Engelse kinderboeken: Zowel voor jonge als oudere kinderen!

De beste Engelse kinderboeken staan hier op een rijtje voor zowel jonge als oudere kinderen. Engels leren is voor kinderen leuker met goede en leerzame Engelstalige kinderboeken. Je zal zien dat er genoeg goede kinderboeken in het Engels zijn. Lees lekker verder!

Engels leren voor kinderen: Engelstalige kinderboeken zijn leerzaam!

Engels is één van de belangrijkste talen in de wereld. Voor kinderen is het noodzakelijk om Engels te leren. In het buitenland red je het niet met alleen Nederlands en zelfs in Nederland wordt er steeds meer Engels gesproken.

Engels leren is voor kinderen makkelijker dan voor volwassenen. Kinderen kunnen veel sneller een nieuwe taal leren dan volwassenen, dat is algemeen bekend.

Engelstalige kinderboeken zijn ontzettend leuk en leerzaam voor kinderen. Het bevordert het leerproces. Jonge kinderen beginnen vaak met een eenvoudig Engels kinderverhaal (Voorleesboek). Oudere kinderen kunnen meestal al echte Engelse (kinder)boeken lezen.

Roald Dahl is een legendarische Engelse kinderboekenschrijver. Zijn Engelstalige kinderboeken maken van Engels leren een feestje. Uiteraard kan één van zijn boeken niet ontbreken in deze lijst.

In de onderstaande lijst staan de beste Engelse kinderboeken. Er staat vast een goed Engelstalig kinderboek voor je tussen en anders kan je verder kijken in het laatste hoofdstuk.

Leer de Engelse taal, zegt een vrouw

Boeken voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

De meeste kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen nog niet lezen. De onderstaande Engelse boeken dienen als voorleesboek. Jonge kinderen kunnen snel Engels leren door voorleesboeken.

Echte aanrader: Jip and Janneke – Two kids from Holland (Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp)

Wie kent Jip en Janneke niet? Als je nu een vader of moeder bent van jonge kinderen, is de kans ook groot dat je zelf bent voorgelezen door je ouders uit Jip en Janneke boeken.

Er zijn ook Engelstalige kinderboeken van Jip en Janneke! Dit is ideaal voor kinderen om Engels te leren en bijvoorbeeld voor Engelstalige kinderen om meer over Nederland te leren.

Jip and Janneke – Two kids from Holland en A year in Holland with Jip and Janneke zijn twee geweldige Engelse kinderboeken van Jip en Janneke.

Jip en Janneke nemen je in deze boeken mee met de typisch Nederlandse avonturen die ze beleven, zoals het bezoeken van tulpenvelden, koeien en ze gaan bijvoorbeeld schaatsen.

De reviews zijn erg positief en kinderen vinden de boeken geweldig.

Jip and Janneke, Two kids from Holland (Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Kinderen in deze leeftijdscategorie gaan beginnen met leren lezen. Hier komt ook het lezen van boeken bij kijken. De kinderen kunnen beginnen met een eenvoudig Engels kinderverhaal en gaan daarna steeds een stapje verder. Hieronder staan goede Engelstalige kinderboeken voor beginnende lezers.

Echte aanrader: Charlie and the Chocolate Factory (Roald Dahl)

We hebben het al over Roald Dahl gehad, de legendarische Engelse kinderboekenschrijver. Charlie and the Chocolate Factory is geschreven door Roald Dahl en kan niet ontbreken in deze lijst van de beste Engelse kinderboeken.

Het is wel aan te raden dat kinderen al een beetje Engels kunnen lezen, voordat ze aan dit boek beginnen. Dit maakt het makkelijker om het verhaal te volgen, ondanks dat het niet moeilijk is beschreven.

Zelfs kinderen die helemaal niet van lezen houden, vinden dit boek geweldig. Engels leren is voor kinderen op deze manier erg leuk.

Het boek gaat over Sjakie die een Gouden Toegangskaart in een reep chocola vindt. Met deze Gouden Toegangskaart krijgt Sjakie toegang tot de fascinerende chocoladefabriek van Willy Wonka. Sjakie krijgt een rondleiding in de chocoladefabriek en maakt mooie avonturen mee.

Lezers zijn heel enthousiast en de reviews zijn erg positief.

Charlie and the Chocolate Factory (Roald Dahl) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 12 t/m 18 jaar

De meeste kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen redelijk tot goed lezen. Kinderen gaan steeds meer boeken lezen voor school, ook in het Engels. Sommige kinderen gaan thuis ook meer Engelse boeken lezen.

Echte aanrader: The Kite Runner (Khaled Hosseini)

Eigenlijk kan je The Kite Runner niet scharen onder de Engelstalige kinderboeken. Veel volwassenen lezen het boek, maar op middelbare scholen laten ze leerlingen het ook vaak lezen.

Voor kinderen in deze leeftijdscategorie is het boek goed om de Engelse leesvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Tevens leren kinderen meer over de wereld en dan met name over de situatie in Afghanistan.

Het boek gaat over Amir en Hassan. Ze zijn vrienden voor het leven. Bij een vliegerwedstrijd is Amir de vliegeraar en en Hassan de vliegervanger. Hassan roept nog “Voor jou doe ik alles!” terwijl hij naar de vlieger rent om het te vangen.

Echter verraadt Amir zijn vriend Hassan en door de Russische inval vlucht hij met zijn familie naar de Verenigde Staten. Amir kan Hassan maar niet uit zijn hoofd zetten. Door een familiegeheim gaat Amir terug naar Afghanistan en hij wil het daar goedmaken met Hassan. Afghanistan is op dat moment bezet door de Taliban en dat levert veel gevaarlijke situaties op.

Wereldwijd zijn mensen razendenthousiast over het boek.

The Kite Runner (Khaled Hosseini) boek

Andere aanbevelingen

Nog meer Engelse kinderboeken en populaire Nederlandse kinderboeken

Engels leren is voor kinderen leuker met de bovenstaande Engelstalige kinderboeken. Voor jonge kinderen is een boekje met een eenvoudig Engels kinderverhaal al heel leerzaam. Oudere kinderen kunnen echt aan de slag met “serieuzere” boeken.

Misschien staat er geen Engels kinderboek voor jou tussen hierboven? Kijk dan eens verder op Bol.com. Hier kan je eenvoudig goede Engelse kinderboeken bestellen.

Verder is het ook leuk om eens een kijkje te nemen bij de meest populaire Nederlandse kinderboeken. In het artikel “Populaire kinderboeken” staan hele leuke en leerzame kinderboeken.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie