D boeken: De beste boeken voor 15 jaar en ouder!

In dit artikel vind je de beste D boeken! D boeken zijn bedoeld voor kinderen van 15 jaar en ouder. De D boekenlijst bestaat uit de 10 beste D boeken en zijn in het Nederlands geschreven. Ook hebben we nog een aparte D boekenlijst gemaakt met alleen maar Nederlandse schrijvers/schrijfsters. Tot slot geven we nog andere aanraders. Via de linkjes bestel je de D boeken eenvoudig en je hebt ze snel in huis. Lees snel verder!

Wat zijn D boeken?

Het is eigenlijk al verklapt in de introductie. D boeken zijn boeken voor kinderen van 15 jaar en ouder. Naast D boeken zijn er ook A, B en C boeken.

Dit is een officiële indeling die bibliotheken in Nederland hanteren. In “Wat zijn C boeken?” lees je meer over deze indeling.

Deze indeling heeft niet zozeer te maken met het niveau van de boeken. De indeling is meer bedoeld om boeken in te delen in verschillende leeftijdscategorieën. Hierdoor lezen kinderen boeken die passen in hun leeftijdscategorie.

Als je echt meer wil letten op de moeilijkheidsgraad van een boek, dan is het handiger om naar het AVI-niveau te kijken. Dit geeft een bepaalde moeilijkheidsgraad aan.

We gaan verder niet kijken naar andere A, B en/of C boeken en boeken met een bepaalde AVI moeilijkheidsgraad. In dit artikel richten we ons puur op D boeken.

Letter D gifje

De beste D boekenlijst (Nederlands)

We hebben de beste D boekenlijst gemaakt met boeken geschreven in het Nederlands, zodat je niet verder hoeft te zoeken. De meeste boeken komen niet van Nederlandse schrijvers/schrijfsters, maar zijn vertaald naar het Nederlands.

Bij de bibliotheek hebben we navraag gedaan. Allemaal zijn het officiële D boeken. De 10 beste D boeken in het Nederlands staan hieronder op een rijtje.

D boekenlijst van Nederlandse schrijvers/schrijfsters

Naast de 10 beste D boeken is het ook interessant om een D boekenlijst te zien van Nederlandse schrijvers/schrijfsters. Er zijn namelijk ook een aantal goede D boeken afkomstig van Nederlandse schrijvers/schrijfsters! Hier vind je er 5.

Er staan al een aantal D boeken van Nederlandse schrijvers/schrijfsters in “De beste D boekenlijst (Nederlands)”. Hier vind je boeken die nog niet in die boekenlijst staan.

Ook bij deze boeken hebben we navraag gedaan bij de bibliotheek. Dit zijn allemaal officiële D boeken.

Andere aanraders

Je hebt de beste D boekenlijst (Nederlands) gezien en een mooie D boekenlijst van Nederlandse schrijvers/schrijfsters. D boeken zijn allemaal boeken die geschikt zijn voor de jeugd van 15 jaar en ouder.

In de bibliotheek staan D boeken, maar het is ook gewoon gaaf om zelf mooie D boeken in bezit te hebben. Vaak zijn de beste D boeken ook nog uitgeleend, waardoor je meerdere bibliotheken moet afstruinen. Misschien ben je wel helemaal geen lid van de bibliotheek?

Op Bol.com vind je nog meer goede D boeken voor de jeugd van 15 jaar en ouder. Bol.com is sowieso de beste plek online om boeken te bestellen en je hebt ze meestal heel snel in huis. Met bijvoorbeeld e-books kan je gelijk al beginnen met lezen.

Wil je ook naar andere boeken kijken van de indeling die bibliotheken in Nederland hanteren? Lees dan de volgende artikelen:

Een andere aanrader is het artikel “Populaire kinderboeken”. In dit artikel vind je de meest populaire kinderboeken voor alle leeftijden.

Als je zelf nog suggesties hebt over goede D boeken die absoluut in één van de bovenstaande lijsten horen te staan, dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie