Franse kinderboeken: Zowel voor jonge als oudere kinderen!

In dit artikel vind je de beste Franse kinderboeken voor zowel jonge als oudere kinderen. Frans leren is voor kinderen leuker met goede en leerzame Franstalige kinderboeken. Voor de jonge kinderen komen er ook leuke Franse prentenboeken voorbij. Zelfs voor volwassenen kan het leerzaam zijn. Lees snel verder!

Frans leren voor kinderen: Franstalige kinderboeken zijn leerzaam!

In heel veel landen spreken mensen Frans en het is zeker een wereldtaal. Op veel middelbare scholen in Nederland is Frans ook een vak.

Kinderen kunnen baat hebben bij het leren van Frans. Natuurlijk hebben kinderen er baat bij als ze in Frankrijk zijn, maar ook in landen zoals België, Canada en Zwitserland spreekt een deel van de bevolking Frans. In 27 andere landen wordt er ook Frans gesproken!

Franse kinderboeken zijn erg goed voor kinderen om de Franse taal te leren. Frans leren is voor kinderen een feestje met goede Franstalige kinderboeken. Zelfs voor de jonge kinderen zijn er prachtige Franse prentenboeken die heel leerzaam kunnen zijn.

Speciaal voor jou hebben we gezocht naar de beste Franse kinderboeken en hieronder op een rijtje gezet. De boeken zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën, zodat er voor kinderen van alle leeftijden een geschikt Franstalig kinderboek tussen staat.

Bonjour in tekenfilm

Boeken voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

Het merendeel van de kinderen in deze leeftijdscategorie kan nog niet lezen. Voorleesboekjes en prentenboeken zijn geschikt om de Franse taal te leren.

Echte aanrader: La souris qui cherche un ami (Eric Carle)

Kleine kinderen gaan vaak op zoek naar een vriendje. Dit doen ze bijvoorbeeld als ze voor het eerst buiten gaan spelen of naar school gaan.

In dit Franse prentenboek gaat de kleine muis op zoek naar een vriendje. Eerst wil niemand zijn vriendje worden, maar dan komt hij opeens een andere muis tegen..

Er staan weinig woorden in het boek, maar aan de hand van de mooie plaatjes kan je de kinderen Frans leren. Voor ouders die Frans spreken is het leuk om het verhaal in het Frans te vertellen. Niet-Franstalige ouders zouden het verhaal in het Nederlands kunnen vertellen en de kinderen Franse woordjes leren.

In veel landen wordt La souris qui cherche un ami voorgelezen. Ouders zijn er enthousiast over en voor kinderen is het erg leuk en leerzaam.

La souris qui cherche un ami (Eric Carle) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Kinderen beginnen in deze leeftijdscategorie met leren lezen. Ook het leren lezen van boeken hoort daarbij. Hieronder vind je goede Franse kinderboeken voor beginnende lezers.

Echte aanrader: Le Petit Nicolas (René Goscinny)

In een lijst van goede Franstalige kinderboeken kan Le Petit Nicolas niet ontbreken. Veel kinderen en ook volwassenen lezen het om op een laagdrempelige manier de Franse taal te leren.

In 2009 is het boek zelfs verfilmd. Dit geeft wel aan hoe populair en goed het boek is. Veel scholen gebruiken Le Petit Nicolas ook om leerlingen Frans te leren.

Het boek gaat over Nicolas die avonturen beleeft op de basisschool met zijn vriendjes en klasgenoten. Door de korte verhaaltjes is het goed te volgen. De humor maakt het nog extra leuk. Frans leren is voor kinderen met dit boek echt leuk.

De verhaaltjes over Nicolas bestaan al sinds de jaren 50 en werden vroeger ook veel gelezen. Het lijkt een tijdloos boek te zijn.

Le petit Nicolas (René Goscinny) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 12 t/m 18 jaar

In deze leeftijdscategorie zijn de Franse kinderboeken van een hoger niveau. De meeste kinderen kunnen nu goed lezen. Op school gaan kinderen meer boeken lezen, ook Franse boeken. Thuis gaan sommige kinderen ook meer boeken lezen.

Echte aanrader: Le Petit Prince (Antoine de Saint-Exupéry)

In deze lijst met goede Franstalige kinderboeken kan ook de tijdloze klassieker Le Petit Prince absoluut niet ontbreken. Er zijn wereldwijd ongeveer 200 miljoen exemplaren verkocht! Het is het meest vertaalde boek na de Bijbel.

Je kan het eigenlijk niet echt een Frans kinderboek noemen, want veel volwassenen lezen het ook. Voor jong en oud is het een geweldig boek.

Het verhaal is op een eenvoudige manier beschreven, zodat het goed is te volgen. Het boek zit ook vol levenslessen, waarvan de kinderen veel kunnen leren.

In het verhaal verlaat een klein jongetje zijn planeet en reist naar andere planeten om vriendschap te vinden. Hij leert ook bijzondere levenslessen en maakt vele avonturen mee.

Wereldwijd zijn de reviews lovend. Dit tijdloze boek heeft zich al lang en breed bewezen.

Le Petit Prince (Antoine de Saint-Exupéry) boek

Andere aanbevelingen

Nog meer Franse kinderboeken en andere aanrader

Frans leren is voor kinderen veel leuker met de bovenstaande goede en leerzame Franstalige kinderboeken. Jonge kinderen kunnen zelfs al Frans leren met Franse prentenboeken. Voor volwassenen kan het ook leerzaam zijn.

Maar misschien wil je nog verder kijken? Neem dan eens een kijkje op Bol.com. Hier staan andere goede Franse kinderboeken. Het is ook handig om op Amazon.nl te kijken.

Het is een aanrader om ook eens te kijken naar de meest populaire Nederlandse kinderboeken. In “Populaire kinderboeken” kom je de meest populaire Nederlandse kinderboeken tegen.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie