Deze 10 boeken raadt Elon Musk je aan! + Boeken over Elon Musk

Elon Musk houdt van lezen en beveelt 10 boeken aan die je zeker gelezen moet hebben. Het lezen van deze boeken heeft hem gebracht waar hij nu is. Voordat we naar de boeken gaan kijken, wordt eerst kort beschreven wie Elon Musk is en wat zijn vermogen is. Zowel bij de 10 boeken die Elon Musk aanbeveelt als de beste boeken over Elon Musk, zijn een paar boeken ook verkrijgbaar in het Nederlands. Lees snel verder!

Wie is Elon Musk en wat is zijn vermogen?

Tja, wie is Elon Musk eigenlijk? De meeste van jullie zullen hem wel kennen, anders was je nu niet dit artikel aan het lezen over boeken die hij aanbeveelt.

Vele mensen kennen Elon Musk van Tesla. Elon Musk is op het moment van schrijven de CEO van Tesla Motors. Vooral de zelfbesturende elektrische auto’s van Tesla zijn erg bekend.

Van oorsprong is Elon Musk een ondernemer uit Zuid-Afrika. Hij startte in 1995 een internetbedrijf met zijn broer op, genaamd Zip2. Dit werd later verkocht en hier hield Elon Musk 22 miljoen dollar aan over.

Door deze grote som geld kon hij investeren in een online betaalplatform dat nu bekendstaat als PayPal. Toen PayPal werd overgenomen in 2002 door Ebay was Elon Musk de grootste aandeelhouder en hij ontving 165 miljoen dollar.

Met dit geld kon hij SpaceX (Bedrijf voor ruimtetransport) oprichten en investeren in Tesla. Het vermogen van Elon Musk is op het moment van schrijven 226 miljard dollar.

Hiermee behoort Elon Musk tot de rijkste personen op aarde!

Geld douchen

Deze 10 boeken moet je een keer in je leven gelezen hebben volgens Elon Musk

Elon Musk is een liefhebber van lezen en is daardoor ook zo succesvol geworden. Met lezen doe je kennis op en kennis is macht. Business Insider heeft 12 boeken op een rijtje gezet die iedereen zou moeten lezen volgens Elon Musk.

Wij hebben de 10 beste boeken eruitgehaald en daar ook een paar Nederlandse versies bij gevonden. Via de linkjes kan je de boeken eenvoudig bestellen en zelf ook veel kennis en inspiratie opdoen!

1. The Lord of the Rings (J.R.R. Tolkien)

Elon Musk beveelt de boeken van The Lord of the Rings aan en daar zijn uiteraard ook Nederlandse boeken van verkrijgbaar. Maar waarom beveelt hij deze boeken aan?

Deze boeken vormden de visie van Elon Musk op hoe hij zou zijn in de toekomst. Door de helden in de boeken voelde Elon Musk altijd de plicht om de wereld te gaan redden.

Misschien gaat hij uiteindelijk ook de wereld redden met Tesla en SpaceX? Deze boeken hebben hem in ieder geval de aanleiding ertoe gegeven.

2. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Douglas Adams)

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is een sciencefiction boek waarin Hugo Veld de enige overlevende is als de aarde wordt opgeblazen, omdat er een intergalactische snelweg voor in de plaats komt. Dit is pas het begin van zijn bizarre en grappige avonturen door de ruimte..

Van dit aanbevolen boek door Elon Musk is er ook een Nederlandse variant verkrijgbaar. Mede door dit boek heeft hij het idee gekregen op latere leeftijd om een Tesla Roadster in de ruimte te lanceren.

Hij verwees naar het boek door de woorden “Don’t panic!” tijdens de lancering op het middelste scherm te plaatsen. Deze woorden stonden op de omslag van vroegere edities van het boek.

3. Benjamin Franklin: An American Life (Walter Isaacson)

Benjamin Franklin was een politicus, wetenschapper/uitvinder en moralist uit Amerika. Hij was één van de grondleggers van de Verenigde Staten.

In de biografie Benjamin Franklin: An American Life lees je meer over zijn leven en wat hij allemaal heeft gedaan. Onder andere met zijn publicaties over elektriciteit heeft hij ook een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling daarvan.

Elon Musk is zo geïnspireerd geraakt door dit boek, omdat Benjamin Franklin een ondernemer was die startte met niks. Het was gewoon een weggelopen kind die uiteindelijk zoveel heeft bereikt.

4. Structures: Or Why Things Don’t Fall Down (J.E. Gordon)

Elon Musk had een programmeerachtergrond, voordat hij aan SpaceX begon. Hij leerde zichzelf de grondbeginselen van raketwetenschap aan.

Het boek Structures: Or Why Things Don’t Fall Down heeft Elon Musk daarbij geholpen. Bouwtechniek wordt in het boek op een hele simpele manier uitgelegd.

5. Ignition! (John D. Clark)

Ignition! is geschreven door John D. Clark. Hij was een chemicus en hield zich onder andere bezig met de ontwikkeling van raketbrandstoffen in de jaren 60 en 70. In het boek lees je meer over de groei van raketbrandstoffen en hoe de wetenschap werkt.

Elon Musk heeft veel van dit boek geleerd en de opgedane kennis toegepast bij de ontwikkeling van de raket “Falcon Heavy” voor zijn bedrijf SpaceX.

6. Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies (Nick Bostrom)

Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies is een boek dat dieper ingaat op de gevaren van Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie). Wat gaat er gebeuren als computers straks slimmer worden dan mensen?

Elon Musk raadt dit boek aan, omdat hij zelf ook de gevaren inziet van Artificial Intelligence en andere mensen door dit boek ook wakker kunnen worden. In het artikel De 10 beste boeken over AI (Artificial Intelligence) zie je meer boeken over Artificial Intelligence.

7. Our Final Invention (James Barrat)

Ook Our Final Invention gaat in op de gevaren van Artificial Intelligence. De schrijver James Barrat weegt de voordelen af tegen de nadelen en wat voor invloed het kan hebben op de mensheid.

In een tweet uit 2014 beveelt Elon Musk dit boek aan. Je merkt dat Elon Musk veel bezig is met Artificial Intelligence en mensen de (mogelijke) gevaren wil laten inzien van deze technologie. Elon Musk raadt daarom ook veel boeken aan die over dat onderwerp gaan.

8. The Moon is a Harsh Mistress (Robert A. Heinlein)

The Moon is a Harsh Mistress is een sciencefiction boek. Het verhaal speelt zich af in 2075. De aarde is overvol en politieke gevangenen en misdadigers worden naar de maan gestuurd. De mensen op de maan komen in opstand en een supercomputer schaart zich achter hun..

Dit pareltje mag niet ontbreken bij de boeken die Elon Musk aanbeveelt. Hij noemt het boek het beste werk van Robert. A. Heinlein. Misschien is Elon Musk wel door dit boek geïnspireerd geraakt om ooit op Mars te gaan wonen?

Meerdere keren heeft Elon Musk namelijk aangegeven om ooit op Mars te willen wonen. Wie weet wordt het ooit werkelijkheid.

9. Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence (Max Tegmark)

In Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence beschrijft Max Tegmark de gevolgen van Artificial Intelligence. Heel de maatschappij zal erdoor veranderen. Belangrijk is dat de technologie in lijn blijft met de doelen van de mensheid in de toekomst.

Negatieve kanten van Artificial Intelligence worden ook belicht. De aanbeveling van dit boek door Elon Musk laat weer zien dat hij erg bezig is met Artificial Intelligence.

Het verschil met de andere boeken is dat Elon Musk met deze aanbeveling de goede kant van Artificial Intelligence wil belichten. Hij noemt het een goed boek om uit te vinden wat we nu moeten doen om voor de mensen een goede toekomst te creëren. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

10. Merchants of Doubt (Naomi Oreskes & Erik M. Conway)

Merchants of Doubt is geschreven door twee wetenschapshistorici. Volgens de schrijvers hebben schijnwetenschappers de feiten over volksgezondheidsproblemen expres in twijfel gebracht. Onder andere de tabaksindustrie wilde zo zijn eigen markt beschermen.

Elon Musk beveelt dit boek aan in een tweet uit 2013. Hij zegt dat dezelfde mensen die het aantal doden door roken proberen te ontkennen, de klimaatverandering ook ontkennen.

De beste boeken over Elon musk zelf + andere aanraders

Het beste boek over Elon Musk is zijn biografie. De biografie Elon Musk is zowel in het Nederlands als Engels verkrijgbaar.

Elon Musk (Ashlee Vance) boek

Verder zijn er ook nog andere goede boeken die over Elon Musk gaan, zoals:

Elon Musk & the Quest for a Fantastic Future (Young Readers Edition)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:55

Op Bol.com zijn er zelfs nog meer boeken te vinden die over Elon Musk gaan, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Tot slot hebben we nog een andere aanraders. Meerdere personen die tot de meest rijke mensen ter wereld behoren, lezen veel boeken en bevelen ook vaak boeken aan:

Elon Musk is op het moment van schrijven misschien wel de meest bekende ondernemer ter wereld en daarom is dit artikel ook een aanrader:

Elon Musk heeft zelf aangegeven dat hij autistisch is en misschien ook wel een narcist is. Daarom raden we tot slot deze artikelen ook aan:

Hopelijk doe je inspiratie en kennis op met de aanbevolen boeken van Elon Musk en/of de andere aanraders en kan je zelf ook succesvol worden.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie