Top 12 inspirerende boeken voor vrouwen

Inspirerende boeken voor vrouwen kunnen meer vrouwen helpen om bijvoorbeeld een mooie carrière te ambiëren of een bedrijf te starten. In deze top 12 zie je veel boeken van inspirerende vrouwen terugkomen. Ze kunnen een mooi voorbeeld voor jou zijn! Boeken over sterke vrouwen, zoals Michelle Obama, zijn heel inspiratievol voor andere vrouwen. Gun jezelf een dosis inspiratie en begin lekker met lezen.

Mooie boeken voor vrouwen: Inspirerende vrouwen zijn een goed voorbeeld

Er zijn verschillende soorten mooie boeken voor vrouwen, maar hier ga je vooral boeken over inspirerende vrouwen tegenkomen die jou ook gaan motiveren om het beste uit je leven te halen. Denk hierbij aan een mooie carrière, een eigen bedrijf starten en hoe je succesvol kunt zijn zonder dat je privéleven en je gezin eronder gaat lijden.

Steeds meer vrouwen gaan tegenwoordig voor een mooie carrière of willen een eigen bedrijf starten. Waarom zou jij dat niet kunnen? In de onderstaande inspirerende boeken voor vrouwen ga je zien dat er heel veel mogelijk is.

Het komt natuurlijk allemaal niet zomaar uit de lucht vallen en je zult hard moeten werken voor een mooie carrière of een eigen bedrijf. Misschien staat jouw boek over een aantal jaar wel bij de beste boeken over sterke vrouwen die succesvol zijn geworden?

Dromen is goed en het motiveert je om harder te werken. Bij de inspirerende vrouwen hieronder begon het ook met een droom en uiteindelijk zijn ze deze droom gaan verwezenlijken.

Wil jij ook je dromen verwezenlijk en een succesvolle vrouw worden? Dan zijn de onderstaande boeken echte aanraders!

Sterke vrouwen

1. Mijn verhaal (Michelle Obama)

Michelle Obama, wie kent haar niet? Ze hoort zeker bij de meest inspirerende vrouwen wereldwijd. Ze is de vrouw van Barack Obama en was van 2009 tot 2017 de eerste African-American first lady van de Verenigde Staten.

Ook heeft ze op de twee beste universiteiten van de Verenigde Staten gezeten. Maar hoe heeft ze dit kunnen bereiken? Ze is opgegroeid in een arme wijk in Chicago en het is zeker niet allemaal in haar schoot geworpen.

Als zwart meisje opgroeien in een arme buurt in Chicago is zeker niet makkelijk, maar Michelle Obama laat zien dat je dan ook de top kan bereiken.

Ook interessant is dat ze in het boek vertelt over de balans tussen haar gezin, werk en de politieke carrière van haar man die een vogelvlucht maakt. Hoe weet ze hier een balans in te vinden? Dit ga je ook lezen.

Mijn verhaal hoort zeker thuis in het lijstje van inspirerende boeken voor vrouwen en is volgens ons zelfs de beste. Andere lezers zijn ook enthousiast.

Mijn verhaal (Michelle Obama) boek

2. Nice girls don’t get the corner office (Lois P. Frankel)

Nice girls don’t get the corner office is zeker een goed boek voor vrouwen. Wil je als vrouw zijnde groeien in je werk? Dan is dit boek echt iets voor jou!

In het boek gaat het over de meest gemaakte fouten die vrouwen maken op het werk. Hierdoor loop je bijvoorbeeld de kans mis om door te groeien of je krijgt geen promotie.

Ben je te lief op het werk? Sla je vaak pauzes over? Ben je bang dat anderen beledigd zijn door je feedback? Wil je aardig gevonden door iedereen? Durf je zelf niet zo goed beslissingen te nemen? Als je één of meerdere van deze vragen weleens aan jezelf stelt, dan ben je waarschijnlijk te lief en ga je kansen mislopen om te groeien in je werk.

Gun het jezelf om te groeien op je werk en als je een promotie wilt, ga ervoor! Veel vrouwen hebben wijze lessen uit dit boek gehaald en toegepast in de praktijk. De reviews zijn veelal erg positief.

Nice girls don't get the corner office (Lois P. Frankel) boek

3. Alles is uitvogelbaar (Marie Forleo)

In veel lijstjes over mooie boeken voor vrouwen staat Alles is uitvogelbaar. Vaak heb je mooie dromen en plannen in je hoofd, maar komt er weinig van. Je denkt bijvoorbeeld dat je het niet kan, je hebt te weinig tijd en/of je denkt te complex.

Marie Forleo zorgt ervoor dat je echt je dromen gaat najagen. Je kan veel meer dan je zelf denkt, vandaar ook de naam “Alles is uitvogelbaar”. Het gaat erom dat je de juiste mindset krijgt en dit boek helpt daarbij.

Marie Forleo is zelf een heel succesvol onderneemster en weet absoluut waar ze het over heeft. Ze begon klein met het serveren van drankjes en het schoonmaken van toiletten, maar nu is ze miljonair.

Op Bol.com lees je meer over het boek. De meeste vrouwen hebben veel geleerd van het boek en gaan echt aan de slag met het najagen van hun dromen.

Alles is uitvogelbaar (Marie Forleo) boek

4. On top (Anna Nooshin)

Anna Nooshin hoort tegenwoordig wel bij de inspirerende vrouwen in Nederland. Ze is in Iran geboren en op zevenjarige leeftijd gevlucht naar Nederland. In Nederland is ze uitgegroeid tot een zeer succesvolle onderneemster, presentatrice en modeblogger.

Anna begon aan de onderkant van de ladder in een asielzoekerscentrum en ze had ook geen al te beste bijbaantjes. In On top beschrijft ze hoe ze naar de top is geklommen en hoe dat haar leven veranderde.

In het boek geeft ze tips over hoe jij dat ook kan bereiken. Bij de meest inspirerende boeken voor vrouwen kan dit boek zeker niet ontbreken, omdat het veel (jonge) vrouwen motivatie geeft om alles uit zichzelf te halen en de top te bereiken.

Veel vrouwen zijn geïnspireerd geraakt door het boek en willen echt alles uit de kast proberen te halen.

On top (Anna Nooshin) boek

5. Work hard, play hard (Danique Bossers)

Work hard, play hard is echt een goed boek voor vrouwen die geïnspireerd willen raken over een onderneemster die een succesvol bedrijf heeft opgebouwd. Danique Bossers begon met een webshop Most Wanted en nu heeft ze ook fysieke winkels in Rotterdam en Amsterdam.

Danique is de vriendin van Monica Geuze en samen hebben ze ook een sieradenlijn opgezet. Het succes van Danique is zeker niet aan komen waaien. Met een klein beetje geld, maar wel met een grote passie voor mode, begon ze aan haar avontuur.

Met niks heeft ze toch een zeer succesvol bedrijf opgezet. Belangrijke lessen uit het boek zijn dat ondernemen niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Juist wanneer het tegen zit, moet je nog harder ervoor gaan knokken en kan je veel gaan bereiken.

Veel vrouwen geven aan dat ze er echt wat aan hebben gehad en inspiratie hebben opgedaan om zelf te gaan ondernemen. De reviews zijn erg positief.

Work hard, play hard (Danique Bossers) boek

Inspirerende boeken voor vrouwen plaats 6 t/m 12

De boeken op plaats 6 t/m 12 hebben geen beschrijving. Wil je meer over deze boeken weten? Klik dan op de cover(s).

6. #Girlboss (Sophia Amoruso)

#Girlboss (Sophia Amoruso) boek

7. Babe, you got this. (Martje Haverkamp & Emilie Sobels)

Babe, you got this (Martje Haverkamp & Emilie Sobels) boek

8. Not That Kind of Girl (Lena Dunham)

Not That Kind of Girl (Lena Dunham) boek

9. Powervrouwen (Julia Pimsleur)

Powervrouwen (Julia Pimsleur) boek

10. Moody bitches (Julie Holland)

Moody bitches (Julie Holland) boek

11. Super Olcay (Olcay Gulsen)

Super Olcay (Olcay Gulsen) boek

12. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw (Els Kloek)

1001 vrouwen in de 20ste eeuw (Els Kloek) boek

Meer inspirerende boeken voor vrouwen en andere aanraders

Je hebt hier een mooie top 12 gezien. Er staan veel mooie boeken voor vrouwen tussen en ook boeken over sterke vrouwen. Deze sterke en inspirerende vrouwen kunnen een mooi voorbeeld voor jou zijn en je een zetje in de goede richting geven.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar nog meer inspirerende boeken voor vrouwen? Op Bol.com vind je er nog veel meer. Je gaat ongetwijfeld een goed boek voor vrouwen vinden die jou gaat inspireren.

Andere artikelen die wellicht interessant voor je zijn:

Weet jij toevallig nog meer inspirerende boeken voor vrouwen? Dan horen we dat graag hieronder in een reactie!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie