voor software developers die de blockchaintechnologie achter bitcoin willen begrijpen.

Er staan echte codevoorbeelden in Python en C++ in het boek. Je gaat leren hoe de code van blockchaintechnologie in elkaar steekt. Dit geeft je inspiratie om eventueel zelf met een blockchainproject te beginnen.

In de meeste Bitcoin boeken wordt er maar globaal op de blockchaintechnologie ingegaan. Je moet er maar vanuit gaan dat het allemaal zo werkt, zoals het is beschreven. Nu ga je met eigen ogen de werking zien in code.

Voor software developers die echt de blockchaintechnologie in code willen begrijpen, is het een geweldig boek. Eindelijk ga je ontdekken hoe de blockchain echt werkt en in elkaar steekt.

Mastering Bitcoin (Andreas M. Antonopoulos) boek

13. Het tijdperk van cryptovaluta (Paul Vigna & Michael J. Casey)

Het tijdperk van cryptovaluta is geen crypto trading- en investeringsboek, maar het is een boek over cryptovaluta en wat voor revolutie het kan gaan veroorzaken in de maatschappij.

Veel mensen zijn hun vertrouwen in banken verloren en misschien zijn cryptovaluta daarvoor wel de oplossing. Ook kunnen cryptovaluta bijvoorbeeld zorgen voor meer welvaart in arme landen. Zo zijn er nog meer invloeden die cryptovaluta kunnen gaan hebben op de maatschappij en die worden in het boek behandeld.

Ook ga je beter begrijpen hoe cryptovaluta is ontstaan en hoe het werkt. Niemand beter dan Wall Street Journal-journalisten Paul Vigna en Michael J. Casey kunnen dat beschrijven.

Wie weet worden de traditionele banken op den duur wel overbodig? Er komt in ieder geval een financiële revolutie aan. Dit boek over cryptocurrency is een echte aanrader.

Het tijdperk van cryptovaluta (Paul Vigna & Michael J. Casey) boek

14. Blockchain (Daniel Drescher)

In 25 stappen worden de basisprincipes van blockchaintechnologie besproken in het boek Blockchain. Je hoeft geen verstand te hebben van programmeren of een andere technische achtergrond te hebben. Dit boek is voor beginners erg duidelijk. Voor gevorderden is het niet aan te raden.

Je gaat eerst leren wat de blockchain precies is. Dit is belangrijk om er dieper in te duiken. Ook ga je lezen waarom de blockchain eigenlijk nodig is en welk probleem het oplost.

Er zijn heel veel mogelijkheden met de blockchain en die zal je voorbij zien komen. Heel interessant is dat je echt gaat leren hoe de blockchain werkt, zonder dat het boek onnodig technisch wordt.

Het is mogelijk dat de blockchain financiële systemen gaat veranderen. Jij kan door dit boek al vooruitlopen op de massa door te begrijpen wat blockchain is en hoe het werkt.

Blockchain (Daniel Drescher) boek

15. The Blockchain Developer (Elad Elrom)

We zijn alweer bij het laatste boek aangekomen in dit rijtje van de 15 beste crypto boeken. The Blockchain Developer is bedoeld voor onder andere programmeurs en software engineers die een blockchain developer willen worden en met blockchainprojecten aan de slag willen gaan.

In het boek leer je om blockchainprojecten te ontwerpen, bouwen, publiceren, testen, onderhouden en beveiligen. Dat doe je door gebruik te maken van Bitcoin, Ethereum, NEO, EOS en Hyperledger.

Je kan echt gaan beginnen met je eigen blockchainproject(en). Door de duidelijke uitleg en goede codevoorbeelden leer je heel veel en doe je inspiratie op.

Voor onder andere programmeurs en software engineers is dit boek erg leerzaam om lekker zelf met blockchainprojecten aan de slag te gaan. Ook voor technische ondernemers en technische investeerders kan het heel interessant zijn om de blockchaintechnologie beter te begrijpen en in te zien wat voor potentie het heeft.

The Blockchain Developer (Elad Elrom) boek

Extra bitcoin investeren tips

  • Investeer alleen met geld dat je kan missen
  • Maak gebruik van een hardware wallet om je bitcoins veiliger te bewaren, zoals de Ledger Nano X op Amazon.nl
  • Maak een plan voor je investering, investeer bijvoorbeeld elke maand een bedrag in bitcoins dat je kan missen
  • Laat je niet leiden door FOMO (Fear Of Missing Out/Bang om de boot te missen)
  • Kijk eens verder dan de bitcoin en spreid je investering uit naar andere cryptocurrencies die ook veel potentie hebben
  • Wees gewaarschuwd dat de bitcoin heel volatiel is, het kan heel snel en hard stijgen, maar ook heel snel en hard dalen
  • Bitvavo is momenteel de beste bitcoin en crypto broker van Nederland. Het is een aanrader om daar bitcoins te kopen.

Ondanks dat Bitcoin al vele malen dood is verklaard, lijkt er een mooie toekomst voor Bitcoin in het verschiet te liggen.

Dit is geen financieel advies. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je in bitcoins gaat investeren.

Meer boeken over cryptocurrency + andere aanraders

Hierboven heb je de 15 beste crypto boeken gezien in het Nederlands en Engels. Ook specifieke Bitcoin en blockchain boeken ben je tegengekomen.

Natuurlijk ontbreken de crypto boeken niet over investeren en traden. Voor iedereen staat er wel een goed boek tussen.

Wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over cryptocurrency? Op Bol.com staan er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Hopelijk ben je enthousiast geraakt over crypto, blockchain en Bitcoin, want cryptocurrencies en de technologie daarachter (Blockchain) kunnen de wereld echt gaan veranderen!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie