Top 10 grappige, humoristische en vrolijke boeken

De meest grappige, humoristische en vrolijke boeken voor mannen en vrouwen kom je hier tegen, samengesteld in een top 10. Het zijn echt boeken waar je vrolijk van wordt en die je laten lachen. Wie wil dat nou niet? Er staan verschillende soorten boeken met humor tussen, van een boek van een geweldige cabaretier tot humoristische romans. Van de meeste boeken is een Nederlandse versie verkrijgbaar, als het oorspronkelijk een Engels boek is. Via de blauwe knoppen kan je de boeken eenvoudig bestellen op Bol.com. Lees lekker verder en ontdek komische boeken die voor jou erg leuk zijn!

1. De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door (Herman Finkers)

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door is een geweldig boek met humor van de cabaretier Herman Finkers. Houd je van lachen? Dan is dit jouw boek!

In het boek staan verzamelde vertelsels en verzen van Herman Finkers. Veel van wat er in het boek staat, heeft hij ook op het podium geroepen. Het mooie is dat je het boek in je eigen tempo kan lezen en het niet zo snel gaat als een voorstelling.

Voor veel lezers is het echt een aanwinst en het tovert elke keer weer een lach op hun gezicht. Het is echt een boek waar je vrolijk van wordt. Ook de woordspelingen van Herman Finkers zijn erg leuk om te lezen.

De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door (Herman Finkers) boek

2. Ga lekker zélf in je kracht staan (Japke-d. Bouma)

Vooral voor mensen op kantoor zal Ga lekker zélf in je kracht staan erg hilarisch en herkenbaar zijn. Voor de echte kantoortijgers onder ons is dit hilarische boek een must!

Misschien word je ook weleens moe van al die kantoorclichés? Dit boek steekt de draak met vele kantoorclichés op een grappige manier. Bijvoorbeeld kantoorclichés zoals flexwerken, centraal stellen en scrummen komen aan bod.

Vele lezers die op kantoor werken hebben erg gelachen om dit komische boek. Ook is het erg leuk om cadeau te geven aan managers en kantoortijgers in je omgeving.

Ga lekker zélf in je kracht staan (Japke-d Bouma) boek

3. Wat als? (Randall Munroe)

Wat als? is echt een pareltje in deze top 10 van grappige, humoristische en vrolijke boeken. Iedereen stelt zichzelf weleens “Wat als?” vragen, maar deze “Wat als?” vragen zullen waarschijnlijk nog niet in je zijn opgekomen.

Het leuke is dat op de absurde vragen in het boek ook nog eens wetenschappelijke antwoorden worden gegeven. Enkele voorbeelden van vragen zijn:

  • Wat gebeurt er als de aarde, met alles wat erop voorkomt, opeens niet meer ronddraait terwijl de dampkring de oude snelheid behoudt?
  • Wat gebeurt er als je een honkbal probeert te raken die met 90 procent van de snelheid van het licht op je afkomt?
  • Als mijn printer letterlijk geld kan drukken, heeft dat dan grote gevolgen voor de wereld?

What If? is de Engelse versie van het boek. Bij veel lezers valt dit hilarische en luchtige boek erg in de smaak. Het is niet alleen maar grappig, maar ook nog eens leerzaam!

Wat als? (Randall Munroe) boek

4. The Bro Code (Barney Stinson & Matt Kuhn)

The Bro Code is echt een leuk en grappig boek voor mannen. Barney Stinson, bekend van de serie “How I Met Your Mother”, en Matt Kuhn hebben het boek geschreven. Er zijn wereldwijd al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Het boek staat vol met gedragsregels voor bro’s. Het is op een hilarische manier beschreven. Er worden veel verwijzingen gemaakt naar de serie “How I Met Your Mother”.

Vooral de “How I Met Your Mother” fans genieten erg van dit komische boek. Als je de serie niet kent, is het ook een leuk boek, maar zal je niet alle grappen begrijpen.

The Bro Code (Barney Stinson & Matt Kuhn) boek

5. Het dagboek van Bridget Jones (Helen Fielding)

Voor vrouwen is Het dagboek van Bridget Jones een leuke humoristische roman. Bijzonder is dat het boek overeenkomsten heeft met de klassieker Pride and Prejudice van Jane Austen.

In dagboekvorm wordt het leven van Bridget Jones beschreven. Ze is niet tevreden met haar leven en wil daar verandering in brengen. Dit gaat natuurlijk niet in één keer goed en brengt worstelingen met zich mee.

De Engelse versie heet Bridget Jones’s Diary. Veel vrouwen liggen krom van het lachen, worden vrolijk van het boek en herkennen zich ook in bepaalde situaties. Het is een boek met humor die in de smaak valt.

Het dagboek van Bridget Jones (Helen Fielding) boek

6. Heb je nou al een vriend? (Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen)

De titel, Heb je nou al een vriend?, is misschien wel herkenbaar voor je als vrouw zijnde? Veel vrouwen krijgen dit soort vragen naar hun hoofd geslingerd. Hoe ga jij ermee om?

In het boek staan antwoorden op 50 vragen en opmerkingen waar veel vrouwen mee moeten dealen. De schrijfsters hadden er genoeg van en besloten daarom om een boek te schrijven. Enkele voorbeelden van vragen en opmerkingen zijn:

  • Pssst, meisje!, Pssst!
  • Zou je dat wel doen?
  • Draaf je niet een beetje door met dat feminisme?

Het is niet alleen een grappig en humoristisch boek voor vrouwen, maar ook nog eens leerzaam. Veel lezers geven ook aan dat het boek grappig, leerzaam en herkenbaar is.

Heb je nou al een vriend? (Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen) boek

7. 999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt (Herman Boel)

999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt zegt eigenlijk al genoeg waar het boek over gaat. Over allerlei verschillende onderwerpen staan er leuke weetjes in het boek.

De weetjes staan in wist-je-datjes opgeschreven. We geven je alvast een voorproefje van enkele verrassende wist-je-datjes:

  • Wist je dat een gemiddelde wolk een half miljoen kilo weegt?
  • Wist je dat een opgestoken duim in veel landen als een belediging wordt ervaren?
  • Wist je dat het Nederlands geen woorden heeft die rijmen op twaalf of herfst?

Het is erg leuk en grappig voor jong en oud om deze weetjes te kennen. Je kan er ook nog eens mee opscheppen op verjaardagen! Lezers vinden het een leuk en leerzaam boek. Zelfs familieleden willen het boek lenen.

999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt (Herman Boel) boek

8. The Catcher in the Rye (J. D. Salinger)

The Catcher in the Rye is een echte klassieker in deze top 10 van grappige, humoristische en vrolijke boeken. Er zijn wereldwijd in verschillende talen al meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht van deze prachtige humoristische roman.

Het boek gaat over de overgang van jeugd- naar volwassenheid en de moeilijkheden die daarbij komen kijken. Holden Caulfield is een depressieve jongen uit New York en is de verteller in het verhaal.

Zijn resultaten op school zijn niet goed en hij wordt weggestuurd. Ook krijgt hij nog eens ruzie met zijn kamergenoot. Hij besluit te vertrekken, maar kan nog niet naar huis, omdat zijn ouders niet mogen weten dat hij van school is gestuurd. Hij zwerft daarom enkele dagen door New York en vertelt wat hij die dagen meemaakt.

De vanger in het graan is de Nederlandse versie van het boek. Het is een betekenisvolle, maar ook een humoristische roman door de (droge) opmerkingen van de hoofdpersoon. In 1951 werd het boek voor het eerst uitgebracht en al decennialang is het erg geliefd onder miljoenen lezers wereldwijd.

The Catcher in the Rye (J. D. Salinger) boek

9. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Douglas Adams)

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is een leuk humoristisch sciencefiction boek. Het boek is ook een echte aanrader volgens Elon Musk.

De aarde wordt opgeblazen door de aanleg van een intergalactische snelweg. Hugo Veld is de enige die ermee wegkomt. Dan beginnen zijn bizarre avonturen door de ruimte pas..

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy is ook de titel van de Nederlandse versie. Dit komische sciencefiction boek valt bij veel lezers in de smaak en ze raden het anderen ook aan.

The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Douglas Adams) boek

10. Bossypants (Tina Fey)

Bossypants is echt een grappig en humoristisch boek waarin Tina Fey je meer over haar leven vertelt. Het voelt een beetje alsof je met haar aan de bar zit en ze haar levensverhaal aan jou vertelt.

De belangrijke momenten uit haar leven komen voorbij. Ook krijg je een blik achter de schermen van haar TV shows, zoals “30 Rock” en “Saturday Night Live”.

Voor veel lezers is het echt een boek waar ze vrolijk van worden. Als je fan bent van Tina Fey, dan is dit hilarische en luchtige boek helemaal een aanrader!

Bossypants (Tina Fey) boek

Meer grappige, humoristische en vrolijke boeken + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 gezien van meest grappige, humoristische en vrolijke boeken voor mannen en vrouwen. Het zijn echt boeken waar je vrolijk van wordt door de humor die erin verwerkt is.

Van humoristische romans tot een boek van een goede cabaretier, voor iedereen staat er wel een geschikt boek tussen. De komische boeken laten je gegarandeerd lachen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer grappige, humoristische en vrolijke boeken? Op Bol.com vind je er nog meer!

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Ken je zelf nog meer hilarische boeken? Laat het dan hieronder in een reactie weten!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie