De beste luisterboeken voor ouderen + luistermogelijkheden!

In dit artikel ga je lezen waarom luisterboeken voor ouderen erg goed zijn. We gaan kijken of er een goed luisterboek afspeelapparaat voor ouderen is en waar je de beste luisterboeken kan kopen. De beste mogelijkheden komen voorbij voor ouderen om luisterboeken te beluisteren. Lees snel verder!

Zijn luisterboeken voor ouderen geschikt?

Misschien denk je wel dat luisterboeken meer geschikt zijn voor kinderen en (jong)volwassenen, maar dat is zeker niet waar! Luisterboeken zijn zeker zeer geschikt voor ouderen en steeds meer ouderen gaan het ook ontdekken. Ben jij de volgende?

Luisterboeken hebben voor ouderen vele voordelen:

 • Luisterboeken zijn meer ontspannen, lezen is vermoeiender
 • Indien je een leesbril nodig hebt bij het lezen, hoef je deze niet op te zetten bij een luisterboek
 • Het is goed om je gehoor te blijven trainen en goed te luisteren
 • Het is leuk om samen te luisteren met je partner of met vrienden
 • Een boek moet je overal mee naartoe “slepen”, een luisterboek niet

Het is helemaal niet lastig om een luisterboek af te spelen en luisterboeken te beheren. Veel ouderen kunnen tegenwoordig beter omgaan met een smartphone en/of een tablet. Ook kan je zelfs luisterboeken op CD beluisteren met een radio/CD-speler.

Als je een beetje kan omgaan met een smartphone en/of tablet of een radio/CD-speler, dan is het niet lastig om luisterboeken te beluisteren en te beheren. Het kopen van luisterboeken (op CD) is ook heel eenvoudig.

Het komt erop neer dat luisterboeken vele voordelen hebben voor ouderen. Lees verder om erachter te komen hoe je gelijk kan beginnen met luisterboeken te beluisteren.

Oude vrouw duim omhoog

Wat is een goed luisterboek afspeelapparaat voor ouderen?

Is er een speciaal luisterboek afspeelapparaat voor ouderen? Je hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te denken. Een smartphone en/of een tablet met een iOS of Android besturingssysteem is al voldoende. Zelfs met een radio/CD-speler kan je luisterboeken op CD gaan beluisteren.

Smartphone en/of tablet met oordopjes, koptelefoon of speaker

Bol.com heeft een hele goede app die je in de App Store en Google Play Store kan downloaden. Met deze handige app staan al je luisterboeken op één plek en kan je ze overal beluisteren.

Steeds meer ouderen hebben een smartphone en/of een tablet. Jij misschien ook? Dan hoef je alleen maar de Kobo app van Bol.com erop te downloaden en de rest wijst eigenlijk vanzelf.

Het is handig om goede oordopjes of een koptelefoon aan te schaffen die je kan aansluiten op je smartphone en/of tablet. De geluidskwaliteit is op deze manier nog beter.

Vind je oordopjes of koptelefoons niet prettig? Dan is een speaker die je op je smartphone en/of tablet aansluit de ideale oplossing. Zorg er zelf voor dat je de ideale omstandigheden creëert om naar luisterboeken te luisteren.

Oude man blij met koptelefoon

Luisterboeken op CD beluisteren met een radio/CD-speler

Heb je niet zoveel met de nieuwste technologie van tegenwoordig en wil je gewoon ouderwets een luisterboek op CD beluisteren met een radio/CD-speler? Dan is dat mogelijk!

Op Bol.com staan de beste luisterboeken op CD. Via de zoekbalk op Bol.com kan je gericht zoeken of je favoriete luisterboek op CD beschikbaar is en ook via de categorieën vind je heel veel luisterboeken op CD:

Categorieën luisterboeken op CD Bol.com

Het is mooi om te weten dat je geen speciaal luisterboek afspeelapparaat voor ouderen nodig hebt. Met een smartphone en/of tablet kan je gelijk al aan de slag gaan. Ook het beluisteren van luisterboeken op CD met een radio/CD-speler is een mooie mogelijkheid.

De beste luisterboeken (op CD) kopen

Hopelijk zie je in dat luisterboeken voor ouderen echt leuk is. Luisterboeken krijgen steeds meer bekendheid onder ouderen en steeds meer ouderen zijn erg enthousiast.

Nu is de vraag natuurlijk waar je de beste luisterboeken voor ouderen koopt. We hebben het eigenlijk al verklapt. Op Bol.com staan de beste luisterboeken. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen en (jong)volwassenen. Eigenlijk is er voor iedereen wel een goed luisterboek te vinden.

Gelukkig is het helemaal niet lastig om luisterboeken te beluisteren met de Bol.com Kobo app. Je zou nu gelijk al aan de slag kunnen gaan!

Ook de beste luisterboeken op CD zijn eenvoudig te bestellen op Bol.com. Er is een heel ruim aanbod. Maak vooral gebruik van de zoekbalk en de categorieën om leuke luisterboeken op CD te vinden.

Wil je ook eens proberen om e-books te gaan lezen? Dan is het artikel “ePub lezen op pc of laptop” een echte aanrader.

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Bas Dingemans

Sinds 2021 heb ik een eenmanszaak, genaamd Bas Dingemans Media. Goede Boekentips is daar onderdeel van. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

7 gedachten over “De beste luisterboeken voor ouderen + luistermogelijkheden!”

 1. Goedemorgen,
  Vader is momenteel heel erg slechtziend door gordelroos in het gezicht en heeft alleen televisie. Bestaat er iets zodat hij de luisterboeken via de televisie kan horen? Hij kan niet met mobiele telefoon en tablet omgaan.
  Ik verneem graag van u.

  Beantwoorden
  • Hoi Marianne,

   Dat is heel erg vervelend voor je vader. Veel sterkte!

   Heeft je vader een Smart TV? Dan zou je namelijk kunnen kijken of er apps zijn die je kan downloaden om daarmee luisterboeken te beluisteren via de televisie.

   In de meeste gevallen is het wel gebruikelijk om je smartphone of tablet met de TV te verbinden en op die manier luisterboeken via de televisie te beluisteren.

   Gr. Bas

   Beantwoorden
 2. Mijn vader ziet slecht. Kan niet met een telefoon of tablet omgaan en woont achteraf en heeft daar ook geen internet. Wij wonen niet in de buurt en hij is alleen. Ik stelde een luisterboek voor, Dat lijkt hem wel wat. Wat is hoor hem mogelijk?

  Beantwoorden
  • Hoi Hutten,

   Heeft je vader een Radio/CD-speler en kan het daarmee omgaan? Op Bol.com zijn er namelijk ook luisterboeken op CD te koop.

   Via deze link zie je veel luisterboeken op CD op Bol.com: https://bit.ly/369zVbg

   Dit zou een mooie mogelijkheid kunnen zijn. Deze mogelijkheid is nu ook verwerkt in het artikel.

   Gr. Bas

   Beantwoorden
 3. Hallo,

  Ik ben werkzaam in een verpleeghuis en daar is een 90-jarige dame die nog maar 3% ziet.
  Zijn er ook boeken die wat langzamer zijn ingesproken?
  De leessnelheid is voor deze dame vaak te snel….
  Ik hoor het graag van u.

  Vr gr Marianne Bisschop

  Beantwoorden
  • Beste Marianne,

   Met Android en iOS apps is het mogelijk om de afspeelsnelheid te regelen, zoals de apps Smart AudioBook Player (Android) en Audible (Android en iOS).

   Ook zijn er radio/CD-spelers met regelbare snelheid op de markt.

   Gr. Bas

   Beantwoorden

Plaats een reactie