Top 10 beste fitness en krachttraining boeken

Als je aan fitness en/of krachttraining wil gaan doen of je wil jezelf daarin verbeteren, dan is deze top 10 beste fitness en krachttraining boeken ideaal voor jou! Er staan zowel fitness en krachttraining boeken voor mannen als vrouwen tussen. Door boeken met fitness oefeningen ga je echt gericht te werk en zal je mooie resultaten zien. Ook vind je onder andere boeken over bodybuilding en wat de beste voeding is voor fitness en krachttraining. Het fitness kookboek en CrossFit boek zijn ook interessant. Lees snel verder en ontdek de beste boeken over fitness en krachttraining!

Een boek is erg handig voor fitness en krachttraining

In principe kan iedereen beginnen met fitness en krachttraining. Maar als je ermee begint, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je het goed doet.

Stel dat je bijvoorbeeld bepaalde spieren wil trainen. Hoe train je die dan het beste? Hoe vaak moet je dat doen en hoe lang?

Dat zijn vragen die je zelf niet zomaar kan invullen. Ook is bijvoorbeeld voeding belangrijk. Van jezelf weet je waarschijnlijk niet wat de beste voeding is bij de trainingen die je doet.

Deze informatie kan je allemaal uit boeken halen. Boeken helpen je om het beste uit fitness en krachttraining te halen.

Dus wil je niet zomaar wat aanmodderen? Ga dan aan de slag met één of meerdere boeken!

1. My Shredded Lifestyle (Merijn Schoeber)

Het boek My Shredded Lifestyle staat niet voor niks op de eerste plaatse in deze top 10 beste fitness en krachttraining boeken. Merijn Schoeber heeft zelf een droomlichaam gecreëerd en weet echt waar hij over praat.

Door het boek ga je leren welke voeding je nodig hebt, als je aan fitness doet. Met de opgedane kennis kan je zelf bepalen hoeveel en welke voeding je nodig hebt.

Ook leer je onder andere de juiste mindset creëren, doelen stellen en de focus behouden. Hierdoor kan jij ook een droomlichaam krijgen.

Dit boek over fitness is voor mannen en vrouwen een echte aanrader. Het maakt fitness makkelijker en leuker. Je gaat echt resultaten zien!

My Shredded Lifestyle (Merijn Schoeber) boek

2. Krachttraining (Frédéric Delavier)

De titel van het boek, Krachttraining, is kort maar krachtig. Wereldwijd is het boek een bestseller. Een beter boek over krachttraining ga je niet vinden.

In het boek krijg je informatie over de beweging van de spieren. Bij elke oefening staat een tekening. Daarin zijn de actieve spieren duidelijk aangegeven.

Je kan een passende training opbouwen. Ook krijg je onder andere informatie over de meest voorkomende blessures bij krachttraining en instructies voor het rekken en strekken van je spieren.

Zowel beginners als gevorderden kunnen met dit krachttraining boek aan de slag. De oefeningen met de duidelijke tekeningen zijn voor kopers erg waardevol.

Krachttraining (Frédéric Delavier) boek

3. De FIT Methode (Jeroen van der Mark)

Iedereen wil wel een fit lichaam hebben. Met het boek De FIT Methode is dat mogelijk. Je krijgt de juiste informatie om dat te bereiken.

Door de juiste informatie over fitness en voeding in het boek kan je progressie boeken en je persoonlijke doelen bereiken.

Je leert je eigen voedingsschema en trainingen inrichten, die kan je passend maken aan je persoonlijke wensen en omstandigheden.

Het boek is geschikt voor beginners en gevorderden. Kopers hebben geleerd wat nodig is om fit te zijn en plukken daar ook de vruchten van.

De FIT Methode (Jeroen van der Mark) boek

4. The New Encyclopedia of Modern Bodybuilding (Arnold Schwarzenegger)

Vrijwel iedereen kent Arnold Schwarzenegger wel. Hij is ook een bodybuilder geweest. Met het boek The New Encyclopedia of Modern Bodybuilding heeft hij een geweldig boek over bodybuilding gemaakt.

In het boek lees je onder andere hoe je de ultieme gespierde lichaamsbouw krijgt, over effectieve methodes ter voorbereiding op een wedstrijd, informatie over voeding en hoe je blessures voorkomt.

Ook strategieën en tactieken voor competitieve bodybuilders en de geschiedenis en de groei van de sport bodybuilding komt aan bod.

Het boek is geschikt voor amateurs en ook voor professionele bodybuilders. Bodybuilders noemen het niet voor niks de bijbel van bodybuilding. Dit is het beste boek over bodybuilding.

The New Encyclopedia of Modern Bodybuilding (Arnold Schwarzenegger) boek

5. Powervrouw bundel (Rowan Blom)

Powervrouw bundel is een boek dat zich richt op vrouwen die aan krachttraining doen. Rowan Blom is zelf ook een krachtsporter en weet absoluut waar ze over schrijft.

Door het boek kan je een gezonde leefstijl creëren die bij je past. Veel trainen en een streng dieet is helemaal niet nodig om je bodygoals te bereiken.

Wel moet je de juiste stappen volgen en met dit boek is dat mogelijk. Voeding is belangrijk bij krachttraining en daar gaat het boek ook op in.

Voor vrouwen is er geen beter boek over krachttraining te vinden. Veel beginners hebben door dit boek een goede start kunnen maken en gevorderden hebben hun trainingen en leefstijl verbeterd.

Powervrouw bundel (Rowan Blom) boek

6. Topfit (Henry Schut)

Henry Schut is vooral bekend als presentator bij Studio Sport. Ondanks zijn drukke schema heeft hij toch een afgetraind lichaam weten te creëren. Met het boek Topfit kan jij dat ook.

In het boek staan trainingen met fitness oefeningen, er is informatie over voeding te vinden en de geest wordt ook niet overgeslagen.

Denk je geen tijd te hebben door je drukke leven? Dan is dat geen excuus. Als Henry Schut het kan, kan jij het ook.

Volgens kopers is dit een boek over fitness dat je echt in huis moet hebben. Het boek is prettig en motiverend om te lezen. Jij kan er ook topfit door worden.

Topfit (Henry Schut) boek

7. The Bodybuilder’s Kitchen (Erin Stern)

The Bodybuilder’s Kitchen is een ander boek voor bodybuilders in deze top 10 beste fitness en krachttraining boeken. Nu gaat het specifiek over voeding.

In het boek staan 100 recepten en op maat gemaakte maaltijden voor bodybuilding. Daarmee kan je spieren opbouwen en vet verbranden.

Voeding is net zo belangrijk als de trainingen. Met de juiste voeding kan jij ook je droomlichaam creëren.

Veel bodybuilders vinden het een erg goed boek. De recepten zijn niet lastig om te maken en erg lekker.

The Bodybuilder's Kitchen (Erin Stern) boek

8. Anatomie van fitness- en krachttraining (Prof. Ken Ashwell)

Het boek Anatomie van fitness- en krachttraining gaat verder dan alleen maar fitness en krachttraining oefeningen. Je leert beter hoe je lichaam werkt tijdens het sporten.

Er staan meer dan 200 gedetailleerde anatomische illustraties in het boek. Ook een uitgebreid overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels komt voorbij en het bevat een praktisch werkboek.

Je leert 50 onmisbare oefeningen op de juiste manier uitvoeren. Er is nog meer te lezen. Door alle informatie ga je de werking van je lichaam beter begrijpen.

Het boek hoort volgens kopers absoluut thuis bij de beste boeken over fitness en krachttraining. Alles is goed te begrijpen en het boek ziet er nog mooi uit ook.

Anatomie van fitness- en krachttraining (Prof. Ken Ashwell) boek

9. Het fitness kookboek (Tinne Raeymaekers)

Een fitness kookboek ontbrak nog in deze top 10. Tinne Raeymaekers maakt daar een einde aan met Het fitness kookboek.

Tinne Raeymaekers deelt in dit boek haar beste tips en favoriete recepten. Zelf is ze een personal trainer.

Door het toepassen van de basisprincipes van gezonde voeding kan je jezelf al fitter, gezonder en energieker voelen. Het is helemaal niet zo moeilijk.

Veel kopers zijn erg blij met de lekkere en gezonde recepten. Gelukkig zijn de recepten ook makkelijk om te maken.

Het fitness kookboek (Tinne Raeymaekers) boek

10. Handboek CrossFit (Marco Petrik)

Ben je geïnteresseerd in CrossFit? Dan is Handboek CrossFit ideaal voor jou! Met CrossFit beginnen is niet lastig.

CrossFit combineert het beste uit gymnastiek, atletiek en gewichtheffen. Hierdoor word je fitter, sterker en gezonder.

Doordat je natuurlijke bewegingen maakt bij de oefeningen, is de kans op blessures kleiner. Er staat een compleet CrossFit trainingsschema voor acht weken in het boek.

Voor zowel beginnende als gevorderde sporters is dit CrossFit boek een aanrader. Je krijgt meteen zin om te beginnen.

Handboek CrossFit (Marco Petrik) boek

Meer boeken over fitness en krachttraining voor mannen en vrouwen + andere aanrader

Hierboven heb je de top 10 van beste fitness en krachttraining boeken gezien, voor mannen, vrouwen, beginners en gevorderden.

De fitness oefeningen in de boeken gaan je echt vooruit helpen. Ook heb je onder andere boeken over bodybuilding en voeding voor fitness en krachttraining voorbij zien komen.

Laten we het fitness kookboek en CrossFit boek ook niet vergeten.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer boeken over fitness en krachttraining voor mannen en vrouwen? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht is het artikel “De beste boeken over hardlopen” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede fitness en krachttraining boeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie