Top 10 beste islamitische kinderboeken

Er zijn mooie islamitische kinderboeken beschikbaar in Nederland en wij hebben de beste in een top 10 gezet. In de boeken staan prachtige islamitische kinderverhalen. Je vindt onder andere kinderboeken die een soort Koran voor kinderen zijn in het Nederlands en verhalen van/over de profeten. Voor de jonge kinderen zijn er islamitische voorleesboekjes en de oudere kinderen kunnen zelfstandig lezen. In de leeftijd van ca. 3 t/m 12 jaar staan er goede islamitische kinderboeken tussen. Lees lekker verder!

1. Kinderen van Adam (Petra van Helden)

Leeftijd: Vanaf ca. 8 jaar

Het boek Kinderen van Adam is niet alleen een boek voor kinderen, maar voor het hele gezin. Zowel jong als oud kan leren van dit boek.

De verhalen van/over de profeten komen voorbij in dit (kinder)boek. Het zijn mooie verhalen en geven ook nog eens richtlijnen om zo goed mogelijk te leven.

De (groot)ouders die het boek aan hun (klein)kinderen voorlezen, leren zelf ook van de verhalen. Op een mooie manier leren kinderen en volwassenen meer over de Koran en de islam.

Kinderen van Adam (Petra van Helden) boek

2. Mijn Eerste Koran Verhalenboek (Saniyasnain Khan)

Leeftijd: Vanaf ca. 6 t/m 12 jaar

Ben je op zoek naar een Koran voor kinderen in het Nederlands? Dan is Mijn Eerste Koran Verhalenboek een echte aanrader!

Er staan 42 verhalen in dit islamitische kinderboek met mooie plaatjes. De verhalen zijn voor kinderen goed te begrijpen. Bij elk verhaal is er een referentie naar de Koran. Als volwassene kan je zelfs nog leren van de verhalen.

Mijn Eerste Koran Verhalenboek (Saniyasnain Khan) boek

3. de Koran – uitleg voor kinderen deel 2 (Abdulwahid van Bommel)

Leeftijd: Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar

de Koran – uitleg voor kinderen deel 1 is een groot succes geworden, daarom mag de Koran – uitleg voor kinderen deel 2 niet ontbreken in deze top 10 beste islamitische kinderboeken.

Door dit boek kunnen kinderen de Koran ontdekken. Er staan 13 soera’s met uitleg en 5 verhalen van/over de profeten in dit kinderboek.

Het is belangrijk voor kinderen om zelf de Koran te leren ontdekken. Dit blijft kinderen vaak beter bij dan wanneer het wordt opgelegd door iemand anders.

de Koran - uitleg voor kinderen deel 2 (Abdulwahid van Bommel) boek

4. 365 verhalen over de Profeet Mohammed (Goodword)

Leeftijd: Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar

365 verhalen over de Profeet Mohammed staat vol met mooie islamitische kinderverhalen. Elke dag lees je een avontuur gedurende het leven en de tijd van de profeet Mohammed.

Op een makkelijke manier is het verteld, zodat het voor kinderen goed te volgen is. Ook de illustraties zijn prachtig. Het is voor de hele familie een unieke ervaring om over het leven van de profeet Mohammed te lezen.

365 verhalen over de Profeet Mohammed (Goodword) boek

5. Baby’s Eerste Koran Verhalen (Saniyasnain Khan)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar

Een Koran voor jonge kinderen toegankelijk maken in het Nederlands, hoe doe je dat? Baby’s Eerste Koran Verhalen heeft dat voor elkaar gekregen.

Er staan 20 verhalen uit de Koran in dit islamitische kinderboek en elk verhaal geeft een morele les mee. De mooie illustraties maken de verhalen nog levendiger. Kinderen zullen dankbaar zijn als ze deze verhalen hebben meegekregen.

Baby's Eerste Koran Verhalen (Saniyasnain Khan) boek

6. Sara en Hamza – 21 islamitische voorleesverhalen (Mahwish Ashraf)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar

Bij de beste islamitische voorleesboekjes hoort absoluut Sara en Hamza – 21 islamitische voorleesverhalen. De verhalen zijn herkenbaar voor islamitische kinderen uit het Westen.

Het verhaal gaat over Sara en Hamza, een tweeling van 5 jaar oud. Met hun ouders wonen ze in een multiculturele wijk. Ze beleven allerlei avonturen, zoals met mama naar de moskee gaan, zandkastelen in de speeltuin maken en de ramadan vieren.

Islamitische kinderen uit Nederland en België zullen zich goed kunnen identificeren met Sara en Hamza. Dat maken deze islamitische kinderverhalen uniek.

Sara en Hamza - 21 islamitische voorleesverhalen (Mahwish Ashraf) boek

7. Sara en Hamza – 21 islamitische avonturen (Mahwish Ashraf)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar

Sara en Hamza – 21 islamitische avonturen is nog een boek van Sara en Hamza in deze top 10. Ook dit boek hoort bij de beste islamitische voorleesboekjes.

Dit keer maken Sara en Hamza andere avonturen mee. Ze verkopen bijvoorbeeld koekjes voor arme kinderen en bidden samen in de ochtend.

Het gaat soms ook niet zo goed, wanneer bijvoorbeeld opa overlijdt. De islamitische kinderverhalen van Sara en Hamza zijn erg geliefd.

Sara en Hamza - 21 islamitische avonturen (Mahwish Ashraf) boek

8. De 25 profeten in de Koran (Salaam Art)

Leeftijd: Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar

De 25 profeten in de Koran is een kinderboek met verhalen van/over de profeten. Verder is het ook een kunst- en doeboek met 40 kunstzinnige werkvormen.

Door de verhalen en het werken met de handen, leren kinderen de boodschappen van de profeten kennen en onthouden. Je kan onder andere tekenen, schilderen en kalligraferen aan de hand van dit boek.

Zowel thuis als op de basisschool is dit islamitische kinderboek geschikt. De combinatie van verhalen en zelf aan de slag gaan, maakt het voor kinderen leuker.

De 25 profeten in de Koran (Salaam Art) boek

9. Yasin gaat op wereldreis (Asiyah Kalin)

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Kinderen weten nog niet veel over de wereld en hoe mooi is het dan om islamitische landen te ontdekken? Met het prentenboek Yasin gaat op wereldreis kunnen kinderen op ontdekkingstocht gaan.

Het prentenboek is geschreven in rijmvorm. Yasin gaat op ontdekkingstocht door allerlei islamitische landen, zoals Marokko en Pakistan. Kinderen worden nieuwsgierig over de landen en gaan er vragen over stellen.

Yasin gaat op wereldreis (Asiyah Kalin) boek

10. Mijn eerste Koranverhalen (Bint Mohammed)

Leeftijd: Vanaf ca. 3 jaar

Mijn eerste Koranverhalen is een soort “kinderkoran” in het Nederlands. Jonge kinderen kunnen op een leuke manier kennismaken met de Koran door deze “kinderkoran”.

Er staan 7 prachtige verhalen beschreven. Bij de verhalen staan mooie illustraties, om nog meer de aandacht van kinderen te trekken. De illustraties zijn ook een mooie aanvulling op de verhalen.

Mijn eerste Koranverhalen (Bint Mohammed) boek

Meer islamitische kinderboeken met islamitische kinderverhalen + andere aanraders

Hierboven heb je de top 10 beste islamitische kinderboeken gezien. De boeken staan boordevol prachtige islamitische kinderverhalen.

Onder andere “kinderkorans” in het Nederlands, kinderboeken met verhalen van/over de profeten en islamitische voorleesboekjes ben je tegengekomen.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer islamitische kinderboeken met islamitische kinderverhalen? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Ken je zelf nog goede islamitische kinderboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie