Italiaanse kinderboeken: Zowel voor jonge als oudere kinderen!

Hier vind je de beste Italiaanse kinderboeken voor jonge en oudere kinderen. Italiaans leren is voor kinderen leuker en erg leerzaam met een Italiaans kinderboek. Zelfs voor volwassenen kan het leerzaam zijn. Lees lekker verder!

Italiaans leren voor kinderen: Kinderboeken in het Italiaans zijn leerzaam!

Ongeveer 66 miljoen mensen wereldwijd spreken Italiaans. Naar schatting is Italiaans de moedertaal van 63 miljoen mensen en 3 miljoen mensen gebruiken het als tweede taal.

In ongeveer 12 landen wordt er Italiaans gesproken. Natuurlijk in Italië, maar bijvoorbeeld ook in Albanië, de Verenigde Staten, Zwitserland, Canada, Malta, Australië en België.

Italiaans leren is voor kinderen makkelijker dan voor volwassenen. De hersenen van kinderen pikken een (nieuwe) taal sneller op. Met goede kinderboeken in het Italiaans zal het leerproces nog sneller gaan en kinderen vinden het leuk.

We hebben hier speciaal voor jou de beste Italiaanse kinderboeken op een rijtje gezet. We hebben het onderverdeeld in leeftijdscategorieën, zodat er goede Italiaanse kinderboeken zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Wapperende Italiaanse vlag

Boeken voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

De meeste kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen nog niet lezen. Voorleesboekjes en prentenboeken zijn erg leuk en leerzaam voor deze kinderen om Italiaans te leren.

Echte aanrader: Amo mantenere in ordine la mia camera – I Love to Keep My Room Clean (Shelley Admont)

Dit prentenboek is voor kinderen op meerdere manieren leerzaam. Niet alleen leren kinderen Italiaans, maar ook leren ze om verantwoordelijkheid te pakken en zelf hun kamer op te ruimen. Hiermee sla je dus twee vliegen in één klap!

Het konijntje Jimmy en zijn broers leren in het prentenboek om samen te werken, hun kamer schoon te maken en het speelgoed te ordenen.

De illustraties zijn erg leuk. Italiaans leren is voor kinderen op deze manier een feestje met dit kinderboek. Bij de beste Italiaanse kinderboeken mag Amo mantenere in ordine la mia camera – I Love to Keep My Room Clean niet ontbreken.

Wereldwijd zijn mensen enthousiast over het boek. Kinderen gaan echt beter Italiaans leren begrijpen en leren om zelf hun kamer schoon te maken.

Amo mantenere in ordine la mia camera - I Love To Keep My Room Clean (Shelley Admont) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

In deze leeftijdscategorie gaan kinderen beginnen met leren lezen. Ook gaan kinderen boeken lezen. Hieronder staan goede Italiaanse kinderboeken voor beginnende lezers.

Echte aanrader: Ho una mamma fantastica (Shelley Admont)

Ho una mamma fantastica is alweer een kinderboek van Shelley Admont in deze lijst. Deze schrijfster maakt goede (Italiaanse) kinderboeken, waardoor kinderen op een leuke en makkelijke manier Italiaans kunnen leren.

In het boek beschrijft een klein meisje waarom haar moeder zo geweldig is. Haar moeder weet altijd wanneer ze verdrietig is en helpt met elk probleem. Ook maakt haar moeder haar wakker in de ochtend en knuffelt haar wanneer ze verdrietig is.

Zo vertelt het kleine meisje nog meer dingen die aantonen dat haar moeder geweldig is. Het is een interessant verhaal en niet moeilijk te volgen voor beginnende lezers. Kinderen leren ook hoe belangrijk hun moeder is.

Italiaans leren is voor kinderen erg leuk met dit kinderboek. Overal ter wereld zijn mensen enthousiast.

Ho una mamma fantastica (Shelley Admont) boek

Andere aanbevelingen

Boeken voor kinderen van 12 t/m 18 jaar

De meeste kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen goed lezen. Ook gaan kinderen op deze leeftijd steeds meer boeken lezen. De boeken zullen van een hoger niveau zijn. Is het Italiaans te lastig in deze boeken? Ga dan een stapje terug naar boeken in de andere leeftijdscategorieën.

Echte aanrader: Short Stories in Italian for Beginners (Olly Richards)

Short Stories in Italian for Beginners is heel erg leerzaam voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar die Italiaans willen leren.

In het boek staan acht korte verhalen in verschillende genres, van science fiction tot geschiedenisverhalen. De verhalen zijn zo geschreven dat het ontzettend leuk en makkelijk is om Italiaans te leren.

Je zal niet snel het gevoel hebben dat je het niet begrijpt en dat het te moeilijk is. Terwijl je leuke verhalen aan het lezen bent, leer je ontzettend veel over de Italiaanse taal. Ook leer je meer over de grammatica en er staan goede opdrachten in het boek.

Lezers overal in de wereld zijn erg te spreken over het boek en leren veel over de Italiaanse taal.

Short Stories in Italian for Beginners (Olly Richards) boek

Andere aanbevelingen

Nog meer Italiaanse kinderboeken en andere aanrader

Italiaans leren is voor kinderen leuker en makkelijker met de bovenstaande Italiaanse kinderboeken. Ook voor volwassenen kan het erg leerzaam zijn om met een kinderboek Italiaans te leren.

Wil je nog wat verder kijken? Dan staan er op Amazon.nl nog meer goede Italiaanse kinderboeken. Ook op Bol.com zijn goede Italiaanse kinderboeken te vinden.

Het is een aanrader om ook eens “Populaire kinderboeken” te lezen. Hier vind je de meest populaire kinderboeken, geschreven in het Nederlands. Deze boeken vinden kinderen geweldig!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

4 gedachten over “Italiaanse kinderboeken: Zowel voor jonge als oudere kinderen!”

 1. Voor mijn kleindochter, Charlotte 8 jaar woonachtig in Italië, zoek ik kinderboeken. Kunt u meer titels en auteurs doorgeven?

  Beantwoorden
  • Beste B.G.M. Vellekate,

   Het is een aanrader om op de Amazon.nl link te klikken in het laatste hoofstuk van dit artikel, dan kom je nog meer titels en auteurs tegen van Italiaanse kinderboeken.

   Gr. Bas

   Beantwoorden

Plaats een reactie