De 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden

De 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden vind je hier op Goede Boekentips. Aan de hand van boeken is het erg leuk en leerzaam om te (leren) haken. In de boeken staan makkelijke haakpatronen voor beginners en moeilijke haakpatronen voor gevorderden. Als je steeds beter wordt in haken, kan je steeds moeilijkere haakpatronen gaan uitproberen. Lees lekker verder en ontdek welke boeken over haken het beste voor jou zijn!

De top 10 van beste haakboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke haakpatronen

In de onderstaande lijst staan de 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden. Aan het niveau kan je zien of het boek over haken voor jou geschikt is.

Als beginner is het zonde om een boek over haken te kopen met te moeilijke haakpatronen en voor gevorderden zijn makkelijke haakpatronen niet uitdagend genoeg. Gelukkig staan de niveaus hier duidelijk aangegeven.

Bestellen op Bol.com is eenvoudig via de blauwe knoppen.

1. De haakbijbel (Sarah Hazell)

Niveau: Beginners en gevorderden

De haakbijbel is een boek over haken dat absoluut niet mag ontbreken in de boekenkast van fanatieke hakers/haaksters. Zowel voor beginners als gevorderden is het een geweldig naslagwerk.

Voor beginners worden de basistechnieken helder uitgelegd en ga je basissteken leren beheersen. Daarna kan je aan de slag met de andere steken. Gevorderden kunnen door de 200 steken inspiratie opdoen en zelfs hele nieuwe steken leren.

Veel hakers/haaksters weten geen eens dat er zoveel steken zijn. Stap voor stap staan alle steken uitgelegd en de foto’s maken het ook erg duidelijk.

De nieuwe haakbijbel is ook verkrijgbaar. Voor veel hakers/haaksters is dit haakboek echt een wereldboek.

De haakbijbel (Sarah Hazell) boek

2. Iedereen kan haken (Bobbi Eden)

Niveau: Beginners

Bobbi Eden gelooft er heilig in dat iedereen kan haken en daarom heeft ze ook het haakboek Iedereen kan haken geschreven. Zelfs als je nog nooit hebt gehaakt, kan je met dit boek leuke amigurumi’s gaan haken.

De makkelijke haakpatronen en duidelijke uitleg in het boek zorgen ervoor dat (leren) haken voor beginners een feestje is. Het zal je verbazen hoe snel je het onder de knie krijgt.

Je leert onder andere een walvisje, zeemeeuw en een eland haken. Het is erg leuk om de amigurumi’s zelf te houden, maar het is ook leuk om ze weg te geven als (kraam)cadeautje.

Voor beginners is dit één van de beste boeken over haken. Veel beginners hebben ook daadwerkelijk leren haken door het boek.

Iedereen kan haken (Bobbi Eden) boek

3. Basisboek haken (Christel Krukkert)

Niveau: Beginners

Basisboek haken is echt het ideale haakboek voor beginners om te leren haken. Als beginner begin je echt vanaf 0 en heel snel kan je iets leuks haken, zoals een konijntje.

Alle steken worden zeer helder stap voor stap uitgelegd met foto’s. Aan de hand van deze geleerde steken kan je dat toepassen in een leuk project.

Denk bij de projecten bijvoorbeeld aan armbandjes, mobielhoesjes en amigurumi’s. Je begint echt heel simpel en na het boek lijk je al een ervaren haker/haakster.

Door de QR-codes in het boek wordt je doorverwezen naar filmpjes en daar doet Christel Krukkert de steken zelf voor. Dit is echt heel duidelijk en goed te volgen voor beginners.

Er zijn maar weinig boeken over haken voor beginners die zo helder en goed zijn. Heel veel beginners hebben leren haken door dit boek en zelfs hun eerste project al klaar.

Basisboek haken (Christel Krukkert) boek

4. Heel veel knuffels haken (Dendennis)

Niveau: Beginners en gevorderden

Heel veel knuffels haken is echt een leuk boek waarmee je de leukste karakters van Nederland kan haken. Het haakboek is geschikt voor alle niveaus.

In het boek maak je kennis met oude en nieuwe vriendjes van Dendennis, zoals Pakezel, Remco de Rode Panda en Elmer Eenhoorn. De karakters kan je zelf gaan haken door de duidelijke haakbeschrijving.

Verder is het ook heel handig dat er een moeilijkheidsgraad staat bij alle karakters. Zo kan je gelijk zien of het niet te makkelijk of juist te moeilijk voor je is.

Voor veel hakers/haaksters is dit boek over haken echt geweldig.

Heel veel knuffels haken (Dendennis) boek

5. Mijn hondjes van sokkenwol (Kristel Droog-Dekkers)

Niveau: Beginners en gevorderden

Hou je van haken en honden? Dan is Mijn hondjes van sokkenwol het ideale boek voor jou! Er staan prachtige haakpatronen in het boek voor beginners en gevorderden.

12 hondenrassen kan je gaan haken, zoals een Rottweiler en een Franse Bulldog. Door de duidelijke stap voor stap beschrijvingen met foto’s is het ook zeer geschikt voor beginners.

Dit is het beste haakboek om hondjes van sokkenwol te leren haken. Ook is het 2e deel van het boek beschikbaar.

Veel hakers/haaksters zijn erg blij met dit boek over haken en kunnen het makkelijk volgen.

Mijn hondjes van sokkenwol (Kristel Droog-Dekkers) boek

6. Haken@Home met Bobbi Eden (Bobbi Eden)

Niveau: Beginners en gevorderden

Haken@Home met Bobbi Eden is alweer een boek van Bobbi Eden in dit rijtje van de 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke haakpatronen. In haar vorige leven was Bobbi Eden met hele andere dingen bezig, maar nu zit ze helemaal in de haakwereld.

In dit boek staan prachtige haakpatronen die geschikt zijn voor het interieur van je huis, zoals kussens, kleden en manden. Je kan daarmee je interieur echt helemaal naar je eigen stijl inrichten.

Zelfs absolute beginners kunnen met dit haakboek aan de slag, omdat aan het begin alle haaksteken die gebruikt worden in het boek nauwkeurig zijn uitgelegd. Ook alle haakpatronen zijn voor beginners goed te volgen.

Veel hakers/haaksters vinden het een fijn boek over haken en geven aan dat het ook geschikt is voor gevorderden.

Haken@Home met Bobbi Eden (Bobbi Eden) boek

7. Haak je eigen kerststal (Christel Krukkert)

Niveau: Beginners en gevorderden

Christel Krukkert heeft vele fans en met het haakboek Haak je eigen kerststal heeft ze weer een prachtwerk afgeleverd. Het is toch superleuk om je eigen kerststal te haken!

Alle belangrijk figuren uit de kerststal kan je door dit boek gaan haken, zoals het kindje Jezus, Maria en Jozef, de kribbe, de engelen en de herders.

Er staan mooie haakpatronen in het boek en alle steken worden zeer helder uitgelegd. Je zal verbluft zijn over het resultaat van je eigen haakwerken.

Haak je graag en hou je van de kerstdagen? Dan mag dit boek over haken niet ontbreken in je boekenkast. Veel hakers/haaksters raden het boek aan.

Haak je eigen kerststal (Christel Krukkert) boek

8. Het enige echte Dikkie Dik haakboek (Dendennis)

Niveau: Beginners en gevorderden

Dikkie Dik ken je vast wel, toch? Met Het enige echte Dikkie Dik haakboek is het mogelijk om de karakters uit de Dikkie Dik verhalen te gaan haken!

Naast Dikkie Dik zelf ga je onder andere met dit boek Beer, Schildpad en Poes Muis leren haken. Ook leer je accessoires haken, zoals Dikkie Dik zijn favoriete strandbal.

Door de kleurrijke illustraties en zeer duidelijke stappenfoto’s is dit boek zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Je kan meteen aan de slag gaan.

Dit boek over haken heeft hakers/haaksters veel haakplezier gegeven en staat vol met duidelijke haakpatronen.

Het enige echte Dikkie Dik haakboek (Dendennis) boek

9. Helden uit je kindertijd haken (Sofie Kirschbaum)

Niveau: Beginners en gevorderden

Helden uit je kindertijd haken is een internationale bestseller. Met dit boek is het zowel voor beginners als gevorderden mogelijk om tekenfilmfiguren, culthelden en andere amigurumi’s te (leren) haken.

Door de duidelijke haakpatronen in het boek kan iedereen lekker aan de slag gaan. Hoe gaaf is het om helden uit je kindertijd weer tot leven te laten komen?

Het is erg leuk om ze zelf te maken en allemaal te verzamelen. Ook is het leuk om weg te geven als (kraam)cadeautje.

Voor sommige hakers/haaksters is het zelfs gelijk hun favoriete haakboek.

Helden uit je kindertijd haken (Sofie Kirschbaum) boek

10. Curvy girls! (Carla Schwind)

Niveau: Beginners en gevorderden

We zijn alweer bij het laatste boek aangekomen in dit rijtje van de 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke haakpatronen. Curvy girls! hoort absoluut in dit mooie rijtje thuis.

Er staan 15 haakpatronen in het boek, waardoor er gegarandeerd een favoriete curvy girl voor jou tussen staat, van rockster tot een mooie curvy girl in een eenhoorn-onesie. Leuk om voor jezelf te houden of als cadeau aan vriendinnen te geven.

Heel handig is dat er achter in het boek basisinstructies en andere haaktechnieken staan, zodat zelfs de absolute beginners kunnen leren haken met dit boek en curvy girls kunnen maken. Ook de instructies voor het haken van de curvy girls zijn heel duidelijk met stap-voor-stapfoto’s.

Veel hakers/haaksters geven aan dat de curvy girls er mooi uitzien en niet lastig zijn om te haken door de duidelijke werkbeschrijving.

Curvy girls! (Carla Schwind) boek

Meer boeken over haken + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden met makkelijke en moeilijke haakpatronen gezien. Er staat vast en zeker een goed boek over haken voor je tussen.

Leren haken met de beste boeken over haken is erg leerzaam voor beginners. Gevorderden kunnen nog meer inspiratie opdoen en hun vaardigheden vergroten.

Wil je toch nog verder kijken? Dan staan er op Bol.com nog meer goede boeken over haken voor beginners en gevorderden.

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:

Weet jij nog een goed haakboek dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

3 gedachten over “De 10 beste haakboeken voor beginners en gevorderden”

Plaats een reactie