De 10 beste Excel boeken voor beginners en gevorderden

Ben je op zoek naar de beste Excel boeken? Dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben de beste Excel boeken in het Nederlands voor beginners en gevorderden voor je op een rijtje gezet. Een Excel cursus volgen met een boek is veel goedkoper dan een “gewone” Excel cursus, bijvoorbeeld online of klassikaal, en net zo leerzaam. Met de onderstaande Excel boeken kunnen beginners leren werken met Excel. Gevorderden kunnen meer leren over de geavanceerde mogelijkheden binnen Excel. Lees lekker verder!

De 5 beste Excel boeken voor beginners

Als beginner kan het lastig zijn om met Excel te werken. Je hebt er namelijk niet of weinig mee gewerkt en je weet amper wat je moet doen. Gelukkig zijn er goede boeken over Excel voor beginners, die je op een makkelijke manier met Excel leren werken. Waarom een dure Excel cursus aanschaffen als er ook goede boeken zijn?

1. Microsoft Excel 2019 voor dummies (Greg Harvey)

Microsoft Excel 2019 voor dummies is het ideale boek voor beginners om met Excel te starten. Heb je geen zin in moeilijke droge stof, maar wil je als beginner gewoon lekker aan de slag? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Aan de hand van dit boek kan je onder andere al snel werken in Excel met spreadsheets, cellen, formules, grafieken en databases. Daarnaast ga je nog veel meer leren over Excel.

De humor in dit boek over Excel maakt het nog leuker om doorheen te lezen. Voor elke beginner is het boek een feestje om meer over Excel te leren.

Ja, ik wil het boek “Microsoft Excel 2019 voor dummies” bij Bol.com kopen!

Microsoft Excel 2019 voor dummies (Greg Harvey) boek

2. Bedrijfsadministratie met Excel (W.J. Broerse)

De titel van het boek zegt het al. Met het boek Bedrijfsadministratie met Excel krijg je een basiscursus Excel, maar dan puur gericht op bedrijfsadministratie.

Dit Excel cursusboek is vooral bedoeld voor MBO en HBO studenten en zelfstandig ondernemers. Je leert de basisprincipes van bedrijfsadministratie en hoe je dit toepast in Excel. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Door vooral te doen en te oefenen, leer je hoe bedrijfsadministratie werkt in Excel. Na het lezen van dit cursusboek over Excel ben je helemaal klaar om in Excel te gaan boekhouden.

Ja, ik wil het boek “Bedrijfsadministratie met Excel” bij Bol.com kopen!

Bedrijfsadministratie met Excel (W.J. Broerse) boek

3. Basisvaardigheden Excel (Toine van Boxel)

Basisvaardigheden Excel geeft je basiskennis over Excel, vooral gericht op financiële toepassingen. Het is heel handig om deze basiskennis te hebben voor je werk of opleiding.

De auteur van dit boek over Excel heeft veel ervaring in het onderwijs en dat zie je ook terug in hoe hij alles uitlegt in het boek. Het is makkelijk te volgen en erg leerzaam.

Elk hoofdstuk heeft een introductievideo en wordt afgesloten met opdrachten. Ook is er een e-book beschikbaar.

Ja, ik wil het boek “Basisvaardigheden Excel” bij Bol.com kopen!

Basisvaardigheden Excel (Toine van Boxel) boek

4. Basisboek Statistiek met Excel (Ben Baarda & René van Vianen)

Wil je niet met SPSS werken, omdat je er bijvoorbeeld weinig ervaring mee hebt en/of je vindt het erg lastig? Dan kan je ook onderzoeksgegevens leren verwerken, analyseren en rapporteren in Excel met Basisboek Statistiek met Excel.

Je gaat meer leren over de statistische mogelijkheden binnen Excel. Op de bijbehorende website staan databestanden, een begrippentrainer en webcolleges.

De auteurs zijn zeer ervaren docenten en weten absoluut waar ze het over hebben. Veel lezers kunnen door dit boek nu de statistische mogelijkheden benutten in Excel.

Ja, ik wil het boek “Basisboek Statistiek met Excel” bij Bol.com kopen!

Basisboek Statistiek met Excel (Ben Baarda & René van Vianen) boek

5. Basis ontwerpen in Excel (Hans Stoltz)

Veel beginners voeren in Excel wat simpele berekeningen uit en weten niet goed wat voor mogelijkheden Excel allemaal heeft. Door Basis ontwerpen in Excel weet je beter wat voor mogelijkheden er zijn, ga je de basisvaardigheden beheersen en kan je mooie modellen maken.

Het is heel belangrijk dat dit (cursus)boek over Excel je ook de mogelijkheid geeft om met de stof te oefenen en je gaat echt je eigen modellen ontwerpen. Door zelf veel te oefenen, leer je het meest.

Ja, ik wil het boek “Basis ontwerpen in Excel” bij Bol.com kopen!

Basis ontwerpen in Excel (Hans Stoltz) boek

De 5 beste Excel boeken voor gevorderden

Als gevorderde heb je natuurlijk al aardig wat kennis over Excel, maar het is vrijwel onmogelijk om alles binnen Excel te beheersen. Excel heeft zoveel mogelijkheden en er zijn vast nog onderdelen waar je meer over kan leren.

(Cursus)boeken over Excel voor gevorderden zijn uitermate geschikt om met geavanceerde functionaliteiten binnen Excel te leren werken, die je misschien nog wel helemaal niet kent.

1. Excel voor professionals (Wim de Groot)

Heb je al (wat) ervaring met Excel, maar wil je er meer uithalen? Dan is Excel voor professionals het ideale boek om aan te schaffen!

Je gaat echt meer de diepte in om een “Excel professional” te worden. Er staan zelfs 1750 formules in het boek die heel handig zijn om toe te passen.

Lees op Bol.com wat je allemaal nog meer gaat leren en wat er in het boek staat. In dit lijstje ga je meer boeken tegenkomen van Wim de Groot. Wim de Groot heeft veel kennis over Excel en heeft veel boeken over dit programma geschreven.

Ja, ik wil het boek “Excel voor professionals” bij Bol.com kopen!

Excel voor professionals (Wim de Groot) boek

2. Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365 voor gevorderden (Studio Visual Steps)

Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365 voor gevorderden is een geweldig boek over Excel voor gevorderden en laat zien dat er nog veel meer uit Excel te halen valt.

Je gaat echt aan de slag met geavanceerde functies binnen Excel. Door de duidelijke stap voor stap (visuele) uitleg en oefeninstructies is alles goed te begrijpen. Hier zijn een paar voorbeelden van geavanceerde functies die je gaat leren:

  • Koppelen aan externe data
  • Toevoegen formulierbesturingselementen
  • Samenvoegen van data
  • Sjablonen gebruiken en stijlen
  • Macro’s gebruiken

Op Bol.com zie je wat je allemaal nog meer gaat leren. Als vorderde kan je met dit boek nog meer leren over de verschillende mogelijkheden in Excel en toepassen.

Ja, ik wil het boek “Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365 voor gevorderden” bij Bol.com kopen!

Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365 voor gevorderden (Studio Visual Steps) boek

3. Excel VBA voor professionals (Wim de Groot)

Als gevorderde is het goed om meer over VBA te leren, de taal waarmee je in Excel kan programmeren. Dit gaat je zoveel tijd schelen. In Excel VBA voor professionals leer je met VBA programmeren in Excel.

Dit (cursus)boek over Excel is weer een pareltje van Wim de Groot. Eerst krijg je uitgelegd hoe je überhaupt een macro opneemt in Excel. Misschien weet je dit al? Geen probleem, daarna ga je meer de diepte in en zie je welke mogelijkheden er allemaal zijn met VBA in Excel.

Op de bijbehorende website staan 180 oefenbestanden, waarmee je lekker aan de slag kan gaan. De mogelijkheden die worden beschreven met duidelijke code voorbeelden kan je ook zelf toepassen.

Ja, ik wil het boek “Excel VBA voor professionals” bij Bol.com kopen!

Excel VBA voor professionals (Wim de Groot) boek

4. Datavisualisatie in Excel (Wim de Groot)

Datavisualisatie in Excel is weer een andere tak van sport dan “gewoon” rekensommetjes uitvoeren. Het boek Datavisualisatie in Excel leert je kritisch na te denken over welk soort datavisualisatie je nodig hebt voor je boodschap en wat de mogelijkheden binnen Excel zijn om dat te doen.

Er staan 275 voorbeelden in van datavisualisaties die je ook kan gaan toepassen. De webversie van het boek krijg je er gratis bij. 

Datavisualisaties zijn heel belangrijk om conclusies uit data te trekken. Veel bedrijven maken er gebruik van en houden van experts op dit gebied.

Ja, ik wil het boek “Datavisualisatie in Excel” bij Bol.com kopen!

Datavisualisatie in Excel (Wim de Groot) boek

5. Excel voor gevorderden (dr Peter J. Scharpff RI)

Excel voor gevorderden helpt gevorderden om met zeer geavanceerde functionaliteiten in Excel te werken. Excel heeft zoveel te bieden en waarschijnlijk ken je alle mogelijkheden nog niet goed, ook al ben je een gevorderde.

Je kan meteen aan de slag door de duidelijke praktijkvoorbeelden en oefeningen. Dit (cursus)boek over Excel zal heel mooi staan in de boekenkast van een gevorderde. Op Bol.com lees je wat je allemaal gaat leren.

Ja, ik wil het boek “Excel voor gevorderden” bij Bol.com kopen!

Excel voor gevorderden (dr Peter J. Scharpff RI) boek

Nog meer boeken over Excel

Hierboven heb je de 10 beste (cursus)boeken over Excel gezien voor beginners en gevorderden in het Nederlands. Deze boeken over Excel zijn erg leerzaam en veel goedkoper dan een “gewone” cursus, bijvoorbeeld online of klassikaal.

Waarom zoveel geld uitgeven als het veel goedkoper kan? Op Bol.com vind je nog meer (cursus)boeken over Excel voor beginners en gevorderden, zowel in het Nederlands als Engels.

Hopelijk ga je lekker aan de slag met één of meerdere van de bovenstaande boeken en ga je als beginner met Excel leren werken en als gevorderde meer leren over de geavanceerde mogelijkheden binnen Excel.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie