De 10 lekkerste kerstkookboeken [2024]

De 10 lekkerste kerstkookboeken zorgen ervoor dat je een zalige kerst kan beleven, vol met lekkernijen. In de kerstkookboeken kom je heerlijke recepten tegen, van kalkoen tot ijsdesserts, maar ook veganistische en vegetarische gerechten zijn een mogelijkheid. Tussen de kerstkookboeken staan bekende namen, zoals Jamie Oliver, Yvette van Boven en Donna Hay. Ook het Downton Abbey kerstkookboek mag niet ontbreken. Maak je kerst compleet met deze boeken. Lees lekker verder!

1. Jamie Oliver’s Kerstkookboek (Jamie Oliver)

Natuurlijk heeft Jamie Oliver ook een kerstkookboek gemaakt, namelijk Jamie Oliver’s Kerstkookboek. Wie kent Jamie Oliver niet?

Zonder stress kan je met het boek heerlijke gerechten maken die echt passen bij de kerst. Er staan onder andere kerstklassiekers, vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties in het boek.

Het ontbijt en dessert wordt ook niet overgeslagen. Je zal er niet alleen zelf van genieten, maar ook je vrienden en familie zullen meegenieten als ze uitgenodigd zijn.

Door het boek hebben vele mensen al genoten van de heerlijke gerechten met kerst. De recepten zijn niet moeilijk om te maken.

Jamie Oliver's Kerstkookboek (Jamie Oliver) boek

2. Home Sweet Home XMAS (Yvette van Boven)

Home Sweet Home XMAS is een geweldig kerstkookboek van Yvette van Boven met heerlijke recepten. Jij wil toch ook onbezorgd kerst vieren?

Of je nu met z’n tweeën of met de hele familie kerst viert, dit boek is voor alle situaties geschikt. De gerechten zijn makkelijk om te maken zonder al te veel gedoe.

De voorbeeldmenu’s zijn ook erg handig, dat scheelt weer nadenken over verschillende combinaties. Het is nog makkelijker voor je gemaakt, doordat recepten verdeeld zijn in voorbereiden en bereiden.

Vele mensen hebben met het boek al heerlijke gerechten gemaakt. De recepten zijn ook voor de winter geschikt.

Home Sweet Home XMAS (Yvette van Boven) boek

3. Kerst (Donna Hay)

In de inleiding hebben we het al gehad over een kerstkookboek van Donna Hay. Kerst is het boek waar we het over hadden!

Het kan nogal een uitdaging zijn om goede recepten voor kerst te maken. Gelukkig brengt Donna Hay daar met dit boek verandering in.

Er staan veel bewezen succesrecepten in het boek. Stap voor stap en met een slimme planning kan je aan de slag gaan. Naast de klassiekers krijg je ook moderne ideeën en tips.

Kopers zijn erg enthousiast over de heerlijke recepten. De recepten zijn niet lastig om uit te voeren. Ook de foto’s zijn erg mooi.

Kerst (Donna Hay) boek

4. Heel Holland Bakt Kerst (Kosmos Uitgevers)

Heel Holland Bakt zal je vast wel kennen van de TV. Met het boek Heel Holland Bakt Kerst kan je ook de lekkerste baksels voor kerst maken.

Van zelfgebakken kerstkoekjes (in de kerstboom) tot knallers bij het kerstdiner, het is allemaal mogelijk met dit boek.

Kopers vinden dat er goede recepten in het boek staan met sfeerfoto’s die het nog gezelliger maken. Voor bakliefhebbers wordt kerst een echt feestje met dit boek.

Heel Holland Bakt Kerst (Kosmos Uitgevers) boek

5. Vegan Christmas (Gaz Oakley)

Valt er wel genoeg te genieten voor veganisten en vegetariërs met kerst? Het kerstkookboek Vegan Christmas staat vol met veganistische recepten en bewijst van wel!

Elk onderdeel van kerst komt voorbij, van ontbijt tot kaasplanken en glühwein, en dat allemaal veganistisch.

De recepten uit het boek hebben al vele veganisten en vegetariërs blij gemaakt tijdens kerst. Je behoudt de echte “kerstgezelligheid” en de recepten zijn niet heel lastig om te maken.

Vegan Christmas (Gaz Oakley) boek

6. Nigella Christmas (Nigella Lawson)

Nigella Lawson is een bekende naam in de kookwereld. Met Nigella Christmas heeft ze een geweldig kerstkookboek afgeleverd.

Met het boek maak je de kerst gemakkelijk en plezierig. Van heerlijke taarten en puddingen tot kalkoen met alles erop en eraan, je komt van alles tegen.

Ook een vegetarisch kerstdiner is een mogelijkheid. De mooie foto’s maken het boek helemaal compleet voor kerst.

Mensen kunnen door het boek niet wachten tot het kerst is! De recepten zijn heerlijk en het boek ziet er ook nog eens prachtig uit.

Nigella Christmas (Nigella Lawson) boek

7. The Official Downton Abbey Christmas Cookbook (Regula Ysewijn)

Downton Abbey is een bekende Britse televisieserie. Ook in Nederland en België werd het uitgezonden. The Official Downton Abbey Christmas Cookbook is het kerstkookboek van Downton Abbey!

Het lijkt net door het boek of je zelf aan de kersttafel van Downton Abbey zit. Er staan heerlijke recepten in uit het edwardiaanse tijdperk. Ook staan er historische beschrijvingen en mooie foto’s in.

Voor de echte fans van Downton Abbey is het een boek dat je absoluut in huis moet hebben. Het maakt de kerst compleet.

The Official Downton Abbey Christmas Cookbook (Regula Ysewijn) boek

8. Kerst (Arno & Mireille van Elst)

Arno en Mireille van Elst zijn van The Holy Kauw Company. Ze weten als geen ander hoe je lekker kan koken met kerst. Dat is ook terug te zien in het boek Kerst.

Het boek staat vol met makkelijke recepten die echt passen bij de kerst. Ook staan er feestelijke ideeën voor oud en nieuw in en krijg je inspiratie voor prachtig gedekte tafels.

Mensen zijn erg blij met de makkelijke recepten voor kerst in het boek. Ze kunnen niet wachten om het uit te proberen.

Kerst (Arno & Mireille van Elst) boek

9. New York Christmas (Lisa Nieschlag & Lars Wentrup)

Kerst in New York is magisch. Dat laat het boek New York Christmas van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup ook zien.

In het boek staan heerlijke recepten en verhalen over New York. Er staan zo’n 50 recepten in, waaronder bijvoorbeeld van blueberry brownies en een cheesecake.

De recepten, verhalen en foto’s zorgen ervoor dat kopers echt in de kerstsfeer komen. Voor liefhebbers van New York is het boek helemaal geweldig.

New York Christmas (Lisa Nieschlag & Lars Wentrup) boek

10. Het complete Kerstkookboek (Lantaarn Publishers)

De titel, Het complete Kerstkookboek, klinkt al goed. Gelukkig is het ook een goed kerstkookboek met goede en makkelijke recepten.

Kerst kan ook stressvol zijn. Daarom staan er zeven menu’s in het boek met recepten die makkelijk na te maken zijn. Op deze manier wordt kerst zowel een feest voor jou als je visite.

Met kerst hoort dit boek gewoon in je boekenkast te staan. Het is een goed boek voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven.

Het complete Kerstkookboek (Lantaarn Publishers) boek

Meer lekkere kerstkookboeken + andere aanraders

Hierboven heb je de 10 lekkerste kerstkookboeken met heerlijke recepten gezien. Ook zijn er mogelijkheden voor veganistische en vegetarische gerechten.

Tussen de kerstkookboeken ben je bekende namen tegengekomen, zoals Jamie Oliver, Yvette van Boven en Donna Hay. Het kerstkookboek van Downton Abbey is ook een bijzondere.

Misschien wil je toch nog verder kijken naar meer lekkere kerstkookboeken? Op Bol.com vind je er nog meer.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog goede kerstkookboeken? Dan zien we dat graag hieronder in een reactie terug.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie