De beste LEGO boeken: Bouwtekeningen, voorbeelden + ideeën!

In dit artikel vind je de beste LEGO boeken voor kinderen en volwassenen. In de LEGO boeken vind je onder andere LEGO bouwtekeningen en bouwideeën. Ook aan de hand van mooie bouwvoorbeelden in de boeken kan je lekker met LEGO gaan bouwen. Alvast een tip: Voor volwassenen staat er een prachtige LEGO leesboek in de lijst die niet in je collectie mag ontbreken. Het is heel eenvoudig om de LEGO boeken te bestellen. Lees lekker verder!

Zowel voor kinderen als volwassenen is LEGO heel erg leuk. Vandaar dat we ook een duidelijk onderscheid hebben gemaakt in de beste LEGO boeken tussen kinderen en volwassenen.

Voor beiden zijn LEGO bouwboeken en LEGO ideeënboeken erg gaaf. Aan de hand van LEGO instructieboekjes kunnen kinderen al hele mooie dingen maken.

Voor volwassenen zijn de LEGO bouwwerken logischerwijs complexer en uitdagender. Hier wordt rekening mee gehouden in de LEGO boeken. Ook is er een mooi LEGO leesboek, zoals eerder gezegd in de introductie, dat bij volwassenen niet mag ontbreken in de boekenkast.

De beste LEGO boeken voor kinderen

LEGO boekjes zijn voor kinderen ideaal om met LEGO aan de slag te gaan en gave bouwsels te maken. Met de onderstaande LEGO boeken doen kinderen onder andere aan de hand van LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden meer ideeën op en ze kunnen direct aan de slag.

1. Geweldige LEGO ideeën (Sarah Dees)

De titel van het boek, Geweldige LEGO ideeën, zegt eigenlijk al genoeg. Dit is een geweldig LEGO ideeënboek voor kinderen en staat niet voor niks op 1 in deze lijst van de beste LEGO boeken voor kinderen.

Kinderen doen niet alleen ideeën op, maar aan de hand van LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden kunnen ze gelijk aan de slag. In dit LEGO boek leren kinderen onder andere draken, ruimteschepen en een snoepmachine maken. Dit is niet het enige, er is nog veel meer!

De LEGO bouwtekeningen zijn heel duidelijk door de mooie foto’s. Voor kinderen is het leuk en goed om te volgen. Zelfs voor volwassenen kan dit ook een goed boek zijn.

Dit boek geeft kinderen (en volwassenen) meer ideeën om mooie bouwsels te maken met hun LEGO voorraad.

Geweldige LEGO ideeën (Sarah Dees) boek

2. Fantastische LEGO ideeën (Sarah Dees)

De titel, Fantastische LEGO ideeën, klinkt vrijwel hetzelfde als het boek op de 1e plaats en is ook geschreven door Sarah Dees. Het is echter wel een ander LEGO ideeënboek.

In dit LEGO boek staan vijf verhalen en die kunnen kinderen na gaan bouwen. De verhalen gaan onder andere over dinosaurussen die een stad bestormen en een ruimteschip dat crasht op de maan.

Door de goede LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden is het niet moeilijk om de verhalen na te maken en te spelen. Het is echt een prachtig boek voor LEGO-liefhebbers.

Kinderen doen door dit LEGO boek veel nieuwe ideeën op en kunnen weer lekker aan de slag.

Fantastische LEGO ideeën (Sarah Dees) boek

3. Het grote bouwboek (Joachim Klang & Oliver Albrecht)

Met Het grote bouwboek kunnen kinderen kleine LEGO modellen maken, zoals auto’s en elektrische locomotieven. Zelfs een complete stad maken is mogelijk met dit LEGO boek.

Je hoeft niet meer verder te kijken naar andere LEGO instructieboekjes, want de instructies in dit LEGO boek zijn erg helder en je weet precies welke onderdelen je allemaal nodig hebt.

Kinderen met een beetje fantasie kunnen hele steden uit de grond gaan stampen met hun LEGO collectie. Hoe gaaf is dat?

Kinderen krijgen erg veel inspiratie door het boek en willen dat er meer van dit soort boeken komen.

Het grote bouwboek (Joachim Klang & Oliver Albrecht) boek

4. LEGO: Geweldige voertuigen (MEIS & MAAS)

LEGO: Geweldige voertuigen is niet alleen maar een gaaf LEGO ideeënboek voor kinderen, maar er zitten ook 4 gratis LEGO voertuigen bij inbegrepen.

De LEGO bouwvoorbeelden en bouwideeën zijn erg inspirerend. Bij de voorbeelden van voertuigen in dit LEGO boek staan ook nog eens leerzame beschrijvingen, kinderen leren daardoor meer over deze voertuigen.

Voorbeelden van voertuigen die in dit LEGO boek staan: Brandweerwagen, reddingsboot, politiemotor, graaflaadmachine, racewagen, ijscowagen en een tram.

Voor veel kinderen is het echt een topboek.

LEGO: Geweldige voertuigen (Meis & Maas) boek

5. Vogels: Fantastische LEGO ontwerpen (Thomas Poulsom)

We komen aan bij het laatste boek van de beste LEGO boeken voor kinderen en dit is zeker ook een aanrader. Voor zowel kinderen als volwassenen is Vogels: Fantastische LEGO ontwerpen een schitterend boek om mooie vogels van over de hele wereld te bouwen.

Er staan 15 ontwerpen in het LEGO boek van vogels over de hele wereld, denk bijvoorbeeld aan een ranke glanstroepiaal uit Noord-Amerika en een vliegende albatros uit de Noordelijke Grote Oceaan.

De LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden zijn zeer helder en makkelijk te begrijpen. Ook zie je precies welke onderdelen je allemaal nodig hebt per ontwerp.

Daarnaast lees je over elke vogel meer informatie en leer je meer over deze vogels. Vooral voor natuur- en vogelliefhebbers is dit LEGO boek een feestje.

Kinderen en volwassenen zijn heel blij met het boek en het is ook leuk om cadeau te geven of als cadeau te ontvangen.

Vogels: Fantastische LEGO ontwerpen (Thomas Poulsom) boek

De beste LEGO boeken voor volwassenen

LEGO is natuurlijk niet alleen leuk voor kinderen. Ook veel volwassenen vinden het erg leuk. Onder andere de LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden zijn in de onderstaande boeken meer afgestemd op volwassenen.

Volwassen kunnen meer inspiratie en ideeën opdoen met deze LEGO boeken. Ook zit er een prachtig LEGO leesboek tussen, dat niet mag ontbreken in de boekenkast van een echte LEGO-liefhebber.

1. The LEGO Neighborhood Book (Brian Lyles & Jason Lyles)

Lijkt het je gaaf om een hele stad te bouwen met veel details erin verwerkt? Dan is The LEGO Neighborhood Book echt een aanrader! Je kan zelfs meubels en gebouwen heel gedetailleerd bouwen met LEGO.

Dit is echt een LEGO ideeënboek waar volwassenen inspiratie uit kunnen halen. In het boek staan mooie LEGO bouwvoorbeelden en bouwideeën die je naar eigen wens kan uitvoeren.

The LEGO Neighborhood Book 2 kan je ook bestellen en sluit mooi aan op de eerste versie. Met de beide LEGO boeken zal je veel inspiratie en ideeën opdoen.

Voor de echte LEGO-liefhebbers is het boek echt aan te bevelen.

The LEGO neighborhood Book (Brian Lyles & Jason Lyles) boek

2. The LEGO Architect (Tom Alphin)

Het eerste boek zit al een beetje in de architectuurhoek, maar met The LEGO Architect duik je echt de architectuurwereld in. Voor architectuur- en LEGO-liefhebbers is dit LEGO boek ideaal!

Je bent als het ware een LEGO architect en je leert gebouwen ontwerpen in verschillende architectuurstijlen. Voorbeelden van architectuurstijlen die langskomen zijn “art deco” en modernisme.

Door de LEGO bouwvoorbeelden doe je ook zelf ideeën op. De LEGO bouwtekeningen om gebouwen te bouwen in verschillende architectuurstijlen zijn helder.

Het boek is volgens sommige kopers zelfs onmisbaar voor degenen die LEGO gebouwen bouwen.

The LEGO Architect (Tom Alphin) boek

3. The LEGO Trains Book (Holger Matthes)

Veel volwassen LEGO-liefhebbers vinden het bouwen van LEGO treinen en alles wat daar omheen komt kijken heel leuk. The LEGO Trains Book mag daarom niet ontbreken bij de beste LEGO boeken voor volwassenen.

In het boek leer je onder andere om stoommachines en locomotieven te bouwen. Ook krijg je goede tips, bijvoorbeeld over welke motoren je het beste kan gebruiken voor een trein en hoe je een goede baan kan maken.

Het is een soort LEGO ideeënboek en je krijgt ook duidelijke LEGO bouwtekeningen en bouwvoorbeelden. Zo leer je bijvoorbeeld stap voor stap hoe je een model van de Duitse Intercity-Express (ICE) en de “Zwitserse Krokodil” bouwt.

Zelfs de geschiedenis over LEGO treinen komt voorbij. Sommige lezers noemen dit boek een “verplichting” voor iedereen die betere LEGO treinen wil maken.

The LEGO Trains Book (Holger Matthes) boek

4. Beautiful LEGO (Mike Doyle)

Wil jij je horizon meer gaan verbreden op het gebied van LEGO? Dan is Beautiful LEGO het ultieme boek voor jou! Je zal je ogen uitkijken als je door het LEGO boek bladert.

In het boek staan allemaal kunstwerken die compleet gemaakt zijn van LEGO. De kunstwerken variëren van een paar tot duizenden LEGO stenen.

Onder andere zie je beroemde monumenten, ruimteschepen en mythische wezens voorbij komen. De LEGO bouwvoorbeelden en bouwideeën zijn goed voor je creatieve geest om in op te slaan. Ook dit is een soort LEGO ideeënboek.

Heel interessant is ook dat de artiesten geïnterviewd worden die de kunstwerken hebben gemaakt. Zo wordt je echt meegenomen in het creatieve proces en daar leer je veel van.

Lezers krijgen echt nieuwe bouwideeën.

Beautiful LEGO (Mike Doyle) boek

5. The LEGO Book New Edition (Daniel Lipkowitz)

The LEGO Book New Edition is het LEGO leesboek waar we het eerder over hadden. We noemen het een LEGO leesboek, omdat je leest over de geschiedenis van LEGO en waar LEGO nu staat.

De LEGO steentjes zijn geliefd door miljoenen mensen wereldwijd, maar hoe heeft dat zover kunnen komen? En hoe worden LEGO steentjes gemaakt? Dit en nog veel meer lees je allemaal in dit LEGO boek.

Je krijgt er een exclusief gedrukte LEGO steen bij. Je kan het LEGO boek eenvoudig bestellen op Bol.com en daar lees je ook wat er allemaal nog meer in staat.

Voor de echte LEGO-liefhebbers is dit boek een must. Veel LEGO-liefhebbers vinden het een leuk boek.

The LEGO Book New Edition (Daniel Lipkowitz) boek

Meer goede LEGO boeken met o.a. LEGO bouwtekeningen, voorbeelden en ideeën + andere aanrader

Hierboven heb je de beste LEGO boeken met o.a. LEGO bouwtekeningen, voorbeelden en ideeën gezien voor kinderen en volwassenen. Ook zit er een prachtig LEGO leesboek bij. Wil je nog meer van dit soort boeken zien?

Op Bol.com staan nog meer goede LEGO boeken/boekjes. Er zijn veel andere LEGO voorbeeld- en ideeënboeken waar je inspiratie uit kan halen. Er staan vaak ook duidelijke bouwinstructies in, maar je kan ook speciale LEGO bouwboeken/instructieboekjes bestellen.

Ga lekker met een goed boek aan de slag en maak mooie bouwsels met je LEGO collectie!

Tot slot nog een aanrader. Wellicht zijn de beste Kapla boeken ook erg interessant om door te nemen. Met Kapla kan je met eenvoudige blokjes/plankjes prachtige bouwwerken maken.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie