De 20 beste Formule 1 boeken

Voor de liefhebbers van Formule 1 staan hier de 20 beste Formule 1 (F1) boeken. Voor jezelf is het leuk, maar ook om als cadeau te geven. Je vindt onder andere Formule 1 boeken van echte kenners, over het circuit van Zandvoort en natuurlijk over Max Verstappen. In het laatste hoofdstuk zie je waar nog meer (nieuwe) boeken over Formule 1 te vinden zijn. Lees lekker verder!

1. Zo werkt de Formule 1 (Olav Mol & Erik Houben)

Het boek Zo werkt de Formule 1 is het beste Formule 1 boek. Niemand kan beter over Formule 1 schrijven dan Olav Mol en Erik Houben.

Max Verstappen werd in 2023 makkelijk wereldkampioen, maar toch was het heel spannend daarachter. Gebrek aan spektakel was er gelukkig niet.

In het boek word je helemaal klaargestoomd voor het nieuwe seizoen in 2024. Je komt alles over de Formule 1 te weten.

Formule 1-fans smullen van het boek. Zelfs als je geen Formule 1-fan bent, dan word je dat na het lezen van dit boek. Het is ook een soort Formule 1 fotoboek, want er staan veel prachtige foto’s in.

Zo werkt de Formule 1 (Olav Mol & Erik Houben) boek

2. Max Verstappen (James Gray)

Door het succes van Max Verstappen zijn er in Nederland veel Formule 1-fans bij gekomen. Het boek Max Verstappen van James Gray mag daarom natuurlijk niet ontbreken.

In het boek staat het levensverhaal van Max Verstappen, de man die inmiddels al meerdere wereldkampioenschappen heeft gewonnen.

Van een vierjarige Max in een kart tot de grote Max die wereldkampioen werd. Het complete verhaal van Max Verstappen ga je lezen.

Voor fans van Max Verstappen is het een boek dat je absoluut moet hebben. Je leest op een mooie manier de weg die Max Verstappen heeft afgelegd om wereldkampioen te worden.

Max Verstappen (James Gray) boek

3. Formule 1 Grand Prix 1948-2020 Zandvoort (Charles Sanders)

Na 36 jaar keerde Formule 1 in 2021 terug in Zandvoort voor een officiële race. Het boek Formule 1 Grand Prix 1948-2020 Zandvoort duikt de geschiedenis in van deze Grand Prix op Nederlandse bodem.

Er komen legendarische coureurs voorbij die wonnen in Zandvoort. Ook Nederlandse deelnemers worden besproken.

Het circuit van Zandvoort heeft een grote geschiedenis en dat is ook in dit boek te merken. Het is mooi dat de Grand Prix weer terug is.

Dit boek over het circuit van Zandvoort hoort in de boekenkast van elke Nederlandse Formule 1-fan te staan. Je zou het ook als Formule 1 koffietafelboek kunnen gebruiken.

Formule 1 Grand Prix 1948-2020 Zandvoort (Charles Sanders) boek

4. Max (André Hoogeboom)

De titel van het boek, Max, zegt al genoeg. In het boek lees je het verhaal van Max Verstappen. In 2021 werd Max Verstappen de eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1.

Je wordt meegenomen in het avontuur van deze geweldige Nederlandse coureur. Van de vliegende start van zijn carrière tot het wereldkampioenschap in 2021.

Veel fans van Max Verstappen vinden het boek een echte aanrader. Je komt echt te weten waar Max Verstappen vandaan is gekomen.

Max (André Hoogeboom) boek

5. Zandvoort (André Hoogeboom)

Zandvoort is nog een goed boek over het circuit van Zandvoort in dit rijtje van de 20 beste Formule 1 boeken. Met André Hoogeboom als auteur weet je dat het een goed boek over Formule 1 is.

Door Max Verstappen is Nederland helemaal in de ban van Formule 1 geraakt en mede daardoor was het mogelijk om het circus weer terug naar Zandvoort te halen.

Je leest meer over de geschiedenis van dit circuit. Ook heeft de auteur met betrokkenen gesproken, zoals Gijs van Lennep, Jan Lammers, directeuren en stewards.

Het boek is een absolute aanrader voor de echte liefhebber. Je krijgt veel interessante informatie over het circuit in Zandvoort.

Zandvoort (André Hoogeboom) boek

6. Een tweede leven met Formule 1 (Olav Mol)

Elke Nederlandse Formule 1-fan kent de stem van Olav Mol wel. Een tweede leven met Formule 1 is het tweede boek van Olav Mol in dit rijtje.

Na 25 jaar als commentator bij races van de Formule 1 kwam Max Verstappen bovendrijven. Toen mocht hij opeens commentaar geven van een Nederlander die echt meedoet voor de prijzen.

Je leest onder andere wat zijn gedachten waren tijdens een race en je krijgt een uniek kijkje achter de schermen. Buiten Formule 1 bleef hij ook niet stilzitten. Hij ging onder andere het theater in en kinderboeken schrijven.

Formule 1-fans vinden het een goed boek en het lijkt net of ze Olav Mol zelf horen praten. Ook is het leuk om cadeau te geven.

Een tweede leven met Formule 1 (Olav Mol) boek

7. Formule 1 Encyclopedie (Mischa Bijenhof)

Een encyclopedie over de Formule 1, welke liefhebber wil dat niet? Gelukkig is daar de Formule 1 Encyclopedie.

Je krijgt in de encyclopedie antwoorden op allerlei interessante vragen en er komen leuke feiten voorbij.

Zowel voor nieuwkomers als jarenlange volgers is de encyclopedie interessant. Je leert er ongetwijfeld wat van.

Formule 1 encyclopedie (Mischa Bijenhof) boek

8. Max Verstappen: Niet te stoppen (Mark Hughes)

Mark Hughes heeft met Max Verstappen: Niet te stoppen een compleet verhaal gemaakt van Max zijn reis naar de top.

Inmiddels heeft Max al drie wereldkampioenschappen gewonnen en er lijkt zeker meer in te zitten. Misschien in 2024 de vierde?

In het boek lees je meer over hoe Max naar de top is geklommen. Zijn vader Jos speelde een belangrijke rol. Ook bepaalde momenten en personen hebben Max gevormd.

De echte Max-fans zijn verrukt van het boek. Het is mooi om bij de verzameling te hebben.

Max Verstappen: Niet te stoppen (Mark Hughes) boek

9. Kalff (Koen Vergeer)

Kalff is een boek van Koen Vergeer over Allard Kalff. Allard Kalff was een jeugdige fan, aanstormend racetalent, pitreporter en Formule 1-analist.

Hij kan dus vanuit vele perspectieven praten over de autosport. Tussen 1990 en 2012 was Allard Kalff pitreporter bij RTL en Eurosport.

Hij heeft al die jaren echt achter de schermen kunnen kijken en dat leidt tot vele anekdotes. Ook heeft hij onder andere vriendschappen gesloten met Michael Schumacher en Jos Verstappen.

Liefhebbers van de autosport genieten van het boek. Het zal je verbazen hoeveel Allard Kalff heeft meegemaakt in de autosport.

Kalff (Koen Vergeer) boek

10. Max wereldkampioen (Koen Vergeer)

De fans van Max Verstappen zullen zijn eerste wereldkampioenschap in 2021 nooit vergeten. Max wereldkampioen is een mooi boek als herinnering.

Door het boek beleef je opnieuw de intense strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Alle races komen weer voorbij.

De fans van Max Verstappen vinden het een geweldig boek om het seizoen nogmaals te beleven. Ondanks dat je de afloop al weet, ga je toch weer op het puntje van je stoel zitten.

Max wereldkampioen (Koen Vergeer) boek

11. Het tijdperk Max (Koen Vergeer)

Is het tijdperk Max echt begonnen? Volgens Koen Vergeer wel. Hij schrijft daarover in het boek Het tijdperk Max.

Koen kent geen twijfels. Volgens hem kan Max de grootste coureur in de Formule 1 aller tijden worden.

In het boek vind je alle races van 2023 terug. Ondanks de dominantie van Max, bleef het een boeiend seizoen.

Ook dit is een heerlijk boek voor de Max-fans, voor bij de verzameling. Koen Vergeer stelt zelden teleur.

Het tijdperk Max (Koen Vergeer) boek

12. De magie van de Formule 1 (Jack Plooij)

Welke Formule 1-fan kent Jack Plooij niet? In het boek De magie van de Formule 1 wil Jack Plooij achter de magie van de Formule 1 komen.

In Nederland kijken er miljoenen mensen elke race naar de Formule 1. Ook reizen veel Nederlanders naar races in België, Duitsland en Oostenrijk. Hoe komt dat?

Om dat te ontdekken praat Jack Plooij onder andere met Olav Mol, Jan Lammers, Christijan Albers, Tom Coronel en Andreas Seidl.

Het is een boek over Formule 1 dat bij veel liefhebbers in de smaak valt. Een voordeel is ook dat het lekker makkelijk wegleest.

De magie van de Formule 1 (Jack Plooij) boek

13. In de pits gebeurt altijd iets (Jack Plooij)

In de pits gebeurt altijd iets is het tweede boek van Jack Plooij in dit rijtje van de 20 beste Formule 1 boeken. 2020 is een jaar geweest dat hij niet snel zal vergeten.

Eerst kreeg Jack Plooij een hartoperatie en daarna kreeg het coronavirus de Formule 1 in zijn greep. Het Formule 1-seizoen werd gestopt.

Je leest onder andere waarom RTL Duitsland al meer leek te weten over het niet doorgaan van de Grand Prix in Melbourne, over racen in een simulator en de lobby die hij met Olav Mol heeft gevoerd om weer naar de circuits te mogen.

Formule 1-fans vinden dat het boek een bijzonder kijkje achter de schermen geeft in een apart seizoen. Met de wedstrijdverslagen kan je het seizoen herbeleven.

In de pits gebeurt altijd iets (Jack Plooij) boek

14. Niki Lauda (Maurice Hamilton)

De meeste jongere Formule 1-fans zullen Niki Lauda niet goed kennen, maar het was een legendarische coureur. Dat zal je ook zien in de biografie Niki Lauda.

In 1975 werd hij voor het eerst wereldkampioen bij Ferrari. Het jaar erop was hij zwaargewond door een crash, er werd zelfs gevreesd voor zijn leven.

Toch werd hij daarna nog twee keer wereldkampioen. Onder andere door interviews met Niki Lauda zelf, zijn vrienden en familie en rivaliserende coureurs is het een mooi verhaal en eerbetoon geworden.

Als echte liefhebber van de Formule 1 moet je dit boek gelezen hebben. Het is zeer interessant om het verhaal over deze legendarische coureur te lezen.

Niki Lauda (Maurice Hamilton) boek

15. Pole position (Koen Vergeer)

Koen Vergeer heeft met Pole position weer een mooi boek over Formule 1 afgeleverd. Je kan merken dat hij een echte kenner en liefhebber is.

In het boek komen de 10 grootste wereldkampioenen uit de Formule 1 aan bod. Denk bijvoorbeeld aan Alberto Ascari, Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

Allemaal hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van de autosport. Het is belangrijk om deze coureurs niet te vergeten.

Voor Formule 1-fans is het boek een echte aanrader. Het is een boek dat tussen de andere Fomule 1 boeken in de boekenkast hoort te staan.

Pole position (Koen Vergeer) boek

16. Jack in de pits (Jack Plooij)

Niemand beter dan Jack Plooij kan je een inkijkje geven achter de schermen. Dat is ook terug te zien in het boek Jack in de pits.

In het boek kom je onder andere unieke verhalen over het eerste wereldkampioenschap van Max Verstappen tegen. Ook lees je meer over het seizoen waarin dat gebeurde.

Interessant om te lezen is bijvoorbeeld de vete tussen Horner en Wolff, de Grand Prix van Zandvoort en de strijd om de Formule 1-rechten.

De liefhebbers vinden de verhalen van Jack Plooij erg leuk om te lezen. Je komt erachter wat Jack Plooij allemaal beleeft in een seizoen.

Jack in de pits (Jack Plooij) boek

17. De kleine Formule 1 voor dummies (Joe van Burik)

Een “… voor dummies” boek over Formule 1 mag natuurlijk niet ontbreken. De kleine Formule 1 voor dummies hoort zeker in dit rijtje thuis!

Formule 1 is complexer dan je misschien wel denkt. In begrijpelijke taal ga je de regels goed begrijpen.

Wil je nog meer weten over de regels van Formule 1? Dan is dit echt een boek voor jou. Het wordt met meer kennis van de regels nog leuker om Formule 1 te volgen.

De kleine Formule 1 voor dummies (Joe van Burik) boek

18. Het verhaal van Ferrari (Stuart Codling)

Ferrari is een automerk dat niet is weg te denken uit de Formule 1. Het verhaal van Ferrari is een ode aan dit automerk.

Het boek gaat in op het 75-jarig bestaan. Van de eerste auto in 1947 van Ferrari tot het heden.

Onder andere lees je verhalen over overwinningen en tegenslagen. Ook coureurs en ingenieurs komen voorbij, waardoor Ferrari zo succesvol heeft kunnen worden.

Ferrari is een legendarische naam in de Formule 1. Daarom is het voor de liefhebbers echt een aanrader om aan te schaffen.

Het verhaal van Ferrari (Stuart Codling) boek

19. Charles Leclerc (Adam Hay-Nicholls)

Charles Leclerc, wie kent deze coureur niet? In Charles Leclerc kom je nog meer over hem te weten.

Van jongs af aan kreeg Charles de Formule 1 al met de paplepel ingegoten. Als klein kind speelde hij op het balkon in Monaco met autootjes, terwijl de Formule 1-wagens voorbij raasden.

Zijn peetoom Jules Bianchi was zijn grote voorbeeld. Momenteel rijdt Charles zelf bij Ferrari en hoopt ooit wereldkampioen te worden.

Het is een interessant boek als je meer wil lezen over Charles Leclerc. Zal hij ooit wereldkampioen gaan worden?

Charles Leclerc (Adam Hay-Nicholls) boek

20. Zandvoort (Koen Vergeer)

We sluiten af met een derde boek over het circuit van Zandvoort in dit rijtje. Het boek Zandvoort gaat in op de geschiedenis van dit circuit.

In 2021 keerde de Formule 1 terug in Zandvoort. Het circuit heeft al een groot verleden achter zich.

Bijvoorbeeld Stewart, Lauda en Senna hebben allemaal op het circuit van Zandvoort gereden. Met Formule 1 in Zandvoort komt het verleden weer tot leven.

Voor liefhebbers is het interessant om meer over de geschiedenis van het circuit van Zandvoort te lezen. Hopelijk blijft de Formule 1 terugkeren op dit circuit.

Zandvoort (Koen Vergeer) boek

Meer (nieuwe) boeken over Formule 1 + andere aanrader

Hierboven heb je de 20 beste Formule 1 (F1) boeken gezien. Onder andere boeken van echte kenners, over het circuit van Zandvoort en over Max Verstappen heb je voorbij zien komen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer (nieuwe) boeken over Formule 1? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht is het artikel “De beste boeken over Max Verstappen” ook interessant voor je.

Weet je zelf nog goede Formule 1 boeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie