Top 10 beste meditatie boeken

De beste meditatie boeken ga je hier vinden. Er staan zowel boeken over mediteren bij voor beginners als gevorderden. De boeken kunnen het makkelijker maken en je inspiratie geven om thuis of misschien wel in de natuur meditatie oefeningen te doen en meer over mediteren te leren. Ook staat er een boek van Osho (Bhagwan Sri Rajneesh) tussen, de stichter van de Bhagwanbeweging. Zijn meditaties zijn bekend en geliefd wereldwijd. Tot slot vertellen we waar nog meer boeken over mediteren te vinden en makkelijk te bestellen zijn. Wil je zelf (leren) mediteren en/of meer inspiratie opdoen? Ga dan aan de slag met de onderstaande meditatie boeken. Lees lekker verder!

Waarom zijn meditatie boeken goed om te (leren) mediteren?

Mediteren voor beginners kan lastig zijn en boeken kunnen daar goed bij helpen. Het is natuurlijk makkelijk om een meditatiehouding aan te nemen en je ogen te sluiten, maar hoe kom je echt in contact met jezelf?

Je zou bijvoorbeeld (dure) meditatielessen kunnen nemen om als beginner te leren mediteren, maar meditatie boeken zijn een goedkoper alternatief en dan krijg je vaak nog meer informatie ook.

Het is ook een laagdrempelige manier om erachter te komen of mediteren wel echt iets voor jou is. Je kan rustig thuis meditatie oefeningen gaan doen en in je eigen tempo leren mediteren.

Ben je inmiddels een gevorderde beoefenaar van meditatie? Dan zijn boeken over meditatie ook erg geschikt om nog meer inspiratie op te doen, waardoor je misschien wel nog beter in contact met jezelf kan komen en je geest meer rust krijgt.

Er zijn verschillende meditatievormen en -technieken. Je bent eigenlijk nooit uitgeleerd. Erg interessant is ook om te lezen hoe andere gevorderde beoefenaars van meditatie mediteren.

Patrick Ster meditatie

De top 10 van beste meditatie boeken

Hieronder staat een top 10 van beste meditatie boeken voor beginners en gevorderden. Via de blauwe knoppen zijn de boeken eenvoudig op Bol.com te bestellen.

1. Mediteren voor beginners (Jack Kornfield)

De titel van het boek, Mediteren voor beginners, zegt natuurlijk al genoeg. Voor beginners is dit het ideale boek om te beginnen met mediteren!

Jack Kornfield leert je eerst om met een makkelijke dagelijkse oefening te beginnen en dit vol te houden. Op deze manier begin je heel laagdrempelig.

Elke oefening is duidelijk beschreven, waardoor je zelf kan mediteren. Je gaat een basis leggen voor een leven met meer diepgang.

Veel beginners hebben al leren mediteren door dit boek. Ook de bijbehorende CD met geleide meditaties van Jack Kornfield wordt erg gewaardeerd.

Mediteren voor beginners (Jack Kornfield) boek

2. Energetische Meditatie (Ton van Gelder)

Energetische Meditatie zorgt ervoor dat je beter bij je energie komt en legt uit waarom je energie blokkeert. Als je dichter bij je energie komt, komt dat ten goede aan je gezondheid en je leven in het algemeen.

Ton van Gelder is helemaal thuis in de Chinese en Indiase geneeskunde en een autoriteit op dat gebied. Hij gebruikt de belangrijkste technieken uit de Chinese en Indiase geneeskunde om energetische problemen te herstellen.

Door de meditatie oefeningen in dit boek krijg je daadwerkelijk meer energie. Je kan de meditatie oefeningen eenvoudig thuis beoefenen.

Lezers geven aan dat ze ook daadwerkelijk meer energie krijgen en gezonder zijn door de meditatie oefeningen uit dit meditatie boek.

Energetische Meditatie (Ton van Gelder) boek

3. Leren mediteren (Edel Maex)

Leren mediteren is een boek dat bedoeld is voor beginners die willen gaan beginnen met mediteren. Edel Maex heeft al duizenden mensen geleerd om te mediteren. Ben jij de volgende?

Je kan op verschillende manieren mediteren, maar Edel Maex stelt een manier voor die het meest heilzaam is. Zelf mediteren is simpel met de geleide meditaties die erbij horen.

Volgens beginnende meditatie beoefenaars is dit boek de perfecte start voor beginners. Velen zetten door het boek het mediteren voort.

Leren mediteren (Edel Maex) boek

4. Mediteren voor dummies (Stephan Bodian)

De “… voor dummies” boeken ken je vast wel. Over elk onderwerp is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek te vinden. Het boek Mediteren voor dummies mag daarom uiteraard niet ontbreken!

Absolute beginners kunnen door dit boek leren wat mediteren precies inhoudt en zelf mediteren. Velen van ons hebben een gestrest leven en mediteren kan meer rust in je leven brengen.

Door de praktische tips en technieken kan je zelf gaan mediteren en ga je daar de voordelen in je leven van zien. De audio-cd helpt je daar ook bij.

Beginners geven aan dat ze door dit boek over mediteren makkelijk gelijk aan de slag kunnen en veel achtergrondinformatie krijgen. In makkelijke woorden ga je kennismaken met meditatie.

Mediteren voor dummies (Stephan Bodian) boek

5. Mediteren (Pema Chödrön)

Het boek Mediteren laat zien dat mediteren niet moeilijk is en het is toegankelijk voor iedereen. Voor beginners is het een goed boek om meer over meditatie te leren en zelf te gaan mediteren.

Pema Chödrön is een Amerikaanse Boeddhistische non en daarom heeft ze dit boek ook zo toegankelijk kunnen maken voor westerlingen.

De basisprincipes, van ademhaling tot de juiste houding, worden uitgebreid behandeld. Ook staan er goede oefeningen in, waar je mee aan de slag kan.

Veel lezers waarderen de eenvoud van het boek. Op een makkelijke manier leren ze meer over meditatie en kunnen ze ook zelf gaan mediteren.

Mediteren (Pema Chödrön) boek

6. Meditatie (Daniel Goleman & Richard J. Davidson)

Meditatie is een heel interessant boek, omdat de schrijvers uitkomsten bespreken van onderzoeken naar meditatie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met ons brein, onze gewoontes en onze genen als we aan meditatie doen?

Geoefende beoefenaars van meditatie hebben experimenten uitgevoerd en de uitkomsten daarvan worden besproken. Het blijkt dat we veel meer uit meditatie kunnen halen en de schrijvers vertellen hoe.

Lezers vinden de bevindingen uit de onderzoeken erg interessant. Het geeft ze ook inspiratie om meer uit hun eigen meditaties te halen.

Meditatie (Daniel Goleman & Richard J. Davidson) boek

7. The book of secrets (Osho)

In de inleiding hadden we het er al over dat er een boek van Osho (Bhagwan Sri Rajneesh) in dit rijtje van de beste meditatie boeken staat. The book of secrets is één van zijn pareltjes!

Sinds zijn dood in 1990 zijn er zelfs meer mensen aan de slag gegaan met de meditaties van Osho en zijn wijsheden. Het boek behandelt 112 meditaties die je dichter bij jezelf brengen.

Door de duidelijke beschrijvingen ga je de meditaties beter begrijpen en kan je ook zelf de meditaties gaan beoefenen. Zelfs als je geen fan bent van Osho, dan kan je erg veel van deze meditaties leren.

De lezers zijn erg onder de indruk van de hoeveelheid informatie in het boek en doen erg veel inspiratie op door alle gedetailleerde beschreven meditaties. In de praktijk is het goed uitvoerbaar.

The book of secrets (Osho) boek

8. De geheimen van meditatie (Davidji)

In begrijpelijke taal leert Davidji in het boek De geheimen van meditatie hoe je meditatie kan toepassen in het dagelijks leven. Mediteren is niet zo zweverig als het lijkt en iedereen kan het doen, maar je moet er wel open voor staan.

Meditatie wordt door Davidji geanalyseerd aan de hand van onder andere ademhaling, mindfulness, biofeedback, geluid, chakra’s, tantra en chanting. Hierdoor maak je kennis met verschillende meditatietechnieken.

Door het boek wordt je aangemoedigd om een meditatietechniek te zoeken die het beste bij jou past. Op deze manier is het makkelijker om zelf te gaan mediteren in je dagelijks leven en meer innerlijke rust te vinden.

Bij goede boeken over mediteren mag dit boek volgens de lezers niet ontbreken. Veel beginners zijn door het boek (thuis) met meditatie oefeningen aan de slag gegaan.

De geheimen van meditatie (Davidji) boek

9. Het no-nonsense meditatie oefenboek (Steven Laureys)

Het no-nonsense meditatie oefenboek is een ideaal boek voor beginners om met mediteren te beginnen. Je kan overal mediteren en het kan je fysieke en mentale gezondheid verbeteren. Waarom zou je het dan niet proberen?

Toch is het voor veel mensen een drempel om eraan te beginnen. Dit boek brengt daar verandering in! Je kan namelijk mediteren op een manier die bij jou en je leven past.

Er staan 50 meditatie oefeningen in die je thuis, op het werk of bijvoorbeeld in het park kan doen. Gedurende de dag kan je deze meditatie oefeningen eigenlijk overal doen. Ook worden de oefeningen wetenschappelijk toegelicht.

Voor beginners is dit boek een erg laagdrempelige manier om te beginnen met mediteren. Ga jij er ook aan beginnen?

Het no-nonsense meditatie oefenboek (Steven Laureys) boek

10. Meditatie op het werk (Sharon Salzberg)

Iedereen is weleens gestrest op het werk. Heb je er weleens aan gedacht om dan te gaan mediteren? Meditatie op het werk geeft je de juiste handvatten om te beginnen!

Je zal zien dat het vele voordelen heeft. Je voelt je gelukkiger op je werk en presteert beter. Het is ook bevorderlijk voor een goede omgang met collega’s.

Voor veel lezers is het boek erg waardevol en ze raden het anderen ook aan die een veeleisende baan hebben.

Meditatie op het werk (Sharon Salzberg) boek

Meer boeken over mediteren + andere aanraders

Hierboven heb je de beste meditatie boeken gezien. Zowel voor beginners als gevorderden staan er boeken over mediteren bij.

Aan de hand van de boeken kan je onder andere meer leren over meditatie, inspiratie opdoen en gaan beginnen met meditatie oefeningen thuis of waar je maar wilt.

Een Osho boek mag natuurlijk niet ontbreken in het bovenstaande rijtje en daarom vind je die ook terug. Zijn meditaties en wijsheden zijn nog steeds geliefd wereldwijd.

Wil je toch nog verder kijken naar nog meer boeken over mediteren? Op Bol.com zijn er nog veel meer te vinden. Door boeken leer je zelf (nog beter) mediteren en ga je de voordelen daarvan inzien.

Wellicht zijn de volgende artikelen ook interessant voor je:

Weet je zelf nog een goed boek over mediteren dat absoluut in het bovenstaande rijtje hoort te staan? Dan horen we dat graag!

Laat voor vragen en/of opmerkingen hieronder een reactie achter of neem contact op.

Chris Eissens

Goede Boekentips is onderdeel van OMI Webdesign. Ik hou van lezen en wil andere boekenwurmen het makkelijker maken om goede boeken te vinden. Boeken die ik gelezen heb en goed vind, die vind je ook terug in de lijstjes.

Plaats een reactie