10 kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten

In dit artikel vind je de beste 10 kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten. Kleurboeken zijn tegenwoordig niet alleen maar voor kinderen, ook volwassenen halen er veel plezier en rust uit. Bloemen kleuren is voor volwassenen ideaal om tot rust te komen. Wil je ook mooie bloemen gaan kleuren? Lees dan snel verder!

Bloemen kleuren is leuk en rustgevend voor volwassenen

Misschien ken je het wel als volwassene? Je hebt een druk leven en weinig tijd om te ontspannen. Of je wilt gewoon lekker even met een hobby bezig zijn en nergens anders aan denken.

Dan is bloemen kleuren ideaal voor jou om te doen! Je gaat er helemaal in op, zonder dat je de tijd in de gaten houdt. Opeens ben je uren verder en heb je prachtige bloemen gekleurd.

Het is heel ontspannen. Er komt geen raketwetenschap bij kijken, je kan gewoon lekker kleuren en proberen om het zo goed mogelijk te doen.

De één zal er natuurlijk fanatieker mee zijn dan de andere, maar het gaat er (ook) om dat je het leuk vindt en tot rust komt. Bloemen kleuren is heel leuk en rustgevend voor volwassenen.

En misschien lijst je de gekleurde bloemen wel in en hang je ze op? Je huis wordt er niet minder fraai op, mocht je aardig kunnen kleuren.

Bekijk op je gemak de beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten. Er zitten vast één of meerdere leuke kleurboeken voor jou tussen!

Bewegende bloemen

1. Bloemen kleuren (Atrium)

Bloemen kleuren is een prachtig kleurboek voor volwassenen met bloemen kleurplaten. Er staan meer dan 40 botanische tekeningen in. Deze tekeningen komen uit het beroemde boek Choix des plus belles fleurs van Pierre-Joseph Redouté.

Bij elke tekening staat een ingekleurd voorbeeld. Dit maakt het makkelijker om de tekeningen in te kleuren. Je kan natuurlijk ook je eigen kleuren(combinaties) verzinnen en toepassen.

Deze video geeft een goed overzicht van wat er allemaal in het boek staat:

Veel reviews zijn erg goed en tonen aan dat dit het beste kleurboek voor volwassenen is met bloemen kleurplaten. Bloemen kleuren voor volwassenen is een feestje met dit kleurboek.

Kopers zijn zelf enthousiast, maar ze vinden het ook erg leuk om dit kleurboek cadeau te geven.

Bloemen kleuren

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:55

2. Kleurboek No. 3 – Colouring Book No. 3 (Greet Haasnoot) 

In Kleurboek No. 3 – Colouring Book No. 3 staan 20 hele mooie bloemen kleurplaten voor volwassenen. De kleurplaten zijn gemaakt door Greet Haasnoot en zijn gebaseerd op de bloemen- en prententekeningen uit het Rijksmuseum in Amsterdam.

Deze bloemen- en prententekeningen uit het Rijksmuseum zijn gemaakt door Hollandse meesters, die vooral in de zeventiende en achttiende eeuw actief waren.

Tijdens het kleuren van deze mooie bloementekeningen lijkt het net of je zelf een Hollandse meester bent. Laat je helemaal gaan en maak er een mooi kunstwerk van.

Kopers genieten erg van dit kleurboek en geven zelfs aan dat de ingekleurde tekeningen als schilderij kunnen dienen.

Kleurboek No. 3 – Colouring Book No. 3

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:55

3. Botanische Tuin Kleurboek (Maria Trolle)

Botanische Tuin Kleurboek gaat verder dan alleen maar bloemen kleuren. In de tekeningen van botanische tuinen vind je onder andere ook dieren en planten terug.

Je komt echt tot rust en het zal je verbazen hoeveel je gaat tegenkomen in de tekeningen. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan en alles prachtig inkleuren.

Het leuke is dat er ook tekeningen in het kleurboek staan met een zwarte achtergrond. Hierdoor komen kleuren anders tot zijn recht dan bij een lichte achtergrond.

Daarnaast is de kaft ook nog eens mooi en chique. Het is echt een kleurboek waar mensen verliefd op worden. Dit kleurboek mag niet ontbreken bij de beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten, ondanks dat het niet helemaal op bloemen is gefocust.

Door de vele mooie kleurplaten weten mensen zelfs niet waar ze moeten beginnen.

Botanische Tuin Kleurboek (Maria Trolle) boek

4. Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders (Karakter Uitgevers)

Past Kleur je origami – Bloemen, vogels en vlinders wel bij de beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten? Wij vinden van wel!

Je houdt er waarschijnlijk van om creatief bezig te zijn, anders was je nu niet dit artikel aan het lezen. Hoe leuk is het om eerst tekeningen in te kleuren en later te vouwen in een origami model? Dan ben je op meerdere manieren creatief bezig!

Bij het inkleuren ben je natuurlijk helemaal vrij om je eigen kleuren(combinaties) te verzinnen en je geest de vrije loop te laten gaan. Aan de hand van een duidelijke stap voor stap uitleg leer je om de origami modellen te maken van onder andere de ingekleurde bloemen, vogels en vlinders.

Veel volwassenen vinden dit boek geweldig, maar het is eventueel ook geschikt voor kinderen.

Kleur je origami - Bloemen, vogels en vlinders (Karakter Uitgevers) boek

5. Secret Garden (Johanna Basford)

Secret Garden maakt bloemen kleuren voor volwassenen erg leuk en rustgevend. Naast het kleuren van bloemen, zal je onder andere ook dieren, bomen en planten kleuren.

De titel van dit kleurboek zegt eigenlijk al genoeg. Je komt in een geheime tuin terecht. Je zal allerlei soorten wezentjes tegenkomen die verstopt zitten. Ook zijn sommige delen van de tuin nog niet af. Het is de bedoeling dat jij dit afmaakt.

In de onderstaande video zie je het boek compleet ingekleurd:

Veel mensen zijn fan van dit kleurboek en andere kleurboeken van Johanna Basford.

Secret Garden (Johanna Basford) boek

De beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten plaats 6 t/m 10

Hierboven heb je plaats 1 t/m 5 van de beste kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten gezien. Nu komen we aan bij plaats 6 t/m 10. Deze kleurboeken hebben hier geen beschrijving. Klik op de covers om meer over de kleurboeken te lezen.

6. Adult Colouring Book – Bloemen (Deco Time)

Adult Colouring Book – Bloemen

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:55

7. Volwassenen kleurboek Color Instinct – Anti Stress-Relax bloemen (Emmy Sinclaire)

Volwassenen kleurboek Color Instinct: Anti Stress Relax bloemen (Emmy Sinclaire) boek

8. Schemertijd kleurboek (Maria Trolle)

Schemertijd kleurboek (Maria Trolle) boek

9. Bloemen & planten om te kleuren (Lisa Congdon)

Bloemen & planten om te kleuren

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024 - 11:55

10. Floral Designs Flower Patterns – Adult coloring book (Ciparum Llc)

Floral Designs Flower Patterns - Adult coloring book (Ciparum Llc) boek

Meer kleurboeken voor volwassenen met bloemen kleurplaten + andere aanraders

Je hebt nu de 10 beste kleurboeken voor volwassenen gezien met bloemen kleurplaten. Er zal vast en zeker een goed kleurboek voor je tussen zitten.

Bloemen kleuren is voor volwassenen erg leuk en rustgevend. Steeds meer volwassenen gaan het doen. Misschien ben jij wel de volgende of wil jij je kleurvaardigheden verbeteren met nog meer kleurboeken?

Op Bol.com staan nog meer prachtige (bloemen) kleurboeken voor volwassenen. Neem gerust even een kijkje als er hierboven toch niks voor je tussen zit en/of als je nieuwsgierig bent naar andere kleurboeken voor volwassenen.

Andere artikelen die wellicht ook interessant voor je zijn:

Weet je nog een goed (bloemen) kleurboek voor volwassenen die nog niet in het bovenstaande rijtje staat? Dan horen wij dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie