Dinosaurus boeken: De beste voor kinderen en volwassenen!

Ben je op zoek naar dinosaurus boeken? Dan zit je hier helemaal goed! Hier ga je de beste dinosauriërs boeken vinden, zowel voor kinderen als volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan een dino vriendenboekje, dinosaurus pop-up boek en dinosaurus encyclopedie voor kinderen. Voor volwassenen is het interessanter om bijvoorbeeld meer details te lezen over het ontstaan en uitsterven van dinosaurussen. Je gaat hier sowieso een goed dinosaurusboek vinden. Lees lekker verder!

Dinosaurussen zijn fascinerend voor jong en oud

Als je “Dinosaurus boeken” zoekt op Google, vind je vooral kinderboeken die gaan over dinosaurussen. Echter zijn er ook genoeg goede dinosauriërs boeken voor volwassenen. Vaak lijken ze een beetje verstopt in de zoekmachines, maar wij hebben ook de beste dinosaurusboeken voor volwassenen voor je op een rijtje gezet!

Voor kinderen is het vooral fascinerend om dinosaurussen te zien in boeken en er globaal meer over te leren. Veel volwassenen vinden het ook erg fascinerend om dinosaurussen te zien in boeken, maar willen vaak ook dieper duiken in de geschiedenis over dinosaurussen en meer over dinosaurussen weten tot in detail.

Vandaar dat we een duidelijk onderscheid maken tussen dinosaurus boeken voor kinderen en volwassenen. Dinosaurussen zijn leuk, leerzaam en fascinerend voor alle leeftijden.

Veel kinderen houden op de basisschool een spreekbeurt over dinosaurussen. De onderstaande dinosaurus boeken zijn daar erg geschikt voor. Bijvoorbeeld Het allermooiste boek over dinosauriërs is erg gaaf om te laten zien in de klas!

Voor alle leeftijden is er wel een geschikt dinosauriërs boek. Bekijk de onderstaande boeken en kom erachter welke jij het leukst gaat vinden!

Dinosaurussen rawr!!

Dinosaurus boeken voor kinderen

Dinosaurus boeken voor kinderen staan vaak vol met prachtige afbeeldingen en illustraties van dinosaurussen. Het is gaaf voor kinderen om te zien hoe de dinosaurussen er vroeger uitzagen.

Dinosauriërs boeken zijn voor kinderen ook zeer geschikt als ze een spreekbeurt houden over dinosaurussen. Hieronder staan de beste dinosaurus boeken voor kinderen.

1. Over de dinosaurus en andere prehistorische dieren encyclopedie (Douglas Palmer)

Over de dinosaurus en andere prehistorische dieren encyclopedie is een prachtige dinosaurus encyclopedie. In de encyclopedie staan 350 bijzondere prehistorische dieren. Naast dinosaurussen staan er bijvoorbeeld ook apen, vissen en reptielen in.

In deze dinosaurus encyclopedie lees je meer informatie over verschillende soorten dinosaurussen en hoe ze leefden. De andere dieren in de encyclopedie zijn niet de dieren die we nu gewend zijn. In de prehistorie waren er bijvoorbeeld konijnen met 44 hele scherpe tanden. Je gaat meer bijzondere dieren tegenkomen.

Dit dinosaurus boek is eigenlijk voor alle leeftijden wel geschikt. Zelfs 2 jarigen vinden het boek geweldig en volwassenen vinden het ook interessant.

Aan de reviews op Bol.com is ook te lezen dat dit dinosaurus boek geweldig is voor jong en oud.

Over de dinosaurus en andere prehistorische dieren encyclopedie (Douglas Palmer) boek

2. Het allermooiste boek over dinosauriërs (Tom Jackson)

Je zou zeggen dat Het allermooiste boek over dinosauriërs niet kan ontbreken bij de beste dinosaurus boeken en dat ik ook zo! Het is een pareltje onder de dinosauriërs boeken.

In dit dinosaurusboek staan prachtige prenten over de meest mooie dinosaurussen die op aarde hebben geleefd. Ook staat er achtergrondinformatie bij en leuke weetjes. Dit boek is daarom ook zeer geschikt voor een spreekbeurt over dinosaurussen.

Het is een mooi kijkboek en het lijkt net of je teruggaat in de tijd en je zelf tussen de dinosaurussen leeft. Gelukkig leef je niet echt als mens in die tijd. Je zou maar een Tyrannosaurus Rex tegenkomen!

Voor kinderen van ongeveer 4 t/m 12 jaar is het een geschikt boek. Voor jonge kinderen is het leuk om uit voorgelezen te worden en de “oudere” kinderen kunnen de informatie zelf lezen en begrijpen.

Veel kinderen zijn erg blij met dit dinosaurusboek.

Het allermooiste boek over dinosauriërs (Tom Jackson) boek

3. Pop-up Dinosaurussen (Usborne)

Pop-up Dinosaurussen is een heel gaaf dinosaurusboek voor kinderen onder de 6 jaar. Voor kinderen komen de dinosaurussen nog meer tot leven door de mooie pop-ups.

In dit kinderboek staan pop-ups van verschillende dinosaurussen. Zo is er bijvoorbeeld een gave pop-up van een Tyrannosaurus Rex met zijn bek wijd open te zien. Kinderen vinden dit geweldig!

Bij de pop-ups van de verschillende dinosaurussen staan kleine verhaaltjes. Dit kan voorgelezen worden, zodat kinderen nog meer gaan meeleven met de pop-ups.

Dit dino boek valt erg in de smaak bij peuters en kleuters.

Pop-up Dinosaurussen (Usborne) boek

Andere aanbevelingen

Dinosaurus boeken voor volwassenen

Dinosaurus boeken voor volwassenen gaan vaak dieper in detail over onder andere het ontstaan en uitsterven van de dinosaurussen en hoe ze leefden op deze planeet.

Je komt op deze manier echt veel meer over dinosaurussen te weten en hoe onze wereld er tientallen miljoenen jaren geleden uitzag.

1. De opkomst en ondergang van de dinosaurus (Steve Brusatte)

Bij de beste dinosauriërs boeken voor volwassenen hoort De opkomst en ondergang van de dinosaurus. Steve Brusatte is een paleontoloog en weet ontzettend veel over de geschiedenis van dinosaurussen.

Samen met andere kenners en paleontologen doet Steve Brusatte veel onderzoek naar fossielen. Hierdoor kan hij goed vertellen hoe de wereld er in de tijd van dinosauriërs uitzag.

Ook heel interessant is dat de bevindingen van paleontologen van vroeger onder de loep worden genomen. Deze bevindingen vergelijken ze met hun eigen bevindingen. Hier komen hele interessante resultaten uit.

Wist je bijvoorbeeld dat duiven en mussen verwant zijn aan dinosaurussen en krokodillen niet? Dit zijn nogal verrassende uitkomsten. Dit dinosaurusboek geeft je een interessante kijk op de dinosauruswereld.

Lezers krijgen door dit boek over dinosaurussen echt een nieuwe kijk op dinosauriërs.

De opkomst en ondergang van de dinosaurus (Steve Brusatte) boek

2. Donkere materie en de dinosaurussen (Lisa Randall)

Dit boek gaat niet alleen over dinosaurussen. Donkere materie en de dinosaurussen gaat dieper in op de komeetinslag van 66 miljoen jaar geleden, waardoor de dinosaurussen en de meeste andere levende wezens uitstierven.

Hoe heeft zoiets kunnen gebeuren? Lisa Randall is een theoretische natuurkundige en vertelt in detail over hoe de komeetinslag heeft kunnen ontstaan.

Volgens Lisa Randall is een schijf donkere materie de oorzaak geweest van de komeetinslag. Het boek gaat onder andere dieper in over het ontstaan van het universum en wat de donkere materie daarmee te maken heeft. Zo krijg je een duidelijker beeld wat donkere materie precies is.

Dit boek geeft je een diepe kijk op het uitsterven van de dinosaurussen. Het geeft lezers echt stof tot nadenken.

Donkere materie en de dinosaurussen (Lisa Randall) boek

3. The complete illustrated encyclopedia of dinosaurs & prehistoric creatures (Dougal Dixon)

The complete illustrated encyclopedia of dinosaurs & prehistoric creatures is een prachtige encyclopedie over dinosaurussen en andere prehistorische schepsels, zoals de naam al zegt.

Door de geweldige illustraties zie je tot in detail hoe dinosaurussen en prehistorische schepsels er vroeger uitzagen. Je ziet precies in welk tijdperk ze leefden en door de interessante weetjes krijg je nog meer informatie.

Ook heel interessant zijn de kaarten waar belangrijke fossiele ontdekkingen zijn gedaan. Voor dinosaurus liefhebbers is dit echt een goede encyclopedie.

Veel lezers zijn onder de indruk van de illustraties.

The complete illustrated encyclopedia of dinosaurs & prehistoric creatures (Dougal Dixon) boek

Andere aanbevelingen

Meer dinosauriërs boeken + extra tip

Hierboven heb je de beste dinosaurus boeken voor kinderen en volwassenen gezien. Dinosauriërs boeken zijn er voor alle leeftijden!

Je hebt onder andere dinosaurus encyclopedieën voorbij zien komen en Het allermooiste boek over dinosauriërs. Het laatstgenoemde boek is ook leuk voor een dinosaurus spreekbeurt.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar een ander dinosaurusboek? Er zijn natuurlijk nog veel meer boeken over dinosaurussen. Een dinosaurusboek met geluid heb je bijvoorbeeld hier nog niet voorbij zien komen.

Zo zijn er nog meer geweldige dinosaurus boeken voor kinderen en volwassenen! Op Bol.com vind je de beste dinosauriërs boeken.

Tot slot geven we je nog een extra tip mee. Het is heel leuk om een e-book over dinosaurussen cadeau te doen. In “E-book cadeau geven” lees je meer over de leukste mogelijkheid om dat te doen.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie