Top 3 deuterocanonieke boeken (Nederlands)

Hier vind je de top 3 deuterocanonieke boeken in het Nederlands. Om precies te zijn gaat het om bijbels die deuterocanonieke boeken bevatten. Ook lees je in het laatste hoofdstuk waar Engelse deuterocanonieke boeken te vinden zijn. Officieel behoren de deuterocanonieke boeken niet tot de Hebreeuwse canon, maar ze komen voor in de bijbels van de rooms-katholieke kerk en de oosters-orthodoxe kerken. De protestanten zien de boeken als “apocrief” (Verborgen) en hun bijbel is ook een stuk dunner. Door middel van dit artikel kan je deuterocanonieke boeken eenvoudig kopen en lezen. Lees lekker verder!

1. De Nieuwe Bijbelvertaling (Nederlands Bijbelgenootschap)

Deze uitgave van De Nieuwe Bijbelvertaling bevat de deuterocanonieke boeken. Er zijn al meer dan 1 miljoen exemplaren van deze uitgave verkocht, sinds het in 2004 uitkwam.

Deze bijbel wordt gezien als de standaardvertaling in het Nederlands taalgebied. Het is een zeer toegankelijke bijbel voor degenen die de Nederlandse taal beheersen.

Veel lezers vinden de vertaling erg goed en duidelijk. Dit maakt het ook makkelijker om dieper in de deuterocanonieke boeken te duiken.

De Nieuwe Bijbelvertaling (Nederlands Bijbelgenootschap) boek

2. Bijbel – Gouden Reeks (Athenaeum)

10 jaar lang hebben 20 vertalers gewerkt aan de nieuwe vertaling. Onder andere vertaalwetenschappers, theologen, dominees en priesters hebben meegekeken. Daar is uiteindelijk Bijbel – Gouden Reeks uit ontstaan.

In deze uitgave zijn er in totaal drie boeken, die gaan over:

  • Het Oude Testament
  • De deuterocanonieke boeken
  • Het Nieuwe Testament

Veel lezers lezen met plezier de boeken, omdat het zo begrijpelijk is geschreven. Ook de illustraties van Gustave Doré vallen goed in de smaak.

Bijbel - Gouden Reeks (Athenaeum) boek

3. Naardense Bijbel (Pieter Oussoren)

Deze versie van de Naardense Bijbel bevat de deuterocanonieke boeken. Pieter Oussoren is een predikant en vertaler van de Bijbel. Zijn vertaling wordt geprezen.

De vertaling in deze bijbel ligt dicht bij de bron en dat laat de tekst meer spreken. Het is onder andere ook prettig dat voor het grootste gedeelte de werkwoordsvorm tegenwoordige tijd is.

Lezers vinden het erg prettig dat de vertaling dicht bij de grondtekst ligt. Het houdt je scherp. Voor wie dicht bij de bron wil blijven, is dit boek een echte aanrader.

Naardense Bijbel (Pieter Oussoren) boek

Meer deuterocanonieke boeken kopen en lezen (Nederlands en Engels) + andere aanraders

Hierboven heb je de top 3 deuterocanonieke boeken in het Nederlands gezien. Al de bijbels in deze top 3 bevatten deuterocanonieke boeken.

Misschien wil je toch nog meer of andere deuterocanonieke boeken in het Nederlands kopen en lezen? Op Bol.com staan er nog meer.

Ben je geïnteresseerd in deuterocanonieke boeken in het Engels? Dan zijn er goede op Amazon.nl te vinden.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie